• Od 3 pazdziernika Autor: ~ryszard [80.244.137.*]
    Jezeli 1-2 najblizsze sesje nie zadoluja KGHM-a zbyt silno , to na 95 % najdalej od poniedzialku---wtorku bedzie sygnal kupna ( w poniedzialek godz 17 ) przebicie 116.10 zl
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.82.*]
    Dziękujemy za aktualizację.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Herbet [91.193.208.*]
    Patrzac na dzisiejszy wzrost ceny miedzi to moze juz jutro bedzie spore odbicie.
    O akurat na Dzien Chlopca -:)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Neptun [94.254.148.*]
    Dziękujemy za aktualizacje
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: pi0tr [31.0.86.*]
    Jakie poziomy na wejscie (ew. dalsze możliwe spadki) i czy widzisz na kgh xabcd, Ryszardzie?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~gaminu [212.106.159.*]
    Ja bym powiedział tak. Ten rozjazd na wykresie za długo nie będzie się utrzymywał. Albo miedź spadnie albo kgh pójdzie do góry.

https://imgur.com/a/4kobf

• Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~gaminu [212.106.159.*]
    Ryszard, czy w swoich rozważaniach długoterminowych bierzesz pod uwagę takie sygnały jak ten poniżej. Na razie jest to tylko struktura bez aktywacji ale od czegoś trzeba zacząć.

https://imgur.com/a/4kobf

• Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~akcjonjanusz [93.105.178.*]
    116.70 to jest już teraz, nie tam pon 17:00
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~ryszard [80.244.137.*]
    Na dzisiaj obowiazuje krus sygnalu 117.50 . a 116.10 z lbedzie  po poniedzialkowej sesji
    Do polowy pazdziernika widze kurs 132---135 zl
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [94.42.123.*]
    Po 135 Panie Ryszardzie cofnięcie i ponowny atak tym razem na 145.
    Dobrze kombinuję?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Kriss [94.75.65.*]
    165 w zasięgu reki
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~janusze [93.105.178.*]
    199 jak na tacy
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.33.*]
    Rysiek,
    Pisałeś jakiś czas temu że jak Wig20 przebije 2450 pkt to prawdopodobnie poleci jeszcze i 100pkt. ..
    Możesz się jakoś do tego odnieść?
    Pisalem 2450---2420 pkt a jak zostaloby to przebite to owszem 2350 pkt . Podalem rowniez daty poczatek pazdziernika , 16 paz i 25 listopada . Zastanawia mnie tak olbrzymi volumem na kontraktach KGHM-u . Przed nami bardzo silny ruch .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.33.*]
    Mam rozumieć ruch na północ?
    Niepokoi mnie tylko jedno , ze data wychodzi 2 pazdziernika . I to od tej daty spodziewalem sie ruchu do gory . I nie wiem jak to interpretowac dzisiejszy wzrost , i poniedzialkowa sesje . Przed nami jest silny ruch , i mam nadzieje ze wzrostowy .
    No toś mnie podbudował tym stwierdzeniem że masz nadzieję iż ruch będzie wzrostowy
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~MM [37.47.141.*]
    Zanosi się raczej na korekcyjny ruch wzrostowy miedzi, który przełoży się na kurs KGHMu
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: rudyat [188.146.5.*]
    hurra optymizm
    Ale o to chodzi , na 100% dobrze to wpływa na nasze zdrowie a to podstawa wzrostów !

• Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Alepp_fan [194.42.110.*]
    Elo Ryszard, zabieraj wrotki i....jazda na 130 ze swoimi teoriami przy tej cenie miedzi. ;-)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Lucy [62.1.247.*]
    Panie Ryszardzie a czy objęcie bessy na wykresie miesięcznym nie sugeruje ruchu w dół i odnosząc się do Pana wpisu będzie ten ruch dość intensywny?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~ryszard [87.116.247.*]
    Oczywiscie , ta ostatnia swieca  ( czarna spolka na na duzych nogach ) nie zwiastuje optymizmu , w kontekscie miesiaca pazdziernika ( calego ) Osobiscie uwazam ze najblizsze 11---12 sesji na wig-u 20 beda dobre .  W drugiej polowie pazdziernika bedzie juz slabo ( nie wykluczam krachu , ale to jest jeden z moich pesymistycznych wariantow ) Oczywiscie zgodze sie z Krisem ze hiszpania ( Katalonia ) moze w poniedzialek namieszac  Data 16 -19 pazdziernika  przyniesie zwrot i wowczas bede mega pesymista . Do 16 paz. daje Wam spokoj .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~AA [194.42.110.*]
    „mam nadzieje, ze wzrostowy.”

