• zwątpienie Autor: ~medison [83.23.78.*]
    We wtorek sprzedałem po 0,43 zł, dziś odkupiłem po 0,32 zł. Widzę zwątpienie i ciszę na forum, to dobrze, bo nadszedł czas na dalszą zabawę, by the way- w sądzie bez zmian (początkowy etap rozpoznania zażalenia - min. 2,5 miecha do ostatecznego rozstrzygnięcia). Pozdrawiam grających tym papierem i życzę dużych zarobków.
  • Re: zwątpienie Autor: ~clear [37.47.52.*]
    Większośc z nas ma wątpliwosci,bo tak naprawdę nie wiadomo gdzie kurs się osunie.Pytanie jak długo pobędziemy w tym dołku?Ja martwie się tym by nie powieliła się historia jak na mni.Tam niektórzy zapakowali się w akcje po 25gr i mysleli że złapali dołek. Duzi akcjonariusze mają ten komfort że mogą poczekac na wyjscie rok-dwa a kto z nas może sobie pozwolic na takie,,wakacje,, ?
  • Re: zwątpienie Autor: ~załatwiony [159.203.130.*]
    Dnia 2017-09-21 o godz. 21:52 ~clear napisał(a):
    > Większośc z nas ma wątpliwosci,bo tak naprawdę nie wiadomo gdzie kurs się osunie.Pytanie jak długo pobędziemy w tym dołku?Ja martwie się tym by nie powieliła się historia jak na mni.Tam niektórzy zapakowali się w akcje po 25gr i mysleli że złapali dołek. Duzi akcjonariusze mają ten komfort że mogą poczekac na wyjscie rok-dwa a kto z nas może sobie pozwolic na takie,,wakacje,, ?

he he , ja brałem MNI po 0,24 bo myślałem że to tanio jaj barszcz, dzisiaj jest po 0,06 mam stratę -75%
  • Re: zwątpienie Autor: ~adamp26 [78.10.209.*]
    Dnia 2017-09-22 o godz. 11:42 ~załatwiony napisał(a):
    > Dnia 2017-09-21 o godz. 21:52 ~clear napisał(a):
    > > Większośc z nas ma wątpliwosci,bo tak naprawdę nie wiadomo gdzie kurs się osunie.Pytanie jak długo pobędziemy w tym dołku?Ja martwie się tym by nie powieliła się historia jak na mni.Tam niektórzy zapakowali się w akcje po 25gr i mysleli że złapali dołek. Duzi akcjonariusze mają ten komfort że mogą poczekac na wyjscie rok-dwa a kto z nas może sobie pozwolic na takie,,wakacje,, ?
    >
    > he he , ja brałem MNI po 0,24 bo myślałem że to tanio jaj barszcz, dzisiaj jest po 0,06 mam stratę -75%

Po co piszesz te nowele , lepiej pilnuj parkietu - ci co " zapakowali po 25 gr " -są w tej chwili -50 % do góry
  • Re: zwątpienie Autor: ~medison [79.186.41.*]
    Nadal względna cisza na forum, to bardzo dobrze. Optymistów coraz mniej więc czas zwiększyć ekspozycję, bo bez względu na dalszy rozwój wydarzeń, podbitka spekulacyjna będzie konkretna. Moje podejście jest konserwatywne dlatego zakładam przede wszystkim zwyżkę spekulacyjną, która jest wpisana w takie sytuacje. Natomiast jeśli urodzi się coś konkretnego w stylu: informacja o potencjalnym inwestorze, bądź uzyskaniu zgody 50 % wierzycieli na redukcję długu (itp.) to widły będą przez 2 sesje.

