Akcje dla instytucji, to jak oni chcą rozruszać handel? 35 baniek? Czemu sami nie władowali kasy w spółkę z dywidendy z LiveChat skoro ledwo tyle potrzebują na biznes? Czyli cena dla wybrańców ile? 2,50zl? Podazy nie będzie bo "ulica" nie ma akcji, popytu nie będzie bo niby kto się tym zainteresuje? Na co było w tak dramatyczny sposób (9 miesięcy), w bólach rodzić ten prospekt? Ech...
myslę , ze choć słabo to wygląda to wcale nie jest lipa a bedzie solidny Dąb albo jawor. po prostu oni zakładają że nie zaoferują całych 15 mln akcji. Mechanizm budowania ceny jest bardzo skomplikowany i trochę randką w ciemno. Oni wcale nie chcą tanio sprzedać skóry. Moim zdaniem wręcz odwrotnie. A to że instytucjonalni mnie akurat nie dziwi , i te wychodzenie fundów za grube miliony, dziesiątki milionów z Livechata - 2 razy w tym roku akurat teraz przy takich perspektywach Livechata nie jest przypadkowe.
Sam wiesz że jestes mało obiektywny w temacie VTI. Może będzie jak mówisz, oby... Free Float spadnie do kilku procent, być może w planach kolejna emisja, tym razem dla gawiedzi po kilkanaście złotych, jak już zainwesują wpływy z obecnej emisji. Kto wie... Dziś odbieranie ze słabych rąk? Po porannej panice -18% ktoś zassał kilka tysięcy i już plus 13%. Zobaczymy, w każdym razie dobrze że jest taki optymista jak Ty na pokładzie
tak, masz rację wiem, że nie jestem obiektywny. Ale zadam inne pytanie kto na giełdzie jest obiektywny. Punkt widzenia zależy od posiadania albo intencji kupić tanio drogo sprzedać. Vti to jedna z moich najlepszych inwestycji ever. Mam nawet akcje za 0,35,malutko ale od tak dawna. Kiedyś dużo sprzedałem po 0,8 na zysku prawie 100%. taki byłem mądry.