Wrotki bierz i....
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: -neptun- [159.205.16.*]
    Dziękujemy za update. W razie jakichś zmian w obserwacjach
    prosimy o napisanie :-)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: saintclair [188.117.177.*]
    Ryszard, a ja cosik takiego znalazłem:

"Rok 2017 sprzyja rozwijaniu biznesu, zmianie zawodu i bogaceniu się. Jowisz od stycznia do 10 października przebywać będzie w znaku Wagi, co sprzyja udanym negocjacjom, zakładaniu spółek, wygrywaniu sporów w sądzie,  W marcu, sierpniu i wrześniu Jowisz utworzy z Uranem i Plutonem półkrzyż w znakach kardynalnych, dlatego w tych miesiącach możemy spodziewać się dużych zmian w finansach, polityce i ekonomii. Warto wtedy być aktywnym, nie stać biernie z boku, wykorzystywać szanse od losu i nie oglądać się za siebie. Uważać należy w lutym i sierpniu, kiedy czekają nas zaćmienia Słońca i Księżyca. Podjęte wtedy decyzje mogą zaważyć na naszej dalszej przyszłości, dlatego lepiej je dobrze przemyśleć i nie ulegać naciskom czy pośpiechowi. Od 10 października Jowisz znajdzie się w znaku Skorpiona, co zdecydowanie poprawi sytuację spółek oraz małego i dużego biznesu. Łatwiej będzie dostać kredyt, a banki zaczną się znów starać o klientów i przedstawiać korzystne oferty. W grudniu czeka nas ważne wydarzenie. 20.12 Saturn po dwóch i pół roku pobytu w znaku Strzelca wkroczy do znaku Koziorożca, gdzie pozostanie do końca 2020 roku. Możemy więc pod koniec roku spodziewać się zakończenia trudności i stagnacji w dziedzinach związanych ze znakiem Strzelca, czyli w turystyce, handlu zagranicznym, spedycji, prawodawstwie, sądach oraz szkolnictwie wyższym."

To by się spinało z tym Twoim 16 październikiem,ale gdzie tu gra na dwa uda na miedziaku?

16.10 Słonce sekstyl Saturn

I wielkie bum:

3.12 Słońce kwadratura Neptun

Tak to widzisz?

To tylko gwiazdy, ale kto je tam wie.

To dzięki wielkiej Novej po której wybuchu znalazło się srebro w Bolivi w srebrnym wulkanie, dzięki któremu hiszpanie klepali srebrne monety za które kupowali dobra luksusowe w chinach

• Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~MM [37.47.141.*]
    Ryszard, a jakie masz zdanie nr. kursu akcji Orange PL? Pozdrawiam
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~czysciciel [37.248.167.*]
    Ryszard przepowiadal duze spadki pknorlen 2, 3 tygodnie wstecz przy kursie ok 121 -122 zl pisal i pisal i pisal... W koncu go przegnalem z tamtego forum. Juz im nie pisze swoich glupot. p.s. chcecie wiedziec ile sa warte jego przepowiednie? To zobaczcie jak wyglada kurs pknorlen.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.66.*]
    Dobrze pisał. Trzeba tylko zrozumieć...
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: pi0tr [31.0.33.*]
    Kilka razy Go pytałem czy XABCD coś mu mówi i czy widzi to na KGH i nie odpowiedział. A obawiam się, że jeśli ta formacja txm jest to KGH jedzie min.na 97,80. Szortować się nie odważę, choć trwa dystrybucja, bo się uczę innego typu analizowania i obserwuję sprawdzalność.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Tt [213.156.96.*]
    Dystrybucja?? Hgpln sobie zobacz. Trwa akumulacja
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~ryszard [87.116.214.*]
    Czysciciel nie siej propagandy .  To ze pisze o spadkach lub wzrostach , mam na mysli kilka , lub kilkanascie sesji . Za kazdym razem sie sprawdza . Teraz napisalem Wam o dacie 16 pazdziernika . Zawsze sie znajda dyletancji , pseudo krytycy .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Neptun [159.205.16.*]
    Szkoda czasu na nich Panie Ryszardzie. Ci grają na dwa uda i chyba ostatnio się im nie udaje :-) pomógł Pan wielu ludziom. Czekamy na 16
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~artman [94.254.168.*]
    Panie Ryszardzie czy mógłby Pan przeanalizować technicznie PZU? Najlepiej w nowym wątku na forum PZU.
    Nie ma tam nikogo kto by profesjonalnie analizował tą spółkę pod względem technicznym. A taka analiza przydała by się.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: -neptun- [77.255.107.*]
    Panie Ryszardzie,

