• Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~John [*]
    http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/2422770,auto-partner-sa-(41-2017)-informacja-poufna---raport-miesieczny-o-przychodach-ze-sprzedazy-za-wrzesi
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~John [127.0.0.*]
    co tam ignoranci? Nie podoba się wzrost? :)
    Czekali na +50%?
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~thommat [127.0.0.*]
    Coś bliżej średniej rocznej byłoby milsze. 20% to świetny wzrost, ale spółka przyzwyczaiła do mocniejszej dynamiki.
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Moto [*]
    Wrzesień w motoryzacji to zawsze kiepski miesiąc tak jak Luty i Maj
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Obiektywy [*]
    „Specjalistów było wielu..”
    Ale takich bzdur jak porównywanie września do stycznia i lutego w handlu częściami przyznam jeszcze nie słyszałem skąd te dane ...chyba z bzdurlandii.
    Raport jest co najwyżej średni i bądźmy obiektywni spółka popełnia coraz więcej błędów,pomysł z Rumunią również conajwyzej średni bo rynek części w Rumunii nie tylko ciasny ale i dużo tańszy niż u nas, będą tam więc jechać na niższej marży,doliczając transport ?
    Piszmy obiektywnie bez emocji
    uwzględniając faktyczny zysk.
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Bye [127.0.0.*]
    Polityka cenowa producentów części obejmuje wprowadzanie produktów premium na nowe rynki po obniżonych cenach.
    Również producenci samochodów co znacie z naszego rynku stosują takie rozwiązanie dlatego praktyczne każda marka jest u nas tańsza niż w Niemczech czy Francji.
    Części na rynek rumuński wchodzą więc taniej.
    AP jest w stosunkowo słabej grupie zakupowej stąd decyzja o wejściu na rynek rumuński jest bez przyszłości tymbardziej,że aby tam cokolwiek sprzedawać trzeba to najpierw kupić czyli..
    -nowa emisja tzn cena waloru znowu w dół.
    -trzeba pożyczyć pieniądze co znowu kosztuje i obniża zysk przy zwiększeniu ryzyka.
    Decyzje zarządu coraz mniej zrozumiałe z mojego punktu widzenia.
    Czekam jeszcze ale z coraz większymi obawami.
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Tomi [*]
    Problemem nie sa pieniądze na zakup towaru, bo magazyny pękają w szwach, towaru jest ogrom, problemem są klijeci którzy będą kupowali ten towar.
    W Polsce duze hurtownie wrecz biją sie o klijeta, ciagłe wycieczki, umowy bonusowe, gratisy, tak wiec wejscie na Rumunie tylko wyjdzie na lepsze
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~pawel [127.0.0.*]
    Czesci sa w Rumunii tansze srednio o 3 punkty.
    W polsce ap jest za drogi.
    Gordon tanszy!

• Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Paweł [80.147.58.*]
    Witam,
    Twierdzenie,że zapełnienie magazynów to taka bułka z masłem to zwykły brak orientacji.
    Liczy sie cena za którą kupuje się towar i forma rozliczenia z producentem lub pośrednikiem.
    Nie sztuką jest towar kupic ale kupic po takiej cenie aby sprzedac go z zyskiem!
    Masz dobrą cenę,klienci przyjdą do Ciebie bez wzgledu na wycieczki i darmowe kubki czy długopisy!
    Umowy bonusowe to w tej branży standard,klient otrzymuje na koniec roku premie uzależnioną od obrotu.
    Inaczej trudno ich "związać ze sobą" liczy sie jednak uczciwość w rozliczaniu tych bonusów bo zawiedziony klient żądko kiedy wraca.
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~krzyś [87.105.140.*]
    warto poczytać
    https://stooq.pl/n/?f=1200475&search=auto+partner

nie mogę zrozumieć dlaczego piszecie że otwarcie fili w Rumunii to zły pomysł

Jak byłby zły to Iner Cars pozamykałby swoje oddziały za granicą

Raport jest bardzo dobry

APR miał większy zysk PROCENTOWO od Iner carsu

Wam nigdy nie dogodzi nawet gdyby zysk był 50%

Pozdrawiam cierpliwych
    Będzie dobrze ale może pod koniec roku ( obym się mylił i kurs ruszy na północ szybciej )
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~John [94.254.131.*]
    Problemem w tej spółce od jakiegoś czasu to obrót. Nie ma zainteresowania APR.
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~krzyś [87.105.140.*]
    To nie jest problem-po prostu wszyscy trzymają akcje i czekają na wzrosty

Jest bardzo mało akcji w obrocie bo tylko 20 %

Tak jak pisałem wcześniej tu nie ma spekuły ,. akcjami obracają fundusze bo mają ich dużo i trzeba pamiętać że oni TYLKO a czasami wcale informują o stanie posiadania akcji danej firmy

Nikt tego nie kontroluje a więc robią co chcą i zawsze grają pod siebie

Tego na razie nie da się zmienić na giełdzie

Trzeba być cierpliwym , jak na razie nie widać aby w tej firmie coś złego się działo
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Moto [83.31.222.*]
    nie z bzdurlandii kolego - prowadzę hurtownię motoryzacyjną od 1990 r wiem które miesiące mają najgorszy obrót :-)
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~krzyś [87.105.67.*]
    Masz racje kolego w 100 %

Prowadzę warsztat od wielu , wielu lat i te miesiące są najgorsze

Rozmawiałem także z przedstawicielem APR oraz ich kasjerką i potwierdzili że wrzesień był bardzo słaby dla firmy

A więc wiem to od pracowników a oni wiedzą dobrze jak jest w firmie

Najgorsze jest to że ludzie wypowiadają się na tematy o których nie mają pojęcia i co by człowiek nie napisał oni wiedzą lepiej

Doba internetu i zero wiedzy . Mama , tata dawali pieniądze a dziecko tylko grało w gry

Pozdrawiam cierpliwych
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Tajemniczy_Don_Pedro [89.64.42.*]
    Na prawdę słaby w tej branży, to jest grudzień i pierwsza połowa stycznia
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~Bye [89.204.130.*]
    .....

tekst o kasjerce z AP,która powiedziała,że wrzesnien był dla AP bardzo słaby jest mega!
    Uczciwa kasjerka z AP powiedziała prawdę!
    Wszyscy winni
    -wrzesień
    -fundusze
    -wszyscy co akcje trzymają
    -nawet Ci którym rodzice na akcje dali
    Tylko spółka Auto Partner nie winna.
    Oni z kursem nie maja nic wspólnego.
    Brawo
  • Re: Raport za wrzesień [+20%] Autor: ~wróżkamaruszka [83.31.224.*]
    co sie pieklicie - sprzedawać bo wracamy na 3 zł i nie ma co zaklinać deszz
[x]
AUTOPARTN -0,44% 22,60 2026-05-08 17:00:00