• Seria E, Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    jak slusznie twierdzi Przypomnienie, nie jest dopuszczona do obrotu. I dlatego, poniewaz nie dotrzymano terminu do 30 VI, te akcje, ktore mialem zostaly zamienione na serie D - tak mi wyjasnili w ESC - stad u mnie na rachunku. Zatem nie klamalem, po prostu namieszali.
  • Re: Seria E, Autor: ~makaron [94.254.243.*]
    ale kogo to obchodzi leszczu?
  • Re: Seria E, Autor: ~Przypomnienie [66.249.81.*]
    Hmm no to mieszają dalej bo to nie jest prawdą. Nie mogłeś objąć serii E bo ta zakończyła się we wrześniu 2016 no chyba że spółka po raz kolejny moja się z prawdą i nie podaje wszystkich komunikatów. Serię D mogłeś nabyć co najwyżej na rynku wtórnym od WKM a nie na pierwotnym.

P.S.
    To bardzo ciekawy wątek. Możesz dokładnie opisać przebieg twojej transakcji? Bo być może znaleźliśmy sposób sprzedaży przez WKM swoich pakietów.
  • Re: Seria E, Autor: ~Luz [5.172.255.*]
    Serie D nabylem od WKM przez ESC.
    No to już zrozumiałem ale po ile dokładnie złożyłeś zapis w grudniu i sprawdź proszę serię którą miałeś objąć. To jest bardzo ważne.
    Serie D w sierpniu, a E w grudniu lub styczniu.
    To składałeś 2 zapisy czy to były zwykłe umowy cywilnoprawne na nabycie akcji? No i czy jesteś pewien że w grudniu miałeś nabyć serię E?
    E po 45 gr
    Super! To bardzo ciekawy wątek. Proszę cię jeszcze sprawdź ten dokument czy to jest formularz zapisu na akcje czy nazwany jest umową zbycia akcji. Druga sprawa sprawdź kto był oferującym, czy WKM czy też ESC?
    WKM
    Umowa sprzedazy akcji na okaziciela
    E nabylem na pocz. stycznia. Wg mnie, umowy, ale nie jestem prawnikiem. Do czego zmierzamy?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.169.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Zmierzamy do tego czy to był zapis czy umowy na kupno na rynku wtórnym. Zapis mówi o rynku pierwotnym a umowy o wtórnym. No i czy powinno to być raportowane jako sprzedaż publiczna.
    A więc sprawdziłem komunikaty. WKM nie podał komunikatu o zbyciu akcji ani w sierpniu 2016 ani w styczniu 2017. Zatem jak widzisz, robią tutaj co chcą z wami i nie raportują tego pomimo obowiązku! I znowu KNF.
  • Re: Seria E, Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 10:53 ~Przypomnienie napisał(a):
    > A więc sprawdziłem komunikaty. WKM nie podał komunikatu o zbyciu akcji ani w sierpniu 2016 ani w styczniu 2017. Zatem jak widzisz, robią tutaj co chcą z wami i nie raportują tego pomimo obowiązku! I znowu KNF.

trochę to już nudne nie uważasz? makaron dał wskazówkę ....a leszczyk kręci Tobą jak młodym :))
    Nie koniecznie, to jest jak najbardziej możliwe. Już wcześniej złapałem WKM że nie raportują wszystkiego, więc i tutaj to jest jak najbardziej możliwe.
    Makaron wie, tyle co zje.
    I dlatego daje argumenty przeciw WKM? Koralina, nie umiesz wyluzowac?
    Dnia 2017-10-04 o godz. 11:03 ~Luz napisał(a):
    > I dlatego daje argumenty przeciw WKM? Koralina, nie umiesz wyluzowac?

Luz....makaron może i wie tyle co zje ;) z tym że zadał konkretne pytanie....kody....tak więc wyLuzuj sobie sam dzieciaku
    Mnie go nie zadal, Przypomnie tez, wiec jaki ma Pani problem?
    Dnia 2017-10-04 o godz. 11:23 ~Luz napisał(a):
    > Mnie go nie zadal, Przypomnie tez, wiec jaki ma Pani problem?

i tyle w temacie...............kręcić możesz sobie leszczami
    Dobrze. Jesli zdolam.
    Tak myślę o tym i myślę i dochodzę do wniosku że to chyba jednak jest prawda. Trzyma się to kupy.
    Zobacz WKM sprzedał akcje serii E na umowy cywilnoprawne w styczniu (był potem komunikat w lutym). Jednak z jakiegoś powodu GPW nie dopuściła do obrotu serii E (minęło już 16 miesięcy) zatem musieli aneksować umowy na serię D. Co ciekawe GPW do dziś nie dopuściła również akcji serii F ze stycznia br.

