Skończy się w końcu ta wyprzedaż na małych i szybko wrócimy powyżej 10zł. Część popytu stoi z boku i czeka na sygnał końca. Skala wyprzedaży się zwiększa, co zwiększa szansę na jej zakończenia. Dzień przełomu jest już za rogiem.
Jednak nasza spółka została dostrzeżona. Są sprzedający, ale są też chętni nabywać duże pakiety! Jak się tylko uspokoi na rynku a potem pojawi się odbicie to może powalczymy o nowe szczyty, co? W końcu całkiem spora podaż dziś zdjęta!
Po pierwsze widzę 2 proc. na wstecznym. Po drugie dopóki nie przebije powrotnie 9,90 na nowe szczyty jak na razie szans nie widzę..Może to być dystrybucja lub wymiana podprogowa między funduszami..Wolumen jest i owszem imponujący ale to może być pułapka.
A kiedy powiedział, że nadal rozmawiają?
Vindexus jest już za mały, żeby kiedykolwiek stać się choć średnia firmą. Konkurencja jest za silna. (Gdzie to wejście na Bałkany. Już prawie rok mija od zapowiedzi.) Pozwolenie na przejęcie byloby dobrym spieniezeniem wielu lat ciężkiej pracy. A dla nas -18 zł za akcję. Inaczej zawsze będziemy handlowani z dużym dyskontem. Choć chciałbym się mylić.
Z punktu AT jutro może być rozstrzygająca sesja co do kierunku...Przy ewentualnym przejęciu w co osobiście wątpię cena 18 zeta to gruba przesada. Myślę , że 14-15 zeta byłoby ceną godziwą..
Ładnie to poszło. 80k po 9,75. Potem jeszcze 15k w trzech transakcjach po 9,80. A następnie kupujący wessał zleceniem na 15k całą drobnicę poustawianą w okolicach 10zł. Ładnie wyczyścił. Brawo!
Nie życzyłbym sobie wideł tylko powolny wzrost. Myślę , że mamy do czynienia z powrotem do trendu wzrostowego po korekcie. Szczytem na 10,50 bym się nie przejmował bo wg AT zasięg wzrostu oceniam na poziom ok. 12,30 ( w pierwszym etapie). Ktoś w końcu dostrzegł wybitnie niedowartościowaną spółkę patrząc po wolumenie być może jakiś fundusz niedługo się ujawni..
Ale pamiętaj, że tu były duże transakcje, więc też był "ktoś", kto takie pakiety uzbierał, skoro mógł je teraz oddać. Może to wyglądać na zmianę pałeczki. Jeśli to nowe pieniądze, to dobrze. Też będą chciały zarobić. A 12,30 do końca roku by mi bardzo odpowiadało.:) choć bardziej 18zł za przejęcie.;)
Tak , ale to wyglada jak ktos by tracil cierpliwosc i zaczal zbierac coraz bardziej agresywnie. Dlatego przyspieszenie jest bardzo mozliwe i to do konca tej sesji. Zobaczymy dzisiaj zamkniecie bo zapowiada sie bardzo ciekawie.
Cóż ... prawdopodobnie tsunami wezwań zaleje również naszego Vindexusa. Spółka idealna do przejęcia. Znakomite wyniki, mocny BILANS, no i niskikurs akcji (wycena BOS to 14 zł). Oczywiście są to tylko moje przypuszczenia.
Pamiętam jak w 2006-08 miałem Artmana. Kurs poszedł pod 70zł, później był zjazd do 40zł i wtedy przyszło wezwanie po 90zł. A więc jak ktoś nie wierzy, że mógłby nastąpić wzrost o 80% na naszym Vindexusie, niech uwierzy.;)
Jak wezwanie to właśnie po conajmniej takiej cenie.Ale właściciele wiedzą więcej, może znacząco zwiększy się zysk w 3 kw i ciągle mają opory-jeżeliby oczywiście mieliby sprzedać akcje.
Spolka w miedzyczasie nabyła znaczące pakiety wierzytelności, poprawiłą strategie odzysku na wiekszy nacisk na polubowną (tansza od ścieżki sądowej), a kurs dalej do 14 zł nie doszedł,
Zastanawia mnie kto obecnie składa to zlecenie na 8.66/akcje? Kto chce sprzedawać przy wycenie 5x zysk? Gdyby to ukryte duże zlecenie zniknęło (ujawniane jest 2,000 a pewnie jest tam 20,000 akcji lub wiecej) to kurs dawno przekroczyłby 10 zł.
Kto redukuje, Opoka która te akcje przejęła bardzo tanio od Trigonu? Ktoś to wie?