od obecnej ceny do 4.00 można umiejętnie pozbierać z rynku miliony akcji....nie wiem skąd teza o bezradności. Papier jest w korekcie i kiedy odbije to tylko AT i AF wie. Nie dorabiajcie mistycznych tez do zwykłego osuwania się kursu pod wpływem techniki i fundamentów. I w chwili obecnej to raczej naganiacze na wzrosty są bezradni, gdyż żadne info nie chce tego ruszyć w górę, nawet 100mln z Zielonej Góry i Szczecinek. Teraz to już tylko naprawdę coś fundamentalnie grubego może zmienić losy kursu (przejęcie AMZ Kutno, inwestor strategiczny, wpłata zaliczki z Zambii lub nowy kontrakt np w Kazachstanie)
we wczorajszych wiadomościach TVP od 12 minuty, dodatkowo to było 140 sekund reklamy Ursusa w najlepszym czasie antenowym, gdy każdy inwestor ogląda i rolnicy także, ostry ruch w górę to kwestia dni
Ursus jest przedstawicielem branży bardzo kapitałochłonnej, więc nie wiem gdzie ten zysk ma się ulokować na pewno nie w mojej kieszeni, rozwój ursusa wymaga kapitału tz kolejnych emisji , kredytów , obligacji, ale symbolicznie zawsze warto kupic mały pakiet tak na wszelki wypadek że ja tez brałem udział w rozwoju Polskiej marki.
Zarajczyk sprzedaje....Moze aby zaniżyć kurs..A potem napisze ze kupuje .wiadomo po niszej cenie..Ja kupiłem w piatek więc czekam cierpliwie nawet rok..
Nie lepiej poczekać, aż zacznie kupować, jeżeli tak ma być? Czy w ogóle w historii spółki zarząd kiedykolwiek kupił choć jedną akcję z wolnego rynku? NIE, bo zawsze dodrukowywał sobie po niższej cenie, a na wolnym rynku tylko SPRZEDAWAŁ. Takie są fakty, co będzie to zobaczymy, bo nikt nie jest wróżką, ale wygląda na to, że znowu sprzedali, żeby mieć kasę na nowy pakiet w promocji - "pakiet na inwestycje w autobusy" ;) A jak będzie kolejny komunikat o sprzedaży tuż po raporcie na podbitce? ;)
Emisja będzie w grudniu po cenie prawie równej kursowi czyli 2 złote. Dlaczego wtedy? Bo będzie przed świętami. Wielu się wkurzy i sprzeda uczestnicząc w rajdzie św Mikołaja (chociaż niektórzy twierdzą że już się zaczął od pazdziernika). Trudno nie wrócą. Mina święta, leszcze zapomną. Oczywiście emisja będzie na inwestycje tym razem aby sprostać rynkowi etc. A po nowym roku przyjdą nowe leszcze karmione świetlana przyszłością i namowione czytając te forum aby wsiąść do tej łajby w której za sterami stoi Andrzej Karol Zarajczykowie. Dlaczego po 2 zł? Bo okazuje się że raport nie będzie taki świetny. Biorąc pod uwagę sredniomiesieczna sprzedaz ciągników na podobnym poziomie co w poprzednich miesiącach oraz brak rozliczeń z Tanzania A w poprzednim półroczu były oraz rosnące koszta promocji które miały miejsce w wakacje oraz zwiększone koszta ursus bus to sorki ale będzie gorzej niż poprzedni. Wszystko na to wskazuje. Jesteście czarowni raprtwm aby tylko wytrwać z tymi akcjami kiedy kto mądry swoje upychal po trochu. Dlatego będzie 2 bo będzie zjazd od 14 listopada. Kupić akcje będzie warto po świętach. Bo będą tanie A w nowym roku na bank coś wymyśla aby skończyło. Tak to widzę.
Za Warszawę chyba jeszcze nie dostali kasy, bo było opóźnienie. Pytanie jak z karami umownymi i czy w ogóle zarobią na tym kontrakcie. Dopłaty ruszają w październiku, więc sprzedaż traktorów poorawi wynik za IV kwartał.
Jakie dopłaty? Dopłaty do hektarów! Ludzie to nie są płatności z programu np młody rolnik czy inną modernizacja. A dopłaty bezpośrednie do hektarów. Które są przeznaczane na bieżącą działalność A nie zakup ciągnik. Aby kto kupił ciągnik za dopłaty do hektarów musiałby ich mieć 150 a jak ktoś tyle.ma to nie kupuje ciągnik który ma powyżej 150 koni.
Widzę że nic nie macie pojęcia co kiedy w tym rolnictwie. I jak to jest naprawdę z tymi dopłatami i potrzebami w gospodarstwie.
Weźcie zmiencie spółkę na której będziecie coś więcej wiedzieć to może w końcu zrobicie coś pieniędzy A przynajmniej moze ich nie stracicie.
Jedyne co może uratować wzrosty, to rozluczenie Tanzanii, albo zaliczka na Zambię, ale kiedy to będzie to nikt nie wie, bo jeszcze nie skończyli dostaw.