kilku podwyższeń kapitału zakładowego Spółki, o kwotę nie większą niż 3.039.375,00 zł (słownie: trzy miliony zakładowego Spółki, 30.393.750 zwykłych akcji na okaziciela,
A czaicie baze, że emisja nie może być niższa niż nominał ? czy jest wam to obce ? + nowy członek w RN - więc tytan możesz mieć racje - prawdopodobnie bedzie inwestor. + sprzedaż - czyli kasa na konto.
Dwudziesty siódmy raz inwestor. A przeczytaliście: sprzedaż zorganizowanej części przedsiębiorstwa? Czyli: zarząd opchnie co ma na zewnątrz, spłaci swoje pożyczki (bo przecież zarząd udzielił spółce pożyczek- do sprawdzenia w raportach rocznych), a wydmuszkę obejmie ktoś za grosze... Aha - wcześniej Pani Jankowska sprzedała swoje akcje, a teraz ewakuacja na całego. Zakład?
No to jeśli ewakuacja na całego, to znaczy że są bandą nieudaczników, która nawet porządnie wyjść ze spółki nie umie. Pod takie info o nadzwyczajnym walnym, o emisji dla kogoś spoza udziałowców, o przeniesieniu siedziby do Warszawy, to można by zrobić pompkę do 30 groszy i wywalić swoje akcje tam. A oni niby wychodzą po 0,06 i blokują jakiekolwiek wzrosty?
Dla mnie ewidentnie sprzedają komuś firmę/miejsce na NC. Teraz jest hossa i firmy chcą wejść na giełdę.
Nawet jakby wywalili samą "skorupę" to zawsze znajdzie się chętny na miejsce na NC.
Dnia 2017-09-29 o godz. 15:05 ~fisher napisał(a): > No to jeśli ewakuacja na całego, to znaczy że są bandą nieudaczników, która nawet porządnie wyjść ze spółki nie umie. > Pod takie info o nadzwyczajnym walnym, o emisji dla kogoś spoza udziałowców, o przeniesieniu siedziby do Warszawy, to można by zrobić pompkę do 30 groszy i wywalić swoje akcje tam. > A oni niby wychodzą po 0,06 i blokują jakiekolwiek wzrosty? > > Dla mnie ewidentnie sprzedają komuś firmę/miejsce na NC. > Teraz jest hossa i firmy chcą wejść na giełdę. > > Nawet jakby wywalili samą "skorupę" to zawsze znajdzie się chętny na miejsce na NC.
Myślisz, że nawet jak teraz ktoś z głównych wychodzi to wali w rynek ? trwalo to kilka min. podstawka i sru, kilka razy. przewalone 800k duzymi pakietami + te małe "młodzieżowe" wszysko przy 6 gr gdzie na K stało coś koło 300k.
J.A. "wywaliła w rynek" 2,6 mln 3 miesiące temu. Gdzie to jest ? gdzie dzisiejsze 900k ? gdzie ubrani, którzy po zakupie widzą złotówki i odpały ? Na parkiecie też cisza - jeden wpis z wczoraj. Myśle, że wszystko na słupach. Ale co ja tam wiem :)
Biorę pod uwagę, ze może chcą TYLKO wyjść z firmy, ale wtedy uznałbym, że są kompletnymi nieudacznikami. Pod takie info można zrobić pompkę na 30gr i tam "wywalić w rynek"
Ale tego nie robią. Czyli albo są nieudacznikami albo jest INNY plan.
No i jak patrzy się na te uchwały, na ten dodruk nie dla udziałowców, na to przeniesienie siedziby, to wygląda, że ktoś do firmy wejdzie.
Krótko mówiąc, skoro po takim infie nie ma rakiety, to albo są idiotami(którzy nie potrafią tego wykorzystać) albo ktoś rozpoczął skupywanie/blokowanie wzrostów. Widzisz jakieś inne wyjście?
Dnia 2017-09-29 o godz. 16:08 ~fisher napisał(a): > Biorę pod uwagę, ze może chcą TYLKO wyjść z firmy, ale wtedy uznałbym, że są kompletnymi nieudacznikami. > Pod takie info można zrobić pompkę na 30gr i tam "wywalić w rynek" > > Ale tego nie robią. > Czyli albo są nieudacznikami albo jest INNY plan. > > No i jak patrzy się na te uchwały, na ten dodruk nie dla udziałowców, na to przeniesienie siedziby, to wygląda, że ktoś do firmy wejdzie. > > Krótko mówiąc, skoro po takim infie nie ma rakiety, to albo są idiotami(którzy nie potrafią tego wykorzystać) albo ktoś rozpoczął skupywanie/blokowanie wzrostów. Widzisz jakieś inne wyjście? >
Najbliższe walne narazie daje zarządowi wolną rękę do tej emisji, zmiany siedziby i sprzedaży czegoś tam. Jak to klepną to zwołają następne i dopiero tu bedzie więcej wiadomo co, jak i kto ? I dopiero wtedy bedą wzrosty o ile jest ziarko prawdy w plotkach. Bo narazie to plotki :)
Jeżeli wychodzą na słupy to nie do końca są nieudacznikami. Może wchodzi ten co bedzie obejmował emisje, może na swoje słupy ? Ponadto zakładamy, że ktoś z głównych wychodzi - i tak może być - a równie dobrze jeden malec sypnął po 6 a reszta młodzieży za nim - z zarobkiem lub ze stratą a na ukryciaku zostało 100k :)
Na pewno nie spekuła dziś zagrała - bo gdyby tak było to już by wisiało na górnych, i w poniedziałek górne żeby we wtorek zasypać. Po fixie też tak wnoszę bo już by kombinowali PKC 5 mln po jednej lub drugiej stronie. Ulica raczej się do zrzutu podpięła. Dużo pytań mało odpowiedzi - jak zawsze. Ale co ja tam wiem :)
Dnia 2017-09-29 o godz. 22:40 ~aa napisał(a): > skąd wiesz ile było 100 tys było widać poszła bańka i cały czas był papier żeniony po 6 groszy ktoś wychodzi i to umiejętnie
Zaiste żeniony. Moje prawie 100k, twoje i sida powiedzmy, ze tez- jeszcze siedmiu takich wspaniałych i ot cały wolumen. Hmmmm Teraz mamy 100k bo sie dwoch przypadkowych nabywcow dostawiło na S. Sid nie napisał, ze wie ile jest tylko ile może byc. I napisał tez ze widac jak bardzo chcesz odkupić :)
Polała sie wczoraj krew ? A czy to aby nie był ketchup ?