• Cóż, takie życie w grajdole Autor: ~Echoes [213.108.80.*]
    Akcjonariusze, którzy weszli po dużych dywidendach i po kursie 6,xx zostali wydymani i to trzeba sobie jasno powiedzieć. Dla tych co kupią/kupili po 4,xx zaczyna się nowy rozdział. W którą stronę to pójdzie, nie wiadomo. Dzisiaj definitywnie wyszedłem z Echo. Zawiodłem się na największym developerze w Polsce. Polityka informacyjna Spółki leży, komunikaty mają się nijak do rzeczywistości. Czy tu wrócę - nie wiem. Jak już kiedyś pisałem, zastanawiałem się czy wejść w Taurona po 2,70, Ursusa po 2,50, CD projekt po 50 zł. Wszedłem w Echo- wydawało się solidna spółka, z jasno nakreślonymi planami, poważnie traktująca kurs akcji (prezes mówił o dbaniu o wartość akcji). Jak jest, każdy widzi. Kiedyś ktoś na tym forum zapraszał akcjonariuszy Echo do wejścia w Dom Development przy kursie 50 zł. Wyśmialiśmy go i pogoniliśmy gdzie pieprz rośnie, wierząc w politykę sterników Echo...
  • Re: Cóż, takie życie w grajdole Autor: ~Sylwek [83.7.169.*]
    Dlatego dywersyfikacja portfela to konieczność by regularnie średnia była na plusie.
  • Re: Cóż, takie życie w grajdole Autor: ~kad [213.17.183.*]
    Dywersyfikacja portfela owszem, ale ciezko przewidziec, ze 'stabilna' spolka robi ludzi w konia podobnie jak bumech.
  • Re: Cóż, takie życie w grajdole Autor: ~Sylwek [83.5.235.*]
    Dnia 2017-10-21 o godz. 09:44 ~kad napisał(a):
    > Dywersyfikacja portfela owszem, ale ciezko przewidziec, ze 'stabilna' spolka robi ludzi w konia podobnie jak bumech.

Takie czasy. Lepiej zarobić mało niż dużo stracić. Giełdę należy traktować jako zajęcie dodatkowe a nie zródło utrzymania.
  • Re: Cóż, takie życie w grajdole Autor: ~kad [213.17.183.*]
    W USA moglbys domagac sie odszkodowania od spolki. W Polsce co najwyzej mozesz 'pokrzyczec' na forum.
[x]
ECHO 0,00% 5,00 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.