• Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;))
    Seria E 11 742 540 mln akcji
    Seria G 75 836 059 mln akcji

Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył.....

"2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda"

o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju ..
    bez nawiasu to brzmi:
    "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;))

• oska czytałaś już Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    powinnać bo będziesz złotą akcjonariuszką :)))

https://www.poczytaj.pl/ksiazka/zlota-akcja-i-zloty-akcjonariusz-w-swietle-prawa-polskiego-na-tle-wybranych-systemow-prawnych-panstw-obcych-i-prawa-wspolnotowego-marta-gordontrybus,34403
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~Przypomnienie [37.47.13.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 20:03 ~koralina napisał(a):
    > głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;))
    > Seria E 11 742 540 mln akcji
    > Seria G 75 836 059 mln akcji
    >
    > Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył.....
    >
    > "2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda"
    >
    > o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju ..
    > bez nawiasu to brzmi:
    > "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;))
    >

Tak widziałem to przy każdej korekcie. Nie przykładałem do tego wagi bo to jest oczywista omyłka, która moim zdaniem nie wpływa na ważność i zrozumienie tej uchwały ale może się mylę?
    Jednak tak kwestia niedopuszczenia serii E nie dawała mi spokoju, człowieku przekopałem dziś stertę komunikatów i papierów i znalazłem takiego babola, że włos się jeży na głowie :/ Nie wiem co mam z tym teraz zrobić ale wiem jedno seria E nie zostanie nigdy dopuszczona do obrotu! rozumiesz? Nigdy......
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~nowy [91.123.188.*]
    to co teraz może się stac
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~nowy [91.123.188.*]
    to znaczy ze seria E nie może być brana do nowej emisji
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~Przypomnienie [37.47.13.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 23:35 ~nowy napisał(a):
    > to znaczy ze seria E nie może być brana do nowej emisji

teoretycznie jest zarejestrowana w KRS więc może. Tutaj jest problem prawny co do samej emisji E. Za F się nie brałem, muszę się z tym przespać.
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Czy fakt, ze E nie jest w obrocie de jure, ale jest de facto (jako D) jest legalny? Czy
    Czy nie maksymalnego czasu niedopuszczania serii do obrotu?
    Czy fakt, ze E ma byc dopuszczone razem z F i G oznacza, ze nigdy nie beda dopuszczone - tez razem?
  • Re: Seria E Seria G seria wypisywania Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 22:37 ~Przypomnienie napisał(a):
    > Dnia 2017-10-04 o godz. 20:03 ~koralina napisał(a):
    > > głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;))
    > > Seria E 11 742 540 mln akcji
    > > Seria G 75 836 059 mln akcji
    > >
    > > Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył.....
    > >
    > > "2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda"
    > >
    > > o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju ..
    > > bez nawiasu to brzmi:
    > > "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;))
    > >
    >
    > Tak widziałem to przy każdej korekcie. Nie przykładałem do tego wagi bo to jest oczywista omyłka, która moim zdaniem nie wpływa na ważność i zrozumienie tej uchwały ale może się mylę?
    > Jednak tak kwestia niedopuszczenia serii E nie dawała mi spokoju, człowieku przekopałem dziś stertę komunikatów i papierów i znalazłem takiego babola, że włos się jeży na głowie :/ Nie wiem co mam z tym teraz zrobić ale wiem jedno seria E nie zostanie nigdy dopuszczona do obrotu! rozumiesz? Nigdy......

Oczywiście, że nie wpływa i jest omyłką nie błędem, ale Uchwała WZA jest Aktem Prawnym.... który powinien być sporządzony zgodnie z normami prawa i z należytą starannością...od błędów i omyłek są korekty i sprostowania, która w tym przypadku powinna ponownie być zastosowana...w różny sposób takie omyłki potrafią być wykorzystywane "lub czasopisma- może ktoś kojarzy :)) -
    w cytowanym powyżej poście mowa o złotych akcjach...weźmy teraz metoda wnuczka na "dziadka inwestora" jesteś akcjonariuszem i masz prawo od spółki zażądać kopii Aktu Notarialnego z ww. Uchwałą idziesz do "dziadka Inwestora" z okazją życia kupno złotych akcji po 10 gr .... tylko ci trochę kasiory potrzeba :)) pazerność ludzka granic nie zna (np. AmberG) ale również z uwagi wieku "dziadka Inwestora" i jego możliwości rozeznania w sprawie masz duże szanse, że dziadek widząc Akt Notarialny wyciągnie parę zaskórniaków ze skarpety :)) teoretycznie możliwe? tak ....dlatego powinno być sprostowanie

co do E hmmm wcale być nie musi wprowadzona to emisja prywatna i nie znasz treści Umowy subskrypcyjnej...akcje mają wszelkie prawa na równi z pozostałymi np. dywidenda, obejmowanie pp itd.poniżej piszesz że zarejestrowane są w KRS i to wystarcza ...w każdej chwili spółka może na podstawie kopii z KRS zarejestrować je w KDPW i tyle ale....
    mało kto wie, że emisje prywatne z wyłączeniem pp dla pozostałych akcjonariuszy, które spółki tak często naruszają Prawo bowiem są niezgodne z dyrektywami unijnymi... i tylko kwestią czasu jest jak w którejś ze spółek przy okazji jakiegoś konfliktu interesów akcjonariuszy zostanie to podniesione na wokandzie
    Interes akcjonariuszy mgs juz chyba dawno jest zagrozony (?)
    Aha, chodzi o koflikt miedzy interesami akcjonariuszy...
[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.