głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;)) Seria E 11 742 540 mln akcji Seria G 75 836 059 mln akcji
Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył.....
"2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 zł (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda"
o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju .. bez nawiasu to brzmi: "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;))
Dnia 2017-10-04 o godz. 20:03 ~koralina napisał(a): > głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;)) > Seria E 11 742 540 mln akcji > Seria G 75 836 059 mln akcji > > Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył..... > > "2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 zł (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda" > > o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju .. > bez nawiasu to brzmi: > "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;)) >
Tak widziałem to przy każdej korekcie. Nie przykładałem do tego wagi bo to jest oczywista omyłka, która moim zdaniem nie wpływa na ważność i zrozumienie tej uchwały ale może się mylę? Jednak tak kwestia niedopuszczenia serii E nie dawała mi spokoju, człowieku przekopałem dziś stertę komunikatów i papierów i znalazłem takiego babola, że włos się jeży na głowie :/ Nie wiem co mam z tym teraz zrobić ale wiem jedno seria E nie zostanie nigdy dopuszczona do obrotu! rozumiesz? Nigdy......
Dnia 2017-10-04 o godz. 22:37 ~Przypomnienie napisał(a): > Dnia 2017-10-04 o godz. 20:03 ~koralina napisał(a): > > głupot by coś pisać? może tak na ilości panowie byście się skupili ? ale w sumie co za różnica .....;)) > > Seria E 11 742 540 mln akcji > > Seria G 75 836 059 mln akcji > > > > Przypomnienie mam lepszą "pracę" dla ciebie Sherloq :)) potrzebna nowa korekta w Uchwale bo dalej wprowadza w błąd., aż się dziwię, że do tej pory nikt tego nie zauważył..... > > > > "2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej niż 75.836.059 zł (siedemdziesiąt pięć milionów osiemset trzydzieści sześć tysięcy pięćdziesiąt dziewięć) akcji na okaziciela serii G o wartości nominalnej 10 gr (dziesięć groszy) każda" > > > > o co chodzi z tymi 75 milionami złotych? wygląda na to, że oni handlują złotem tak? vat odprowadzają? bo mogą popłynąć ja Briju .. > > bez nawiasu to brzmi: > > "...nie więcej niż 75.836.059 zł (złotych) akcji...." czyli nie jest tak źle jak tu wszyscy piszą...macrocoiny to przy tym pikuś...ewenement na skalę światową! sprzedają złote akcje ;)) > > > > Tak widziałem to przy każdej korekcie. Nie przykładałem do tego wagi bo to jest oczywista omyłka, która moim zdaniem nie wpływa na ważność i zrozumienie tej uchwały ale może się mylę? > Jednak tak kwestia niedopuszczenia serii E nie dawała mi spokoju, człowieku przekopałem dziś stertę komunikatów i papierów i znalazłem takiego babola, że włos się jeży na głowie :/ Nie wiem co mam z tym teraz zrobić ale wiem jedno seria E nie zostanie nigdy dopuszczona do obrotu! rozumiesz? Nigdy......
Oczywiście, że nie wpływa i jest omyłkąnie błędem, ale Uchwała WZA jest Aktem Prawnym.... który powinien być sporządzony zgodnie z normami prawa i z należytą starannością...od błędów i omyłek są korekty i sprostowania, która w tym przypadku powinna ponownie być zastosowana...w różny sposób takie omyłki potrafią być wykorzystywane "lub czasopisma- może ktoś kojarzy :)) - w cytowanym powyżej poście mowa o złotych akcjach...weźmy teraz metoda wnuczka na "dziadka inwestora" jesteś akcjonariuszem i masz prawo od spółki zażądać kopii Aktu Notarialnego z ww. Uchwałą idziesz do "dziadka Inwestora" z okazją życia kupno złotych akcji po 10 gr .... tylko ci trochę kasiory potrzeba :)) pazerność ludzka granic nie zna (np. AmberG) ale również z uwagi wieku "dziadka Inwestora" i jego możliwości rozeznania w sprawie masz duże szanse, że dziadek widząc Akt Notarialny wyciągnie parę zaskórniaków ze skarpety :)) teoretycznie możliwe? tak ....dlatego powinno być sprostowanie
co do E hmmm wcale być nie musi wprowadzona to emisja prywatna i nie znasz treści Umowy subskrypcyjnej...akcje mają wszelkie prawa na równi z pozostałymi np. dywidenda, obejmowanie pp itd.poniżej piszesz że zarejestrowane są w KRS i to wystarcza ...w każdej chwili spółka może na podstawie kopii z KRS zarejestrować je w KDPW i tyle ale.... mało kto wie, że emisje prywatne z wyłączeniem pp dla pozostałych akcjonariuszy, które spółki tak często naruszają Prawo bowiem są niezgodne z dyrektywami unijnymi... i tylko kwestią czasu jest jak w którejś ze spółek przy okazji jakiegoś konfliktu interesów akcjonariuszy zostanie to podniesione na wokandzie