Ktos sobie sprawdzal przed otwarciem dwoma tysiacami papiera na K 60 ile by uroslo gdyby te 2000 kupil. wyszlo + - 3% do gory. Bedziemy gonic zajaczka?
Raczej gracie w cykora. Kto pierwszy wywali akcje i skasuje forsę a reszta zostanie z papierkami :) Kto pierwszy wypatrzy informacje o emisji i jej cenie ten wygrywa. Wtedy zobaczymy ile tak naprawdę jest realnych pieniędzy po lewej stronie. Bo teraz przypuszczam, że jest to przekładanie między kieszeniami. Czyli klasyczne pump and dump.
spoko...niech se gada.... jego ból pewnie związany jest z tym, że gada, gada, gada,,,,a kurs (czyli ynwestory) swoje.... i odjeżdza pociąg koledze....dalej i dalej i dalej....
ale bez niego by może nudno było.... niech se gada....
jego strategia się sprawdza....dalej, coraz bardziej, się ośmiesza....
Strategie pump and dump potwierdza ofensywa medialna przed pompowaniem kursu. Najpierw trzeba było zawiadomić świat o istnieniu spółki a potem ciągnąć wycenę.
Jednak widać, ze leszcz nie jest naiwny. Kasa została wyłożona na wyciągnięcie kursu ale nowego leszcza na akcję brak. Nie ma komu oddać akcji :)
Pompowanie kursu nic nie kosztuje. Ja sprzedaje tobie ty sprzedajesz mnie. I tak w koło. Tylko prowizję się płaci. Od tego kasy nikomu nie przybywa ani nie ubywa. Prawdziwe pieniądze pojawiają się kiedy akcje sprzedaje się wkręconym leszczom.
A potem na forum jest buhaha z leszcza co kupił koło 70 :)
nie rozczulaj się, nikt się z ciebie nie buauha, że drogo kupiłeś, niedługo sobie sprzedasz, jakby rosło o 20 procent dziennie to bym się martwił a tak po parę procent jest OK, a tak na marginesie zauważyłem, że jakość twoich postów wzrosła-im kurs wyżej tym coraz sensowniej piszesz-ciekawa zależność, no ale ty nie masz przecież tych akcji zapomniałem
Już kolego pierwsze wrzutki się pojawiają na pozbywanie się gorącego papierka :) Zobaczymy czy ci się uda odsprzedać :) Bo następna okazja za 3 lata znowu.
To jest znany swiss z kilku spolek jak mabion i celon, na których nie potrafi zarabiac i go wyrzucili na SL i pluje jadem oraz podobno wielki znawca selvity. Na dodatek szwajcar lekarz, prawnik, ksiegowy i filantrop. Ot nieszkodliwy pacjent szpitala. :)
na razie nie widzę na Pilabie euforii-jest małe niedowierzanie i smędzący tu, ze za chwilę spadnie-to normalne, ze ktoś wrzuci parę akcji jak za 18-20 złotych kupował np w zeszłym roku
Za wiele nie wrzuci bo nie ma chętnych do odkupywania. A te poranne przekładanie z kieszeni do kieszeni aby wyciągnąć kurs nic nie znaczy. Obrót jest generowany sztucznie aby wciągnąć leszcza. Tylko leszcza brak. Co zresztą na forum widać. Nikt nowy nie przychodzi :)
Spokojnie w końcu dzisiaj piątek obstawiałem większy minus . Arkusz z prawej przestrzelony kilka pozycji 40 parę zł później 50 parę jedno zlecenie , przepaść i dopiero kilkadziesiąt złotych. (Tu) ładnie wyczyściłeś arkusz z prawej szacun. Niby papiera nie ma, nie wierzę.