nie bądźcie naiwni, na sprzedaż akcji po tej cenie są bardzo nikłe szanse. Włosi nie kupią ich po 12 złotych a co dopiero po 16 z groszem. pozdrawiam Akcjonariuszy
poczekamy, to zaledwie 18 dni, nikt z Was nie wie o tej spółce tyle co ja, żaden z Was nie zna osobiście założyciela firmy Karton, Pana Matteo Bressana i jego syna Giovanniego, jak ich nazywacie "Strategiczny", ja znam i to od ponad 15 lat. pozdrawiam Akcjonariuszy
Zwolnił się najważniejszy człowiek odpowiedzialny za handel zagraniczny, sam robił 3 mln złotych obrotu miesięcznie, poszedł pracować do konkurencji, która do tej pory kupowała w Gekoplaście a od niedawna kupuje wszędzie tylko nie w Geko. Włosi nie byli tylko w Gekoplaście, odwiedzili wszystkie firmy z branży na której się znają. W Wielkopolsce firma, która do tej pory robiła systemy rynnowe i rury kupiła za gotówkę nową Omipę ( linia do produkcji płyt komórkowych, 2500 mm szerokości, mercedes wśród linii do produkcji płyt) Gekoplast ma takich 3 ( 2 prawie 10 letnie) reszta to stary prawie 20 letni Union i chińskie wynalazki, które dla włochów są warte zero. Trzeba pamiętać o tym, że to nie następny fundusz chce to kupić tylko ludzie którzy znaja się na budowie firmy od pustego pola. Dla nich te hale, budynki i maszyny są warte niewiele, chcą przejmować rynek. Wybudować dla nich zakład, który ma produkcje na poziomie Gekoplastu to 6 do 10 miesięcy. Już raz mieli kupione 14 hektarów pod fabrykę w Tarnowskich Górach i coś nie zaiskrzyło ze starostwem tarnogórskim. Sprzedali tę nieruchomość i robią drugie podejście. Na samym końcu i tak zrobią to sami w strefie ekonomicznej albo z kimś kto w trej strefie już jest. pozdrawiam Akcjonariuszy
Dziękujemy miłemu panu z Capital Partners za tę dogłębną analizę.
Czemu podpisujesz się Jakub, skoro nie tak masz na imię?
Warto pisać bzdury na forum, skoro jednocześnie stoisz na kupnie, i dobrze wiesz że przez swoją bazgraninę uciułasz przy dobrych wiatrach co najwyżej jakieś głupie grosze? To dość ryzykowne zachowanie. Nie jesteś żulem spod biedronki i masz jednak coś do stracenia, gdyby do tych żałosnych machlojek forumowych jednak ktoś się przyczepił.
czas gra dla Włochów, poza tym to w ich stylu, wszystko musi trwać. Zastanów się dlaczego tak łatwo na te wydłużenia zgadza się Gekoplast. pozdrawiam Akcjonariuszy
Nie Geko tylko Cap ma tu kartę a Prezes mówił że wychodzą z tej inwestycji ............... być może gra idzie o cenę za 1 akcję Geko być może włosi obejrzeli to i im jest za drogo po 16,25
Tak jak znany tez wydaje mi sie ze to bardziej capital tu ma w negocjacjach paleczke.
Zgodzili sie na przedluzenie, ale tez zwroc uwage ze mieli opcje na przedluzenie do polowy listopada a wzeili do konca pazdziernika.
Nie do konca mi sie wydaje czy Capital ma takie cisinienie zeby to sprzedawac. Pewnie by sie ucieszyli z ceny 16 z hakiem, ale jak Wlosi za mocno docisnal to capital tego po prostu nie sprzeda...
jakby nie bylo geko ma dobre wyniki i przynosi spora dywudende kazdego roku...
Jestem przekonany, że nie kupią. Wybudują coś w strefie tak żeby uciec z podatkami. Takie jest moje zdanie ale to Wy jesteście giełdowymi graczami a ja się na giełdzie nie znam. pozdrawiam Akcjonariuszy
Poczytajcie o inwestycjach firmy Eurobox w Lublińcu ( 15 km ), już bardziej wartościowi pracownicy odeszli do nich, duża grupa operatorów się szkoli w Czechach. pozdrawiam Akcjonariuszy
Dnia 2017-10-19 o godz. 17:47 ~Jakub napisał(a): > Poczytajcie o inwestycjach firmy Eurobox w Lublińcu ( 15 km ), już bardziej wartościowi pracownicy odeszli do nich, duża grupa operatorów się szkoli w Czechach. > pozdrawiam > Akcjonariuszy
Jakub twoje posty są tak wiarygodne -powołujesz się na znajomości w pewnych kręgach,że można to podciągnąć pod zarzut że Twoje działanie może przyczynić się do tego że niektóre osoby mogą niekorzystnie rozporządzić swoim majątkiem .A na to jest paragraf.Nikt w internecie nie jest anonimowym nawet jak zmienia IP