Strasznie zdolowane... boje sie zagladac na wycene mojego rachunku... ja p....le.... i zero popytu.... tylko sypanie.... jedyne co pozytywne, to ze dzisiejsza podaz byla "naturalna". Pompowana strachem. Tu raczej nie zauwazylem grubasow wychodzacych.... niby na jednym wdechu nigdy nie spada do zera.... ale nie powiem... tu juz nadzieje stracilem....
ja również...zajebiście kończę rok... ludzie teraz w popłochu mogą jeszcze jutro wurzucić, ale wydaje mi się że jutro na koniec całkiem ładny plus a ja nie mam czym uśrednić :( siedze od 2 zł i myślę że odbije...szczerze to już się pogodziłem ze stratą i to ogromną... sprzedam i odchodzę forever
Jest jedna zasada na gieldzie. Dopoki nie sprzedales papieru to jestes stratny na papierze. Nawet gdybys mial czekac na zwrot i rok. Sprzedajac tracisz na 100%. Co dalej? Wchodzenie w bezpueczne (?) spolki dywidendowe by miec zysk wiekszy niz lokata bankowa? Odrobienie straconych pieniedzy na Cube moze zająć Ci 10-lecia. Bylbym teraz sceptyczny przed pozbywaniem sie w taki paniczny sposób. Warto to przemyslec. Zaczynam dostrzegac teraz potencjał zarobku na tej spolce. Wycena na Biznesradarze ok 3 zl.
Widzę, że kurs zdolowany. I zawsze po takim spadku jest korekta. Ale chyba juz nie mam sily...to jest dramat jakis....ciagle w dol ibto jeszcze w takim tempie.... ciezko miec dystans do takiej straty znaczacej jak moja... i to jeszcze w takim tempie.... ech...
Dnia 2017-10-17 o godz. 00:17 ~prze napisał(a): > ja jutro chętnie dokupię jeszcze - takie paniczne ruchu bez podstaw aż przyjemnie oglądać
kupuj - twoja kasa. ale nie pisz bzdur - "bez podstaw" to, że tobie się nie chce przeanalizować sytuacji spółki, poczytać raportów, a nawet przejrzeć tego forum - to nie znaczy że podstaw do spadków nie ma...
Dnia 2017-10-17 o godz. 08:38 ~cube napisał(a): > Dnia 2017-10-17 o godz. 00:17 ~prze napisał(a): > > ja jutro chętnie dokupię jeszcze - takie paniczne ruchu bez podstaw aż przyjemnie oglądać > > kupuj - twoja kasa. > ale nie pisz bzdur - "bez podstaw" > to, że tobie się nie chce przeanalizować sytuacji spółki, poczytać raportów, a nawet przejrzeć tego forum - to nie znaczy że podstaw do spadków nie ma...
jak bez podstaw?, a zbliżające się bankructwo to nie podstawa do spadków??
cube, to mistrz kamuflażu, piszę o forumowiczu. Stoi on na straży 24 na dobę i straszy. Ma za zadanie obniżyć morale akcjonariuszy i dać możliwość zakupu innym najtaniej . A my przecież wiemy .ze zmienia się akcjonariat.
Dnia 2017-10-17 o godz. 09:33 ~ziutek napisał(a): > cube, to mistrz kamuflażu, piszę o forumowiczu. Stoi on na straży 24 na dobę i straszy. Ma za zadanie obniżyć morale akcjonariuszy i dać możliwość zakupu innym najtaniej . > A my przecież wiemy .ze zmienia się akcjonariat.
oczywiście, że piszesz o forumowiczu - bo po co pisać o spółce - tu wszystko wiadomo: ma wzrosnąć i już.
no zobacz- ja wczoraj nie "naganiałem" na spadki - ani razu się nie odezwałem - a tu i tak porządnie spadło. może to jednak nie moja wina, że spada... ;) morale obniżają moje wpisy, bo przecież nie kilkudziesięcioprocentowe spadki ceny akcji. a może uważasz, że wpisy na forum bankiera są podstawą do kupna/ sprzedaży akcji? no weź rozwiń troszkę swoją myśl - bo naprawdę nie wiem o czym piszesz ;) napisz mi też - do kogo mam się udać po zapłatę za wykonanie swojego "zadania" ;) dużo raczej nie wezmę - bo zadanie było łatwe...
cube: > morale obniżają moje wpisy, bo przecież nie kilkudziesięcioprocentowe spadki ceny akcji. a może uważasz, że wpisy na forum bankiera są podstawą do kupna/ sprzedaży akcji? no weź rozwiń troszkę swoją myśl - bo naprawdę nie wiem o czym piszesz ;) napisz mi też - do kogo mam się udać po zapłatę za wykonanie swojego "zadania" ;) dużo raczej nie wezmę - bo zadanie było łatwe...
Gdyby ludzie , komunikując się w różny sposób nie brali pod uwagę różnych opinii, byliby przedmiotami. Od zarania dziejów na ludzi ma wpływ to co się słyszy. I nie udawaj takiego teraz niewinnego, że o tym nie wiesz.
osobiście uważam, że znaczenie ma to co jest napisane w raportach, informacjach sprawdzalnych, artykułach prasowy - i takie informacje zamieszczam w tym forum. informacje z forum - jeżeli poparte jakimiś dowodami - to i owszem, ale na własną odpowiedzialność.
prosty przykład : ja podaję - za raportem bieżącym spółki - , że główni akcjonariusze zbywają akcje. a - nawet w tym wątku - jest informacja - że przecież jakiś gruby inwestor skupuje akcje. na podstawie czego te gdybania?, jakie źródło? fusy z kawy czy herbaty? niemerytoryczne wypowiedzi umieszczam wyłącznie w odpowiedzi na personalne zaczepki innych osób. np.: "nie udawaj niewinnego" - winny czego jestem - tego , że spada? a to nie wynika czasem z poziomów długu, wielkości straty netto, rentowności -50% ? - wszystkie dane z raportu. a ty nie czujesz się winny, że któś na podstawie twoich gdybań kupi te superakcje i umoczy?
zobaczcie historycznie drugie kwartały tej spółki - one zawsze są najgorsze - nie mówię, że ten wygląda normalnie, ale jak nie utracą całkiem płynności, a tym zakresie działają rozsądnie to obecna głębokość spadków to po prostu okazja i tyle
sytuację można opisać w ten sposób - zatkane WC w PKP, trzęsie wagonem i wszystko się wychlapuje, wchodzisz za potrzebą, ale zapominasz,że masz rozwiązane sznurówki. Za 5 minut przesiadka, musisz biec... schylasz się by wiązać buty i klops. Drugi pociąg ci ucieka.. tak będzie z CUB - teraz jest własnie ten moment, kiedy chcesz zawiązać buty... nie brzydź się i działaj
Dnia 2017-10-17 o godz. 11:33 ~zxc napisał(a): > sytuację można opisać w ten sposób - zatkane WC w PKP, trzęsie wagonem i wszystko się wychlapuje, wchodzisz za potrzebą, ale zapominasz,że masz rozwiązane sznurówki. Za 5 minut przesiadka, musisz biec... schylasz się by wiązać buty i klops. > Drugi pociąg ci ucieka.. > tak będzie z CUB - teraz jest własnie ten moment, kiedy chcesz zawiązać buty... nie brzydź się i działaj tak tak to jak łapanie spadających noży