• Rdza na bateriach.... Autor: ~Az [79.186.82.*]
    Od czerwca spółka straciła ok17% tj. ok. 3zl na akcji, jak na solidna spółkę trochę za dużo, jeśli wyniki za 3kw będą na podobnym poziomie to sądzę że trwałe nie przebije poziomu 16-16.5 za walor, nastąpi długotrwałe mielenia trawy z delikatnym spadkiem, obym się mylił ale tak obstawiam, poza tym kiepskie relacje z rynkiem dodatkowo dusza kurs spółki. Pozdrawiam i proszę o przemyslenia
  • Re: Rdza na bateriach.... Autor: ~Alex [188.146.41.*]
    To jest dokładnie to czego się obawiam i o czym pisałem w moim wątku o relacjach inwestorskich zarządu z rynkiem.
    Nie wiemy nic co się dzieje w spółce w okresie międzywynikowym. Pozostaje tylko czekanie i zgaduj-zgadula. Nie wiem dlaczego zarząd nie jest zainteresowany wspieraniem kursu akcji i obrotów. Mam sporo akcji Ferro i logicznym jest, że chciałbym żeby kurs szedł do góry a nie mielił miesiącami trawę. I jeszcze ta płynność...To też pokłosie polityki informacyjnej zarządu. Wybieram się na najbliższe walne, żeby im to wygarnąć.
    Co do dywidendy to spółka płaci ją z zysku jednostkowego. Za ubiegły rok wypłacili 25,5 mln ( 1,2 zł/ akcję) - 4,9 mln cały zysk jednostkowy i 20,5 mln z zysków zatrzymanych z lat ubiegłych ( zawsze coś zostawiali ). Ale teraz tą dywidendą wyczyścili się z kasy. Po 6 miesiącach mamy 13,55 mln w kasie spółki. Ważne będą teraz 3 i 4 kw. Jeśli w sumie dadzą nam podobnie 13 mln, to myślę, że jest szansa na kolejne 1,20 w przyszłym roku. Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.106.230.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Leśny_Dziad [188.146.166.*]
    Jojcycie jak pasztety na czarnym marszu.
    Weźcie to sprzedajecie i kupcie coś innego... Rurki, korale, torebkę....

Co z was za goście co tak boją się ryzyka?

Jak macie biegunkę to weźcie sprzedajecie.
[x]
FERRO -2,53% 27,00 2026-03-27 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.