Po prostu wszystkie TFI które mają akcje APR są niezadowolone z raportu za pierwsze półrocze . Zysk mniejszy o milion i dlatego kurs stoi prawie w miejscu lub jest sztucznie zaniżany . Do tego jest bardzo mało akcji w obrocie . Fundusze chcą wystraszyć drobnych graczy i dlatego zaniżają kurs . Po wszystkich komunikatach z firmy widać że wszystko jest OK , otwierane są nowe filie , większy magazyn , większa sieć warsztatów przystępuje do nich , ma być otwarta filia w czechach . Wszystko wskazuje na to że nadal jest dobrze tylko oni dużo inwestują i dlatego zysk jest mniejszy . Ważne że nie pożyczają pieniędzy na nowe filie czy oddziały tylko mają własną kasę . Rekomendacja na 7,60 zł nie wzieła się z nikąd tylko ktoś to musiał przeanalizować i tak wycenił APR . Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać . Ja skorzystałem z okazji i dokupiłem sobie akcje i dokupie więcej jak zbiorę trochę grosza . Giełda jest dla ludzi cierpliwych
Fundusze zaniżają kurs??
Spółka inwestuje własne pieniądze?
Co za bzdury.
A skąd ta wiedza?
Spółka auto partner jest zwyczajnie zadłużona po uszy!
Dodrukowanie akcji miało na celu pozyskanie środków bo niestety obsługa zadłużenia kosztuje krocie!
Rosnące obrtoty nie pokrywają się z wzrostem zysków netto spółki.
Rekomendacja niestety to tylko teoria!
Spadek zysków to również konsekwencje sporych problemów z jakością marek własnych i reklamacjami.
Nadto co ważne!
Wrzesień Październik i Listopad to najlepsze miesiące w tej branży Grudzień -Marzec to ciężki okres bo obsługa kredytów i koszty wynajmowania powierzchni itd generują ogromny minus.
Jeżeli najbliższy kwartał nie spowoduje wzrostu kursu to później może być już tylko ....,
Jak jesteś takim wielkim pesymistą to po co bawisz się na giełdzie Idż sobie gdzie indziej Możesz jednak poczytać sobie te dwa artykuły
https://stooq.pl/n/?f=1196772&search=auto+partner
https://stooq.pl/n/?f=1196934&search=auto+partner
Ty musisz być jednym z naganiaczy którzy straszą drobnych graczy Pomyśl -jeśli coś jest nie tak z APR to po co TFI PZU KUPIŁO TYLE AKCJI 12 września Czyli w TFI PZU pracują same debile i ludzie nieznający się na giełdzie i wywalili 12 września koło 30 milionów na zakup akcji firmy która twoim zdaniem zaraz ogłosi upadłość Moim zdaniem zmień forum i pogadaj z ludżmi o pogodzie i nie strasz innych , Zubilewicz z chęcią pogada z tobą
Ojojoj spokojnie ile emocji wziąłeś kredyt na akcje ?
Nikogo nie straszę.
Skoro Twoja wiedza o zaniżaniu akcji przez specjalistów z funduszy jest prawdziwa to może powinieneś to zagościć do KNF albo Prokurtury?
Mam inne zdanie to wyrzucasz mnie z giełdy ??
No No
Zamiast się podniecać jak dziecko zastanów się dlaczego kurs stoji w miejscu?
Tajemne siły?
Spisek Funduszy?
A może jakieś merytoryczne argumenty?
Wątek „na co czeka kurs?’
Gdzie szukamy przyczyn a Ty kolego piszesz
cyt”...idź gdzie indziej co robisz na giełdzie,kup Ursusa jesteś spekulantem sprzedaj ...”itd itd
Brak merytorycznej dyskusji zamiast tego obrażanie i wydawanie poleceń
-nie będę tego komentował .
Powołujesz się szanowny „specjalisto” na wycenę,rekomendacje DM BZ WBK 7,6 zł otóż wydana została to rekomendacja dnia 06.06.2017 a dziś mamy 26.09.2017
Proponuje porównać ceny akcji z dnia rekomendacji i dnia dzisiejszego może łatwiej będzie Ci dokonać analizy.
Dziękuje,życzę sukcesów.
Po pierwsze ty nie potrafisz dyskutować Po drugie nikogo nie obrażam i nie obraziłem Po trzecie nikomu nie rozkazuje Po czwarte sam nic nie napisałeś na temat tego '' NA CO CZEKA KURS '' Z takim jak ty nie da się dyskutować
Piszesz że mają kredyty do spłaty i dlatego im ciężko a chyba nie wiesz że pierwsze kredyty będą spłacać dopiero od 2020 Sam się gubisz i myślisz że pozostali nic nie wiedzą
A jeśli chodzi o kurs to kiedyś akcje muszą przestać rosnąć Akcje APR rosły ponad rok i kiedyś musiało to nastąpić że następuje faza dystrybucji akcji
W czerwcu padła rekomendacja ale zaraz po niej właściciel ogłosił sprzedaż 10 milionów akcji a więc kurs zanurkował do 4,90
Ale szybko wrócił do poziomu 5,50 bo wyniki były dobre
Dlaczego znów spada -- raport za i półrocze nie spodobał się funduszom i dlatego zaniżają kurs
Jeśli chodzi o rekomendacje to wydał to BZ WBK dlaczego ponieważ TFI BZ WBK jest w akcjonariacie APR od 30 czerwca kiedy dokupił 2 144 000 akcji
Dzięki panowie za głos w dyskusji. Doceniam bardziej aniżeli wpisy ze np czeka na cud. Liczę ze nowe filie i ekspansja zagraniczna przełoży się długofalowe jeśli nie na zysk netto to na wartość sumaryczny spółki a co za tym idzie również na wzrost kursu.