Myślec, nie po to uchwalili 40% na walne, aby robić emisje , chyba że prywatna dla innego inwestora, bo jakby sami objęli albo z PP to mieli by większy pakiet a nie mniejszy. Jeżeli będzie emisja 10% to tylko Skarb Państwa albo spółki państwowe jak na Polimexie a wtedy krótko terminowo hiperbola do 17 płn :)
Ja jednak obstawiam ze pomagają komuś zgarnąć z rynku ile sie da przez ogłoszeniem zaliczki Zambia, Mongoli Egiptu i 100 mln z Ncbr na e-bus. I jeszcze prezentacja Evio, Vigus. Za dużo tego aby kapitalizacja wynosiła 50 mln euro.
Oni grają tu o miliardy a nie o marne 1,5 mln co zyskali na sprzedaży 870 000 akcji polmotu (objęta po 2,5 sprzedane śr. Po 4,3).
Nie dajcie sie wyłuszczyć , a będziemy wszyscy bogaci !!!
Boisz się że w poniedziałek będą widły ale te dolne zamiast górnych które powinny po takiej informacji jak wygrana największego przetargu w Europie na dostawę elektrycznych autobusów odbywać się codziennie przez 2 tygodnie... hmm wczoraj też się tego bałem ale nabrałem dystansu.. Niech się wykrwawią do końca. Co mnie do tego. Będą odkupywać jeszcze w tym roku te same akcje po informacji o wpłynięciu 40 mln $ zaliczki z Zambii, po infomracji o zakońćzeniu ekspoertu do Tanzanii i zgarnięciu kolejnych 30 baniek $ i po wynikach za 3Q któe obejmą rekordową sprzedaż ciagników Ursus - 1 miejsce.
nie bądź taki pewny - skąd wziaść 55mln jak ostatnie kwartały to najgorsze od paru lat dla spółki...: Wyniki drugiego kwartału w Ursusie już drugi rok z rzędu są na liście najgorszych wyników w historii. Straty na segmencie autobusów elektrycznych zniwelowały zysk z pierwszych trzech miesięcy.
Zastanów się dlaczego on nie skupuje ursusa tylko Netię? Dlaczego tu nie ma żadnego funduszu - wierzysz w to, że tylko nieliczni (forumowicze z ursusa czyt. FANI ) zarobią ? a może to wszystko to po prostu pic... Powiem Ci szczerze co myślę. Będzie tu zarobek dla firmy ale wcześniej ursus musi jeszcze sporo zainwestować w restrukturyzację i rozwój firmy - pewnie na pewno w raportach kwartalnych pojawią się grube miliony ZYSKU ale za 2-3 lata dopiero, a póki co.... To to co zarobią będą inwestować i tych zysków nie będzie widać w kolejnych raportach. Natomiast będzie widać jak powiększa się kapitał zakładowy.... Jeszcze długa droga....
Blisko 55 mln zł może kosztować znanego polskiego producenta ciągników projekt koncentracji produkcji.
Ursus planuje skoncentrować całą produkcję w Lublinie m.money.pl/w...