Już to pisałem tu miesiąc temu, ale powtórzę, wartość księgowa na akcje obecnie to max ok. 40gr/szt. Rynek na pewno przereaguje a później po ewentualnych wynikach będzie szukał równowagi, dlatego myślę że otrze się o 20gr/szt. Ale jak rynek ma uwierzyć w choć jedno słowo prezesa jeśli ten poprzedni potrafił w mediach wielokrotnie sprzedawać nieprawdę.
jak to w lipcu napisał na swoim blogu Rafałek "Bo Próchnik jest niestety próchnem i dźwiganie go z nizin wymaga znacznie więcej wysiłku niż wstępnie kalkulowałem"
Bauer napisał, że chciał nas przygotować na nadchodzący kryzys...i nas przygotował: próchnik już tyle spadł, że teraz jak nadejdzie kryzys, to już nie wiele spadnie ;-)
2 lata temu jak były wybory na prezydenta, to widziałem Bauera na wiecu wyborczym obok P. Petru...ten sam styl, jeden wart drugiego...tylko pomyśleć jak by wyglądała polska gospodarka pod sterami Pana Nowoczesnego
Czyli zjazd na 30gr na razie, a później się zobaczy. najważniejsze w tym wszystkim jest to że ta mafia okrada akcjonariuszy tej spółki od lat i cały czas znajdują się chętni żeby się nabrać.
Dnia 2017-10-25 o godz. 11:43 ~Akcjonariusz napisał(a): > Czyli zjazd na 30gr na razie, a później się zobaczy. > najważniejsze w tym wszystkim jest to że ta mafia okrada akcjonariuszy tej spółki od lat > i cały czas znajdują się chętni żeby się nabrać.
..właśnie. 60% akcjonariatu na tej spółce to mięso armatnie. Ale to ma się zmienić, podobno?
Dnia 2017-10-26 o godz. 09:55 ~greg napisał(a): > Dnia 2017-10-25 o godz. 11:43 ~Akcjonariusz napisał(a): > > Czyli zjazd na 30gr na razie, a później się zobaczy. > > najważniejsze w tym wszystkim jest to że ta mafia okrada akcjonariuszy tej spółki od lat > > i cały czas znajdują się chętni żeby się nabrać. > > ..właśnie. 60% akcjonariatu na tej spółce to mięso armatnie. Ale to ma się zmienić, podobno?
myślę ze w realnym rynku jest tyle papieru co konwersacji na tym forum .. czyli zaledwie kilka osób ma ten papier, a reszta jest w rękach królika i znajomych + wtajemniczonych . zresztą kto kupił prc to tylko na górce jak RB przejmował spółkę .. ale ci co wtedy kupili już dawno sprzedali ten papier ze stratą .
Dnia 2017-10-02 o godz. 09:45 ~Akcjonariusz napisał(a): > Już to pisałem tu miesiąc temu, > ale powtórzę, wartość księgowa na akcje obecnie to max ok. 40gr/szt. > Rynek na pewno przereaguje a później po ewentualnych wynikach będzie szukał równowagi, > dlatego myślę że otrze się o 20gr/szt. > Ale jak rynek ma uwierzyć w choć jedno słowo prezesa jeśli ten poprzedni potrafił w mediach wielokrotnie > sprzedawać nieprawdę.
Wywrotka już była zaplanowana latem zeszłego roku, a uszyte kolekcje w zeszłym roku poszły do magazynów i później wyszły tylnymi drzwiami.