GPW: zawieszenie na rynku NewConnect obrotu akcjami spółki BIOMAX SA 2017-10-13 17:40:00 AA+A+
Uchwała Nr 1216/2017 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 13 października 2017 r. w sprawie zawieszenia na rynku NewConnect obrotu akcjami spółki BIOMAX S.A. § 1 1. Zarząd Giełdy, działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, postanawia o dalszym zawieszeniu obrotu akcjami spółki BIOMAX S.A., oznaczonymi kodem "PLBOMAX00012", to jest do końca drugiego dnia obrotu następującego po dniu wypełnienia przez tę spółkę wszystkich obowiązków, o których mowa w § 2 ust. 1 Uchwały Nr 37/2017 Zarządu Giełdy z dnia 11 stycznia 2017 r., z zastrzeżeniem ust. 2. 2. Jeżeli przed upływem okresu jednego miesiąca od dnia wejścia w życie niniejszej uchwały spółka BIOMAX S.A. nie wypełni wszystkich obowiązków, o których mowa w § 2 ust. 1 Uchwały Nr 37/2017 Zarządu Giełdy z dnia 11 stycznia
2017 r., Zarząd Giełdy, działając na podstawie § 12 ust. 1 pkt 2) i 3) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, może postanowić o wykluczeniu akcji tej spółki z obrotu na rynku NewConnect. § 2 Na podstawie § 25 ust. 9 i 10 Załącznika Nr 2 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia, co następuje: 1) zlecenia maklerskie na akcje spółki BIOMAX S.A., o których mowa w § 1, przekazane w alternatywnym systemie obrotu, a nie zrealizowane do dnia 13 października 2017 r. (włącznie), tracą ważność po zakończeniu obrotu w tym dniu; 2) począwszy od dnia 16 października 2017 r. zlecenia maklerskie na akcje spółki BIOMAX S.A., o których mowa w § 1, nie będą przyjmowane. § 3 W przypadku spełnienia przez spółkę BIOMAX S.A. przesłanek umożliwiających wznowienie obrotu akcjami tej spółki na rynku NewConnect, oraz pod warunkiem, że Zarząd Giełdy nie stwierdzi do tego czasu innych uchybień w zakresie przestrzegania przepisów obowiązujących w alternatywnym systemie lub wykonywania obowiązków informacyjnych przez tę spółkę, uzasadniających dalsze zawieszenie obrotu jej akcjami, informacja o dniu wznowienia tego obrotu zostanie podana przez Giełdę do publicznej wiadomości w drodze komunikatu zamieszczonego na stronie internetowej rynku NewConnect najpóźniej w dniu poprzedzającym dzień wznowienia obrotu. § 4 Uchwała wchodzi w życie z dniem 16 października 2017 r., z zastrzeżeniem, że postanowienia § 2 pkt 1) wchodzą w życie z dniem podjęcia niniejszej uchwały.
Życzyłbym sobie, aby zająć się wreszcie nie pojedynczą spółką, którą sprytnie położono plecami na dnie, ale regulaminem tego grajdołu njuconnect oraz odpowiedzialnymi za dotychczasowy nadzór nad rozwojem takich przekrętów. Pora ukrócić pejsatym synom budowanie finansowych kantów. Kto to wymyślił, że do notowań wchodzą spółki w osobie jednego prezesa, które nikogo nie zatrudniają, bez produktu lub zaplecza !!!