gratuluje poniższej prognozy na PKNie:
    "Moje zdanie jest takie . PKN ---oscylatory sa bardzo wykupione , i nalezy sie korekta . Nastapi ona za kilka dni ( nie wiem na ile spadnie ) ale 120 zl moze byc . Po tej korekcie bede oczekiwal ostatniego wzrostu do przelomu pazdziernika / listopada . Powtazam PKN jest bardzo wygrzany ."

Spadlo idealnie ze 128 na 118, a teraz nowe maxy :-)

Mam nadzieję, że na KGHMie też doczekamy się poteżnych wzrostów :)
    Neptun dziekuje . Co do PZU to nie moge Ci napisac tak na pniu . Poniewaz , kazdej spolce ktora mnie interesuje posiecam 3--4 tygodnie Powiem Wam jedno ze przed nami szykuje sie ostry spadek , ale po 16 pazdz. Kto nie ma dostatecznej wiedzy , niech sie wszczyma z kupnem akcji .
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~AA [194.42.110.*]
    WSTRZYMA a nie WSZCZYMA.

Po drugie, była już podjarka dzisiejszym wzrostem czy jeszcze nie? )
    Panie Ryszardzie, warto siedzieć w takim razie jeszcze na miedziaku?
    Coś się zmieniło czy aktualne poziomy 125-130?
    Warto czymac  KGHM . Ja nie mowie ze przez najblizsze 2 tygodnie kazda sesja bedzie wzrostowa . Prosze obserwowac indeksy ( amerykanski S/P i niemiecki DAX ) ten pierwszy powiniem dojsc do 2570 pkt , a drugi 13200---400 pkt .
    Świetnie :-) Dziękuję, gorąco pozdrawiam w ten deszczowy dzień :-)
    Proszę się nei przejmować atakami tych co grają na dwa uda :- )
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Luka [188.123.205.*]
    Neptun Ty grasz za to na jedno udo Ryszarda,który sobie "czyma".Litości ludzie................
    Do tego odrobina swojego oleju w głowie i nieźle się wychodzi do przodu
    Oho, daruj sobie obrażanie ludzi i zajmij się swoimi inwestycjami :)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~Luka [188.123.205.*]
    Nie wydaje mi się zebym kogokolwiek obraziła,a o moje inwestycje nie musisz sie martwić,niczym innym się nie zajmuje.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.64.*]
    Panie Ryszardzie,
    Spadek po 16 października ... Jaki Pan przewiduje zasięg na WIG-20?
    I oczywiśćie na jakie walory warto otwierać krótkie pozycje. PKN dosyć wysoko,
    pisał Pan o bessie silnej niebawem. Czekamy na propozycje :)
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: pi0tr [37.248.166.*]
    Gigantyczny sygnał kupna :)
    Piotr a jak się pojawi to będziesz przepraszał?
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: pi0tr [37.248.153.*]
    Jak się pojawi to bedę kupował.
    Na tych poziomach nie tykam bo sporo juz spadlo ale z XABCD wychodzi mi że jest w 1/3 drogi.
  • Re: Od 3 pazdziernika Autor: ~marco [31.0.46.*]
    Rychu,
    Można prosić o aktualizację? Czy coś się zmieniło?
[x]
KGHM 2,24% 330,50 2026-05-22 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.