„Specjalistów było wielu..”
Ale takich bzdur jak porównywanie września do stycznia i lutego w handlu częściami przyznam jeszcze nie słyszałem skąd te dane ...chyba z bzdurlandii.
Raport jest co najwyżej średni i bądźmy obiektywni spółka popełnia coraz więcej błędów,pomysł z Rumunią również conajwyzej średni bo rynek części w Rumunii nie tylko ciasny ale i dużo tańszy niż u nas, będą tam więc jechać na niższej marży,doliczając transport ?
Piszmy obiektywnie bez emocji
uwzględniając faktyczny zysk.
Polityka cenowa producentów części obejmuje wprowadzanie produktów premium na nowe rynki po obniżonych cenach.
Również producenci samochodów co znacie z naszego rynku stosują takie rozwiązanie dlatego praktyczne każda marka jest u nas tańsza niż w Niemczech czy Francji.
Części na rynek rumuński wchodzą więc taniej.
AP jest w stosunkowo słabej grupie zakupowej stąd decyzja o wejściu na rynek rumuński jest bez przyszłości tymbardziej,że aby tam cokolwiek sprzedawać trzeba to najpierw kupić czyli..
-nowa emisja tzn cena waloru znowu w dół.
-trzeba pożyczyć pieniądze co znowu kosztuje i obniża zysk przy zwiększeniu ryzyka.
Decyzje zarządu coraz mniej zrozumiałe z mojego punktu widzenia.
Czekam jeszcze ale z coraz większymi obawami.
Problemem nie sa pieniądze na zakup towaru, bo magazyny pękają w szwach, towaru jest ogrom, problemem są klijeci którzy będą kupowali ten towar. W Polsce duze hurtownie wrecz biją sie o klijeta, ciagłe wycieczki, umowy bonusowe, gratisy, tak wiec wejscie na Rumunie tylko wyjdzie na lepsze
Witam,
Twierdzenie,że zapełnienie magazynów to taka bułka z masłem to zwykły brak orientacji.
Liczy sie cena za którą kupuje się towar i forma rozliczenia z producentem lub pośrednikiem.
Nie sztuką jest towar kupic ale kupic po takiej cenie aby sprzedac go z zyskiem!
Masz dobrą cenę,klienci przyjdą do Ciebie bez wzgledu na wycieczki i darmowe kubki czy długopisy!
Umowy bonusowe to w tej branży standard,klient otrzymuje na koniec roku premie uzależnioną od obrotu.
Inaczej trudno ich "związać ze sobą" liczy sie jednak uczciwość w rozliczaniu tych bonusów bo zawiedziony klient żądko kiedy wraca.
To nie jest problem-po prostu wszyscy trzymają akcje i czekają na wzrosty
Jest bardzo mało akcji w obrocie bo tylko 20 %
Tak jak pisałem wcześniej tu nie ma spekuły ,. akcjami obracają fundusze bo mają ich dużo i trzeba pamiętać że oni TYLKO a czasami wcale informują o stanie posiadania akcji danej firmy
Nikt tego nie kontroluje a więc robią co chcą i zawsze grają pod siebie
Tego na razie nie da się zmienić na giełdzie
Trzeba być cierpliwym , jak na razie nie widać aby w tej firmie coś złego się działo
tekst o kasjerce z AP,która powiedziała,że wrzesnien był dla AP bardzo słaby jest mega!
Uczciwa kasjerka z AP powiedziała prawdę!
Wszyscy winni
-wrzesień
-fundusze
-wszyscy co akcje trzymają
-nawet Ci którym rodzice na akcje dali
Tylko spółka Auto Partner nie winna.
Oni z kursem nie maja nic wspólnego.
Brawo