• CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~abcd [94.254.132.*]
    BO MAM TAKIE WRAŻENIE PATRZĄC NA PROGNOZY, WYCENĘ BZ WBK I REALIA NAGLE PO WEJŚCIU NA GPW. DEBIUTOWALI 30.06.2017, A NAGLE JUZ DRUGI KWARTAŁ TRAGICZNY WYNIKOWO. MUSIELI WIEDZIEĆ WCZEŚNIEJ. DLA MNIE SPÓŁKA JEST SPALONA I NIE CHCĘ JUŻ WIDZIEĆ NA OCZY BRACI W.
  • Re: CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~mause [193.200.47.*]
    dziwię się ogromnie ze te tzw,,telefony,, się w ogóle sprzedają-TEN SYF MOŻNA PORÓWNAĆ TYLKO DO MANTY!!!!!!!!!!!!!!!,zawsze kupuję markowy sprzęt i dwa razy zrobiłem odstępstwo od tej regóły -I DWA RAZY SIĘ PRZEJECHAŁEM
    DVD-MANTA I MAXCON-TELEFON
    NIGDY WIĘCEJ WYNALAZKÓW-TYLKO MARKOWY SPRZĘT!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~zgred [195.135.228.*]
    dekodery 2 szt . manta już mi padły.
  • Re: CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~Fryga [83.15.203.*]
    Dzisiaj znowu minus 23% dziady Wilusze to wasz koniec
  • Re: CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~Yyy [94.254.132.*]
    Wilusz
    Zapamiętajcie to nazwisko
  • Re: CZY MAXCOM OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ INWESTORÓW? Autor: ~TakBywa [212.108.90.*]
    Dnia 2017-10-04 o godz. 00:29 ~Yyy napisał(a):
    > Wilusz
    > > Zapamiętajcie to nazwisko

Msciwy ten polski narod ! Kto ci kazal je kupowac a potem tanio sprzedawac ? Trend moze sie odwrocic to nowa spoleczka i ma niezle perspektywy , tyle placzu o korekte. Kazdy wie ze pazdziernik to najgorszy miesiac sdo zarabiania milionow..
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Yt [94.254.227.*]
    Co takiego napisane było ze admin skasowal? Nie zdążyłem przeczytać
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~4321 [188.146.133.*]
    Prawda
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~aa [213.199.251.*]
    Zarząd Maxcom S.A. (Spółka, Emitent) ( „Spółka”) informuje, iż Spółka dokonała oceny możliwości realizacji prognozowanych wyników finansowych na 2017 r., opublikowanych w prospekcie emisyjnym z dnia 2 czerwca 2017 r.
    Po analizie wyników za III kwartał 2017 r. oraz wstępnych danych sprzedażowych za październik 2017 r., a także na podstawie prognoz portfela zamówień i sprzedaży do końca roku 2017, Spółka prognozuje wykonanie, w 2017 roku, przez podmioty wchodzące w skład grupy Emitenta, przychodów netto na poziomie 125 mln PLN, zysku netto na poziomie 10 mln PLN oraz osiągnięcie wyniku EBITDA na poziomie 13,2 mln PLN.
    Spółka wskazuje główne czynniki, które doprowadziły do weryfikacji prognozy finansowej za rok 2017 r. w stosunku do założeń przyjętych w pierwszej połowie 2017 r., tworzonych na podstawie rezultatów wypracowanych w 2016 r. i I kwartale 2017 r.

1. Wpływ różnic kursowych PLN/USD.

Negatywny wpływ różnic kursowych dotyczył zarówno towarów zakupionych przez Spółkę, przy wysokim kursie USD, jak i zakupów samej waluty USD oraz zawartych transakcji typu forward, opierających się na prognozach z końca roku 2016, zakładających kurs USD/PLN znacząco powyżej 4 PLN. Największy negatywny wpływ kursów walutowych odnotowany został przez Emitenta w II oraz III kwartale 2017 r.
    Zarząd Spółki wskazuje, że ujemny wpływ różnic kursowych na wynik netto w skali roku został oszacowany na 1,8 mln PLN.
    Prognozuje się jednocześnie, że w IV kwartale 2017 r. oraz kolejnych okresach, wpływ różnic kursowych będzie już znikomy.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~tomek [31.0.122.*]
    Najpierw się tłumaczą, a kiedy pokażą wyniki?
[x]
MAXCOM 0,36% 5,60 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.