no nie ma bata. kasa z kosmosu albo ktoś pomylił siew przecinkach. jak nie ma pomyłki to w poniedziałęk nie powinno sięotworzyc a we wtorek powinna byc 3 z przodu.
Jak czytałem komunikat to faktycznie wydawało się że to chodzi o 2,8 mln.dopiero na Stocku załapałem ze chodzi o mld. Jak na Wasko to aż niemożliwe. Ciekawa sytuacja. Jak za howa sie kurs?Może dywidenda będzie większa ......
Patrząc po zachowaniu kursu w piątek to nikomu nie zależało żeby to zbyt szybko odjechało. Jak zacznie zależeć to kurs wystrzeli. Znając Wasko to dojdzie max do 2,20 i zablokują wzrost.
Dokładnie - dużo niewiadomych (ewentualny zysk, udział w konsorcjum). Mimo wszystko zachowanie kursu Wasko na tle innych małych spółek wskazuje, że albo to bardzo dobra umowa, albo to nie o to toczy się gra.
Kontrakt ma tez Pozbud on wzrosl 13% pewnie to nie bajki z tego co czytam 3 podmioty beda mialy ten kontrakt niech Wasko ma tylko 500 mln to jest super i robota na kilka lat 100 % w kilka dni nalezy sie jak psu buda.
nie masz racji, po mojemu te czasy się już skończyły NAJDROŻSZE autostrady w Europie Wykonawcy pobankrutowali Podwykonawcy nie mieli zapłacone .......................... kto wziął pieniądze ? http://telewizjarepublika.pl/te-dane-porazaja-wydrenowali-z-polski-prawie-540-mld-zl,54376.html
ą. Analitycy mBanku w porannym raporcie szacowali udział Pozbudu w projekcie na około 700 mln zł, a Herkulesa — na około 500 mln zł. Przypuszczają, że głównym zadaniem Herkulesa będzie produkcja i montaż żerdzi strunobetonowych, na których montowany będzie system łączności. Wasko natomiast prawdopodobnie będzie odpowiedzialne za budowę sieci aktywnej i pasywnej. Analitycy DM BDM oszacowali udział spółki w konsorcjum na około 1 mld zł. To tak a propos jestem z herkulesa I zajrzalem tutaj bo wspolny przetarg widze ze tu mniej poimformowani. https://www.pb.pl/gieldowe-spolki-walcza-o-miliardy-kolejarzy-872163
Herkules urośnie powoli a systematycznie, dopiero wieści się rozchodzą i są przetrawiane. Na takie rzeczy czekaliśmy kilka ładnych lat. I się doczekaliśmy. Pozdrawiam wytrwałych.
uuuu to wtedy dopiero poleci. ja obstawiam -10% jeśłi cokolwiek dostanaa jak nie dostanaumowy to -20%. to jest wasko, jest kontrakt jest impreza yy znaczy stypa.
a kiedy nasz bóg pójdzie do paki. ja bym oszusta posadził na 5 latek minimum.
no ładnie by było gdyby faktycznie ten miliard lub cos koło tego dał ow palnik i kurs by wrócił na te stare poziomy tak ponad 3 zł. nie piszę tu o poziomach sprzed "wojny" czyli okolice 5. a co do dywidendy to bojesie żeby nie było tak jak ze wzrostami, że niby szansa jest ale wychodzi jak zwykle. lepiej miło się zaskoczyc niz po raz setny rozczarować.
Wasko bierze udział także w II części przetargu, tj. budowie sieci DWDM, i zostało dopuszczone do dalszych negocjacji w tej sprawie z PKP PLK S.A., które w imieniu grupy PKP prowadzi całe postępowanie.
Chodzi o to, że wszedłem w WASKO dosyć mocno 30% kapitału. Wolałbym wiedzieć kiedy bacznie obserwować kurs akcji i ewentualnie wyjść ze stratą z tego :) Chociaż wolałbym odwrotny scenariusz.