Przypominam że Jakubas ma wykształcenie budowlane, a nie ekonomiczne . A co sądzą eksperci o Netii ? Proponuję przeczytać raporty licencjonowanych fachowców z Haitung Bank i Trigon DM .
co za wpisy..... gratuluje. Cena spada poniewaz jest jeden zainteresowany przejeciem kontroli na Netia a to jest Jakubas. Jakie ma dla niego kurs dzis - ma fizan dla optymalizacji podatkowej,MNC i pewnie satelity. A kupowac trzeba bedzie szybko i duzo przy 3,50 zl.
Oj Zenon , Zenon , umie samodzielnie czytac ,ze zrozuminiem raporty , czy nie ? Czy tylko te tendencyjne ble , ble anali . Wiec ja sie pytam , ze zdziwieniem . Ze niby co jakoby mieli gorsze wyniki , jak mieli ponad 2 razy lepsze wyniki calosciowo po 1 polroczu 2017 r niz w 2016r. Bo w tym polroczu mieli ponad 26 mln zl zysku netto ,a w w 2016r. okolo 13 mln zl , to jaka jest ta rzetelnoscia tych twoich anali i twoja tez , powtarzajacego publicznie te tendencyjna polprawdy .
Jakubas chce kupic Netie i przjmie nad nia kontrole. Potem oglosi wezwanie - przestan knuc spiskowe teorie na temat OFE - co Jakubas dogadal sie z OFE i kupuje tak po "kropelce".... wracam do mojej hipotezy sprzed miesiaca NETIa bedzie sprzedana przez Jakubasa i stad skupuje konsekwentnie nie dopuszczajac do jakiegokolwiek ruchu w gore. A tak na marginesie tekst o stratach Jakubasa na kursie (przywolanie kursu na poziomie 5,48 zl) dowodzi kompletnego dyletanctwa autora
A to niby kto wywala pod zakupy Jakubasa akcje . To co niby Ty od kilku miesiecy wywalasz wieksze pakiety akcji ? Moja hipoteza jest taka ,ze nic tylko OFE musza mu swoje akcje oddawac . , aktualnie i to w duzych ilosciach . A po drugie prosze nie wciskac mi tu kitu , dziecka na plecach ,ze niby pisalem o jakis stratach Jakubasa , o jakis Twoich wizjach ,ze niby po ile maja byc akcje Netii w przyszlosci etc.
jestem po drugiej stronie rynku niz ta ktora sugerujesz ... ja korzystam z kroplowki Jakubasa. I dobra rada - jak czytasz wpisy to uruchamiaj prawa a nie lewa polkule mozgowa : pisze o tekscie a nie Twoim wpisie.
Wszyscy niedoceniaja , ba pluja na Netie , jak niektorzy anale , czy ich wierny fan z tego forum np. niejaki Pan Zenon ,ze to dziad ,ze nie ma zyskow, ze ma kosztowac 2 zl , albo i nizej . etc!!! A moze by tak rynek wreszcie zauwazyl ,ze to Netia powoli , bardzo powoli rosnie nie tylko z nowymi pozyskanymi numerami telefonicznymi , ze od lat jej klientami sa wymagajacy klienenci tzw. VIP- owie, ze inwestuje w infrastrukture ,ze wyplaca co roku dywidende ,ze cena buja sie w okolicach minimow wieloletnich . Czy aby rynek gieldowy zasluzenie tak doluje ta spolke ???!!!