Czyżby był jakiś problem który widzi GPW a my nie? Jeżeli rzeczywiście jest problem to objęcie akcji serii G również może nie zostać dopuszczone do obrotu! Z tego wynika że obejmowanie akcji serii G wiąże się z wysokim ryzykiem.
    Dnia 2017-10-04 o godz. 11:46 ~Przypomnienie napisał(a):
    > Tak myślę o tym i myślę i dochodzę do wniosku że to chyba jednak jest prawda. Trzyma się to kupy.
    > > Zobacz WKM sprzedał akcje serii E na umowy cywilnoprawne w styczniu (był potem komunikat w lutym). Jednak z jakiegoś powodu GPW nie dopuściła do obrotu serii E (minęło już 16 miesięcy) zatem musieli aneksować umowy na serię D. Co ciekawe GPW do dziś nie dopuściła również akcji serii F ze stycznia br.
    > >
    > > Czyżby był jakiś problem który widzi GPW a my nie? Jeżeli rzeczywiście jest problem to objęcie akcji serii G również może nie zostać dopuszczone do obrotu! Z tego wynika że obejmowanie akcji serii G wiąże się z wysokim ryzykiem.

odkrycie na miarę Marco Polo jakwiesz o czym piszę każda emisja obojętnie na jakiej spółce takie ryzyko wnosi może jest tu ktoś kto miał jakiś czas temu polimka kurs skorygowali o pp emisję odwołali i poszło w plecy
    Luz bo się tam gdziesz domagałeś pytanie jakie kody miałes na umowie niby z wkm ?
    Po co ci to? Chcesz dublowac prace Przypomnienia? Przeciez na poczatku watku powiedziales: Ale kogo to obchodzi leszczu?
    Luz mógłbyś podpytać ESC dlaczego seria E nie została dopuszczona do obrotu?
    OK
    Psiakrew, teraz zajeci. Pewnie gdzies po godz.16. Jak tylko czegos sie dowiem, zaraz wpisze
    Ok, dzięki.
    nie zostala dopuszczona, bo mgs nie zlozyl na czas wniosku formalnego. Dlatego bedzie dopuszczona razem z F i G. Brzmi groznie.
  • Re: Seria E, Autor: ~Inwestor [94.229.218.*]
    Buhahaha wy to macie odwagę ładować się w takie coś. Tera rolka papieru toaletowego więcej warta.
    To co tu robisz?
  • Re: Seria E, Autor: ~DOBRZEWIECIEKTO [37.47.169.*]
    NIE BÓJ NIE BÓJ TYLKO CZEKA NA PROMOCJĘ TAK JUŻ MAJĄ BANKIEROWE JANUSZE
    Najwyrazniej.
  • Re: Seria E, Autor: ~Inwestor [94.229.218.*]
    6gr Panowie tyle to jest warte
    To jest tłumaczenie tylko i nieprawdziwe moim zdaniem. Skoro WKM sprzedawał wam serię E to musieli złożyć wniosek o dopuszczenie! Poza tym po emisji serii F mogli to też zrobić.
    Tłumaczenie standardowe ale ja w to nie wierzę.
    Rozumiem, ze juz zlozyli, skoro jest decyzja. A w jakie wierzysz, czy raczej: przypuszczasz?
    Kolego makaron, pisząc o polimku mówisz o stratach polegających na odcięciu pp a ja tutaj mówię o niebezpieczeństwie NIEDOPUSZCZENIA serii G do obrotu, czaisz?
    Co do kodów to na serię E nie muszą być kody bo w KDPW brak jest uchwały o dematerializacji tej serii oraz serii F, to o jakich kodach Ty mówisz?
  • Re: Seria E, Autor: ~makaron [94.254.247.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 13:12 ~Przypomnienie napisał(a):
    > Kolego makaron, pisząc o polimku mówisz o stratach polegających na odcięciu pp a ja tutaj mówię o niebezpieczeństwie NIEDOPUSZCZENIA serii G do obrotu, czaisz?

przyczaj jeszcze raz co napisałem kolego

"każda emisja obojętnie na jakiej spółce takie ryzyko wnosi może jest tu ktoś kto miał jakiś czas temu polimka kurs skorygowali o pp emisję odwołali i poszło w plecy"

teraz przyczaiłeś? emisję odwołali

na kody szkoda zawracać sobie głowe widzę
    Dnia 2017-10-04 o godz. 09:54 ~Luz napisał(a):
    > Serie D nabylem od WKM przez ESC.

koniowi możesz to zameldować
    Przypomnienie leszcz cie wciaga w błazenade
    zapytaj sie o kody jednej i drugiej
[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?