Jezeli 1-2 najblizsze sesje nie zadoluja KGHM-a zbyt silno , to na 95 % najdalej od poniedzialku---wtorku bedzie sygnal kupna ( w poniedzialek godz 17 ) przebicie 116.10 zl
Ryszard, czy w swoich rozważaniach długoterminowych bierzesz pod uwagę takie sygnały jak ten poniżej. Na razie jest to tylko struktura bez aktywacji ale od czegoś trzeba zacząć.
Pisalem 2450---2420 pkt a jak zostaloby to przebite to owszem 2350 pkt . Podalem rowniez daty poczatek pazdziernika , 16 paz i 25 listopada . Zastanawia mnie tak olbrzymi volumem na kontraktach KGHM-u . Przed nami bardzo silny ruch .
Niepokoi mnie tylko jedno , ze data wychodzi 2 pazdziernika . I to od tej daty spodziewalem sie ruchu do gory . I nie wiem jak to interpretowac dzisiejszy wzrost , i poniedzialkowa sesje . Przed nami jest silny ruch , i mam nadzieje ze wzrostowy .
Oczywiscie , ta ostatnia swieca ( czarna spolka na na duzych nogach ) nie zwiastuje optymizmu , w kontekscie miesiaca pazdziernika ( calego ) Osobiscie uwazam ze najblizsze 11---12 sesji na wig-u 20 beda dobre . W drugiej polowie pazdziernika bedzie juz slabo ( nie wykluczam krachu , ale to jest jeden z moich pesymistycznych wariantow ) Oczywiscie zgodze sie z Krisem ze hiszpania ( Katalonia ) moze w poniedzialek namieszac Data 16 -19 pazdziernika przyniesie zwrot i wowczas bede mega pesymista . Do 16 paz. daje Wam spokoj .
"Rok 2017 sprzyja rozwijaniu biznesu, zmianie zawodu i bogaceniu się. Jowisz od stycznia do 10 października przebywać będzie w znaku Wagi, co sprzyja udanym negocjacjom, zakładaniu spółek, wygrywaniu sporów w sądzie, W marcu, sierpniu i wrześniu Jowisz utworzy z Uranem i Plutonem półkrzyż w znakach kardynalnych, dlatego w tych miesiącach możemy spodziewać się dużych zmian w finansach, polityce i ekonomii. Warto wtedy być aktywnym, nie stać biernie z boku, wykorzystywać szanse od losu i nie oglądać się za siebie. Uważać należy w lutym i sierpniu, kiedy czekają nas zaćmienia Słońca i Księżyca. Podjęte wtedy decyzje mogą zaważyć na naszej dalszej przyszłości, dlatego lepiej je dobrze przemyśleć i nie ulegać naciskom czy pośpiechowi. Od 10 października Jowisz znajdzie się w znaku Skorpiona, co zdecydowanie poprawi sytuację spółek oraz małego i dużego biznesu. Łatwiej będzie dostać kredyt, a banki zaczną się znów starać o klientów i przedstawiać korzystne oferty. W grudniu czeka nas ważne wydarzenie. 20.12 Saturn po dwóch i pół roku pobytu w znaku Strzelca wkroczy do znaku Koziorożca, gdzie pozostanie do końca 2020 roku. Możemy więc pod koniec roku spodziewać się zakończenia trudności i stagnacji w dziedzinach związanych ze znakiem Strzelca, czyli w turystyce, handlu zagranicznym, spedycji, prawodawstwie, sądach oraz szkolnictwie wyższym."
To by się spinało z tym Twoim 16 październikiem,ale gdzie tu gra na dwa uda na miedziaku?
16.10 Słonce sekstyl Saturn
I wielkie bum:
3.12 Słońce kwadratura Neptun
Tak to widzisz?
To tylko gwiazdy, ale kto je tam wie.
To dzięki wielkiej Novej po której wybuchu znalazło się srebro w Bolivi w srebrnym wulkanie, dzięki któremu hiszpanie klepali srebrne monety za które kupowali dobra luksusowe w chinach
Ryszard przepowiadal duze spadki pknorlen 2, 3 tygodnie wstecz przy kursie ok 121 -122 zl pisal i pisal i pisal... W koncu go przegnalem z tamtego forum. Juz im nie pisze swoich glupot. p.s. chcecie wiedziec ile sa warte jego przepowiednie? To zobaczcie jak wyglada kurs pknorlen.
Kilka razy Go pytałem czy XABCD coś mu mówi i czy widzi to na KGH i nie odpowiedział. A obawiam się, że jeśli ta formacja txm jest to KGH jedzie min.na 97,80. Szortować się nie odważę, choć trwa dystrybucja, bo się uczę innego typu analizowania i obserwuję sprawdzalność.
Czysciciel nie siej propagandy . To ze pisze o spadkach lub wzrostach , mam na mysli kilka , lub kilkanascie sesji . Za kazdym razem sie sprawdza . Teraz napisalem Wam o dacie 16 pazdziernika . Zawsze sie znajda dyletancji , pseudo krytycy .
Panie Ryszardzie czy mógłby Pan przeanalizować technicznie PZU? Najlepiej w nowym wątku na forum PZU. Nie ma tam nikogo kto by profesjonalnie analizował tą spółkę pod względem technicznym. A taka analiza przydała by się.
gratuluje poniższej prognozy na PKNie:
"Moje zdanie jest takie . PKN ---oscylatory sa bardzo wykupione , i nalezy sie korekta . Nastapi ona za kilka dni ( nie wiem na ile spadnie ) ale 120 zl moze byc . Po tej korekcie bede oczekiwal ostatniego wzrostu do przelomu pazdziernika / listopada . Powtazam PKN jest bardzo wygrzany ."
Spadlo idealnie ze 128 na 118, a teraz nowe maxy :-)
Mam nadzieję, że na KGHMie też doczekamy się poteżnych wzrostów :)
Neptun dziekuje . Co do PZU to nie moge Ci napisac tak na pniu . Poniewaz , kazdej spolce ktora mnie interesuje posiecam 3--4 tygodnie Powiem Wam jedno ze przed nami szykuje sie ostry spadek , ale po 16 pazdz. Kto nie ma dostatecznej wiedzy , niech sie wszczyma z kupnem akcji .
Warto czymac KGHM . Ja nie mowie ze przez najblizsze 2 tygodnie kazda sesja bedzie wzrostowa . Prosze obserwowac indeksy ( amerykanski S/P i niemiecki DAX ) ten pierwszy powiniem dojsc do 2570 pkt , a drugi 13200---400 pkt .