• Ponary Autor: ~pepek [5.172.237.*]
    Ktoś może wie co nie co o tych Ponarach. Ile łowi jaki biznes itp. Pozdrawiam
  • Re: Ponary Autor: ~ziemianin [83.6.141.*]
    Biznes?Gospodarstwo przynosi straty ,fatalne zarządzanie .
    Jakby było to gospodarstwo rentowne to Skotnicki by się go nie pozbywał.
    Pepees to dla mnie w tej chwili patologia ,grupa akcjonariuszy robi co chce pozostali nie mają nic do gadania.
    Po roku z takimi zyskiem dywidenda należała się jak psu buda.
  • Re: Ponary Autor: ~celny [188.241.27.*]
    ale oni pozbyli się tego gospodarstwa na rzecz spółki której się w dużej mierze właścicielami, wiec teoria o pozbywaniu się czegoś co przynosi straty-kupy się nie trzyma - dla mnie to przerzucenie aktywów w celach jakich się takiej drobnicy jak my nawet nie śniło ;)
  • Re: Ponary Autor: ~Henryk [37.47.14.*]
    To gospodarstwo to fatalna inwestycja , nikt nie wie ile zostało w niego zainwestowane , nie ma takich cena za hektar , kiedy ktoś rozliczy ten zarząd !!!
  • Re: Ponary Autor: ~observer [91.229.85.*]
    Gospodarstwo do sprzedaży wystawiło 400 hektarów ,nie wiem czy to wszystko , cena za całośc to około 12 mln , za hektar konkretnie wyszło 27,8tys . Czy w mazowieckim cena za hektar to dużo?
  • Re: Ponary Autor: ~Henryk [89.70.56.*]
    Zastanów się ? ile firma zapłaciła juz za to gospodarstwo ,a ile zainwestowała , koszt dzierżawy i wykupu można znaleść, wartość inwestycji nie .400 h to ziemia uprawna ?
    Gdzie są położone Ponary ???? sprawdz na mapie.
    Sami fachowcy w zarządzie i akcjonariacie !!!!!!

Panie Henku , koszty dzierzawy się skończyły w momencie wykupu , jakie inne koszty?
  • Re: Ponary Autor: ~ziemianin [178.42.11.*]
    gospodarstwo jest położone w woj war-mazurskim,ziemia jest tam tania ,trudna w uprawie teren pagórkowaty.
    Jak dla mnie temat dla prokuratury.
    masz rację , to warmia , 15 tys za hektar to przestępstwo a 27,8 złodziejstwo, znowu walą w hu..a szmaty
  • Re: Ponary Autor: ~Henryk [89.70.56.*]
    Nic nie pisali ,że przedplatę zwrócili , ile odsetek ???Policz sobie prawdziwy koszt tej inwestycji . Dzierżawa z góry płatna, inwestycje , wykup , ciekawe jak wartość gospodarstwa wyceniali !
  • Re: Ponary Autor: ~ziemianin [178.42.248.*]
    że gospodarstwo przynosi strtaty to nie jest mój wymysł tylko twarde fakty z raportu. Na WZA było pytanie w tym temacie do Prezesa i potwierdził ,że sa straty tylko biedak nie wiedział ile ,bo nie umie czytać raportu spółki ,którą zarządza.
[x]
PEPEES -0,55% 0,90 2025-12-19 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.