Tu nic się nie wyjaśni w ciągu miesiąca. Spółkę najpewniej znowu na jakiś czas wykluczą by potem znowu ją zawiesic. Według wpisu z roku ubiegłego link http://www.krs-online.com.pl/msig-5011-174584.html wartość akcji powinna oscylować w granicach 10gr. Spółka wbrew pozorom przyszłosciowa . Zastanowić się trzeba skoro to taka,,wydmuszka,, to po co dwóch dużych graczy wyłożyło taką gotówkę na akcje(że niby nie wiedzieli co kupują?) Na ncindex teraz pełno jest takich spólek - prawie bankrutów. Np takie ezo już był wniosek o upadłość a jednak sąd odrzucił wnniosek a najlepsze że w jego akcjonariacie duzi mają ok 75% akcji -po co?skoro to bankrut?Jest taka zasada małe spółki rosną pod koniec hossy kończąc cykl. Wg MNIE spółki z ncindex będą jeszcze długi czas w ,,uśpieniu,, by zacząć rosnąc w odpowiednim czasie. Pozdrawiam cierpliwych i wytrwałych -nie załamywać się
Wyskoczyłeś jak króliczek z kapelusza, tu nic nie będzie, przeczytaj najpierw dokument Analiza sytuacji finansowej, gospodarczej i perspektyw dalszego prowadzenia działalności przez spółkę BIOMAX S.A. i wtedy zrozumiesz, że to koniec.
Na koniec III kwartału 2016 roku Emitent opublikował, że wartość kapitałów własnych wynosi 9 953 124,10 zł. W naszej opinii Emitent powinien uwzględnić zastrzeżenia biegłego i powinien prezentować wartość kapitałów własnych w wysokości (-1 996 365,90 zł).
To co przytoczyłeś nic nie wnosi do sprawy, zatrudnienie w tej technologicznej spółce wynosiło 3 osoby! Warunek musi spełnić jeden, nie zrobić nic przez miesiąc co jest bajecznie łatwe.
Dnia 2017-10-22 o godz. 12:39 ~Sandiego napisał(a): > A jednak działają biotech.ug.edu.pl/search/node/biomax . Poczytaj jakie warunki spółka musi spełnic żeby wyjsc z giełdy ,a potem możesz pisac koniec.
Na wyniki tych działań poczekamy długo. Mimo wszystko to dobra informacja.
Pracownicy Pracowni współpracują z Biomax S.A. – przygotowanie i standaryzacja ekstraktów z roślin owadożernych do przemysłowego zastosowania. Klaster Biotechnologiczny BIOPARK – współpraca w dziedzinie oznaczania i oczyszczania metabolitów wtórnych.
Tylko tyle, współpracują, a raczej współpracowali.
Witam wszystkich inwestorów informuje , że możemy się pożegnać z naszymi pieniędzmi ponieważ wysłałam list z potwierdzeniem odbioru i otrzymałam zwrot z informacją , że adresat się wyprowadził. W tamtym roku też wysłałam list z prośbą o uzupełnienie danych do GPW , to otrzymałam potwierdzenie odbioru.
Dnia 2017-10-23 o godz. 19:14 ~Bożena napisał(a): > Witam wszystkich inwestorów informuje , że możemy się pożegnać z naszymi pieniędzmi ponieważ wysłałam list z potwierdzeniem odbioru i otrzymałam zwrot z informacją , że adresat się wyprowadził. W tamtym roku też wysłałam list z prośbą o uzupełnienie danych do GPW , to otrzymałam potwierdzenie odbioru.
To napisz teraz do tych panów z nadzoru nad tą rynkową szulernią i zapytaj, czy pobrali już premię, bo patrzyli kilka lat na przekręt.
Dnia 2017-10-23 o godz. 19:14 ~Bożena napisał(a): > Witam wszystkich inwestorów informuje , że możemy się pożegnać z naszymi pieniędzmi ponieważ wysłałam list z potwierdzeniem odbioru i otrzymałam zwrot z informacją , że adresat się wyprowadził. W tamtym roku też wysłałam list z prośbą o uzupełnienie danych do GPW , to otrzymałam potwierdzenie odbioru.
Można by poszukać w którejś z siedzib tego holdingu, którego skład i działalność emitent deklarował kilka lat w raportach ;))
Przecież od dawna było wiadome że nie regulują należności za nic, więc nic dziwnego że im dzierżawca wypowiedział umowy. Możesz poszukać prezesa w domu, adres był tu już podawany albo napisać polecony do prokuratury z art. 286 kk.