Nowych akcji ma być sprzedanych tyle ile jest starych a prawo poboru będzie jeden do dwóch? Ktoś to zrozumiał i może mi rozjaśnić o co w tym chodzi. Dzięki.
Dnia 2017-09-28 o godz. 20:21 ~eeee napisał(a): > Nowych akcji ma być sprzedanych tyle ile jest starych a prawo poboru będzie jeden do dwóch? Ktoś to zrozumiał i może mi rozjaśnić o co w tym chodzi. Dzięki.
jest ponad 75 mln akcji. Jedna stara akcja = 1 prawo poboru uprawniające do objęcia DWÓCH akcji nowej emisji co łącznie po emisji daje daje 75 mln x 3 = ponad 225 mln akcji. A uchwała mówi o podniesieniu kapitało o 75 mln akcji (czyli łącznie do 150 mln z hakiem).
Przy tych parametrach NIE DA SIĘ przeprowadzić tej emisji zgodnie z przegłosowanymi uchwałami. Prosta matematyka. Jest błąd w uchwale, pytanie tylko czy zamierzony czy też wynikający z ignorancji ?
Dnia 2017-09-28 o godz. 22:09 ~vw11111 napisał(a): > czy naprawdę nikt tego nie widzi ? :) > > jest ponad 75 mln akcji. Jedna stara akcja = 1 prawo poboru uprawniające do objęcia DWÓCH akcji nowej emisji > co łącznie po emisji daje daje 75 mln x 3 = ponad 225 mln akcji. A uchwała mówi o podniesieniu kapitało o 75 mln akcji (czyli łącznie do 150 mln z hakiem). > > Przy tych parametrach NIE DA SIĘ przeprowadzić tej emisji zgodnie z przegłosowanymi uchwałami. Prosta matematyka. Jest błąd w uchwale, pytanie tylko czy zamierzony czy też wynikający z ignorancji ?
ja myslalem ze ty jestes gosc a tu nie draz tematu bo cie przerasta kompromitujesz sie widac nigdy nie brales udzialu w emisjach z pp do konca zycia czlowiek sie uczy
Po prostu jak bedzie za dużo chętnych to następuje redukcja jak za malo to zapisy dodatkowe. W zapisach dodatkowych akcji nie musisz mieć w ogóle o ile dobrze pamiętam.
7. Za każdą jedną akcje Spółki posiadaną na koniec dnia ustalenia prawa poboru, akcjonariuszowi przysługuje jedno jednostkowe prawo poboru, przy czym jedno prawo poboru uprawnia do objęcia 1 (jednej) akcji serii G. ------------------------- 8. W przypadku, gdy liczba akcji serii G, przypadających danemu akcjonariuszowi z tytułu praw poboru, nie będzie liczbą całkowitą, ulegnie ona zaokrągleniu w dół do najbliższej liczby całkowitej. ------------------------------------------------------ 9. Dzień prawa poboru akcji serii G ustala się na dzień 10 października 2017 roku.