Pozew zbiorowy kosztuje czas i pieniądze. Spółka potem będzie przeciągać i odwoływać. Lepsze zgłoszenie bo KNF bada takie rzeczy z urzędu i sam nakłada kary.
Jedna droga nie wyklucza drugiej. Wlasnie wygralem z odwolujacym sie Open Lifem. Przy pozwie tylu akcjonariuszy koszt dla 1 osoby to powinny byc grosze. Ale, fakt: najpierw KNF. Tylko, ze musimy to wspolnie na forum omowic tak, by jak najwieksza liczba czytelnikow to zauwazyla.
Pozew zbiorowy to lipa. Musisz za niego zapłacić, musisz wziąć prawnika i pieprzyć się z tym nie wiadomo ile. KNF to instytucja która nałozyła kare na DM HFT, po tym jak od dwóch lat dostawała zgłoszenia na inwestorów o jawnym przekręcie w tym miejscu (HFT zamknieto). Dwa lata! Dwa lata Komisja otrzymywała skargi! Wiecie kiedy HFT dostało karę? Jak sprawa trafiła do prokuratury. To całe gadanie nic nie da. Sprzedaj co kupiłes i próbuj odrobic gdzie indziej. Albo zostaw i czekaj na lepsze czasy.
Martwie sie. Tym, ze sie o mnie tak martwisz. I, ze w nocy pewnie znow Cie pomijaja...No i ze moderator dzis mnie ocenzurowal, a ja nie wiem za co. Uzywam wulgaryzmow, hejtuje?
To wszystko miałoby sens gdyby kara dotyczyła prezesa lub zarządu. Niestety kary nakładane na spółkę ( pieniężne lub zawieszenie notowań) są faktycznie nakładane na akcjonariuszy ...