Pytam czy jeżeli przepisy prawa pracy nie przewidują dawania milionów dla byłych pracowników na przekwalifikowanie się (bo od tego są Urzędy Pracy) to czy wyprowadzanie pieniędzy ze spółki (nie z prywatnych pieniędzy) na taki cel JEST czy NIE JEST przestępstwem i czy należy zawiadomić w związku z tym prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa?????
Jeżeli te pieniądze zostały przekazane z zysku firmy, to jest to do wyjaśnienia. Tylko WZ na podstawie propozycji RN może podjąć decyzję o przeznaczeniu zysku.
a jak jutro połowę majątku pójdzie na bezdomnych i ogłoszą że są pierwsza spółka w Polsce co tak zrobiła a potem resztę majątku innym potrzebującym i znowu ogłoszą że są pierwsi w Polsce. Czy takie działania nie są na szkodę spółki? czy na to nie ma paragrafu w przepisach??? boss i inni piszecie zawiadom zawiadom, a wam takie działanie nie przeszkadza, jeżeli nie przeszkadza to napiście dlaczego. Tylko błagam nie podajacie że kiedyś będzie nagroda z Nieba czy od rządzących.
Jak zaczną rozdawać pieniądze to wtedy sam prezes wszystkich prezesów zrobi tak aby już wszystkie przetargi w polsce wygrywał Ursus :) Z resztą po co ten zamęt. O tym było wiadomo już od dawna i jakoś nikt przez ten czas nic z tym nie robił ,,,,,dajcie sobie spokój
Naprawdę KOMUKOLWIEK TUTAJ NA FORUM nie przyszlo do głowy, że Ursus stać na prawników i na porady prawne? I skoro podpisali porozumienie o przekazaniu, to zostalo ono opracowane od strony PRAWNEJ? Litości, ludzie :D
Nie mogę napisać do prokuratury bo nie mam akcji a myślę że trzeba być poszkodowanym czyli akcjonariuszem żeby pisać skuteczne pozwy. Ale pomysł napisania popieram. Kiedyć napisałem do prokuratury na firme która probowała naciagac firmy na rózne opłaty niby urzędowe ale to było ewidentne przestępstwo. Prokyratura później informowała minie o podjętych krokach. Nie wiem jaki był skutek ale więcej nie słyszałem o takich przekrętach