Ja kupowałem już po 22.09. więc się nie załapałem na wymiankę . Czekam na wyniki testów . Mam nadzieję na zainteresowanie się spółką kogoś z rządu (tyle się mówi o innowacyjności ). Życzę powodzenia na Termo i GNV :-)
Nasz rząd to niech się trzyma daleko. Na Ursusie masz zainteresowanie rządu i sam możesz zobaczyć co z tego wyszło. Chyba, że chodzi Ci o zainteresowanie rządu Holandii, wtedy to co innego ;)
mnie tylko zastanawia jedno, skoro to bedzie zasadniczo taki skup akcji (jakby nie patrzec umowy o konwersji zakladaja ze ktos zbedzie na rzecz GNV swoje akcje) nie powinno podpadac pod wezwanie na skup akcji ze wzgledu na progi %, ale to juz sprawa KNFu, tak czy siak jak w konwersji nie bralem udzialu i mam tylko akcje T2p zeby nie bylo
No i właśnie tu zostało to tak skonstruowane, że nie musi być wezwania. Jest to wymiana akcji na udziały, zresztą podobny zabieg zastosowało Cormay ze spółką Orphee.
Dnia 2017-10-12 o godz. 10:27 ~MARK napisał(a): > Czy Termo nie powinno podać informacji oficjalnie? > Ile akcji ma GNV, wiadomo coś?
Role są zupełnie odwrotne, GNV ma obowiązek poinformowania spółki o przekroczeniu progu zaaangażowania a T2P niezwłocznie musi tą informację opublikować.
a w tym wypadku GNV jeszcze nie jest wlascicielem tych akcji bo jeszcze nie dokonalo transakcji wymiany. dopiero jak wykona to wtedy bedzie faktycznym walscicielem. teraz to tylko umowa na papierze, ktora kazdy (pewnie za jakas kara) moze jeszcze zerwac