po prostu na rynku mogą pojawić sie nowe papiery. info oczekiwane. i tak jest spora podaż. ..a le pocieszajace jest ze ci co brali z pp racej nie po to zrobili zęby oddać po 1,5 zeta
Choć pytanie nie do mnie to się wtrące. Tu wisi spora podaż. Więc jeśli chcesz wejść na 3 miesiące to poszukaj lepiej innego papieru. To będą pieniądze ale pierwsze sprawdzenie nastąpi za pół roku. Ale wg mnie jak kupisz po 1.5x to 50% jest do wzięcia w 6 miesięcy
Nawis podaży istnieje ze strony OFE, który ma ok. 25% udziału w spółce. Po 2 emisjach akcji zrobiło się trochę luźniej, bo mamy ok. 40% papieru więcej, a większość OFE nie brało udziału w ofercie. Czekamy na budowanie większych pozycji przez TFI. Wyniki 3 kwartału patrząc po 2 kwartale i zamówieniach w branży będą dobre, a przynajmniej lepsze od zeszłego roku. Czekamy na strategię. Mam nadzieje, że spółka ogłosi plan odchudzania i wystawi na sprzedaż Wirbet, który przynosi tylko straty.
Również liczęna na proces dezinwestcji. Nie ma niestety synergii. Nie ważne już nawet po co skupili te spółki. Tu aż się prosi o restrukturyzację. Niestety trzeba poczekać aż poukladają finansowanie bankowe.