Życzę wszystkim trafnych decyzji, dużych zarobków i miłego weekendu.
  • Re: zwątpienie Autor: ~Rotaryy [188.146.0.*]
    Jaka prognoza wg. Pana na kilka najbliższych sesji giełdowych (powtórka) z mijajacego tygodnia tzn. piątek wzrost, poniedziałek ogromny wzrost, wtorek wzrost i pod koniec sesji na zero, a środa i czwartek spadek aż znów do piątku?! Dziękuje za odpowiedź i życzę spokojnego weekendu.
  • Re: zwątpienie Autor: ~medison [79.186.41.*]
    Jutro się odezwę merytorycznie, dziś już się resetuję po tygodniu pracy, ale traktuje poważnie Twoje pytanie. Generalnie uważam że przyszły tydzień, szczególnie początek będzie na sporym plusie, ale odłóżmy temat do jutra. Pozdrawiam.
  • Re: zwątpienie Autor: ~medison [83.23.76.*]
    Co myślę nt inwestycji w Hyperiona - przy najgorszym scenariuszu (upadłość z likwidacją majątku) decyzja sądu odwoławczego w tym zakresie nastąpi najwcześniej za ok. 2,5 -3 m-ce.  Wtedy, fakt kurs może istotnie się obniżyć, choć moim  zdaniem nawet na etapie upadłości prędzej czy później pojawi się  (jak na Almie) inwestor chcący kupić MSS wtedy kurs odbije co najmniej do obecnych poziomów.

Są natomiast co najmniej 2 inne warianty/scenariusze przy których  odbicie kursu będzie bardzo konkretne : 1) odbicie spekulacyjne (to może nastąpić w każdej chwili  – zasięg 0,6 – 0,8 zł)  lub 2) przekonanie 50% wierzycieli do głosowania za układem (właściciele zrobią wszystko, żeby tak się stało, w końcu oni w razie negatywnego scenariusza tracą najwięcej) – wtedy nastąpi odbicie do poziomów istotnie powyżej 1 zł .  

Wobec powyższego, moim zdaniem, przy obecnej kapitalizacji (11 mln.zł.) ryzyko inwestycji w akcje  Hyperiona nie jest wysokie, przy potencjalnie bardzo wysokiej stopie zwrotu z tej inwestycji. Co do przyszłego tygodnia – zakładam wzrosty, kurs w przedziale 0,35 – 0,45 zł z możliwością gwałtownego odbicia.

Życzę wszystkim trafionych decyzji i dużych zarobków.

• Re: zwątpienie Autor: ~leo1975 [83.27.173.*]
    ty medison lejwoda jestes w co ty ludzi chcesz pakowac to spadnie do 25 gr i jak sie tam utrzyma to mozna pomysleć o zakupie choc bym sie zastanawiał czy lepiej na rajdach lub kkherbal inwestować tam niema ryzyka upadłości a przewidywane zyski są bardziej wiarygodne niz na bankrucie
  • Re: zwątpienie Autor: ~medison [83.23.76.*]
    Do tej pory nieźle już zarobiłem na hypku, wszedłem ponownie po 0,32 zł i spokojnie patrzę w przyszłość, za to ty miotasz się i potrafisz tylko szczekać. Żegnam ozięble, bez odbioru.
  • Re: zwątpienie Autor: ~Rotaryy [83.28.199.*]
    Dziękuje za "owocna, konkretną i szczegółową" odpowiedź, życzę spokojnej niedzieli i "mocnego" inwestycyjnego poniedziałku już nie tylko dla Ciebie, a dla nas wszystkich inwestujących. Pozdrawiam gorąco.
  • Re: zwątpienie Autor: ~leo1975 [83.27.173.*]
    medison PRZYJACIELU co tam robimy z naiwną ulicą w poniedziałek góra czy dół ?
  • Re: zwątpienie Autor: ~pret [83.23.107.*]
    Leo akcjii już nikt nie ma niech robią co im się podoba, sam sprzedałeś i czekasz na 25 groszy. Podbitka pod 35 trochę pokrzyżowała Ci plany. Wykres wygląda podobnie jak twoje rajdy przed wybiciem powiem więcej chyba ten sam komputer bo aż nie chce się wierzyć. Przewiduje jeszcze jeden spadek do 32 groszy i wtedy wchodzę ponownie hehe. Trochę nas wydymali chyba jednak będzie dobrze ;-)
  • Re: zwątpienie Autor: ~Martinuss [188.146.98.*]
    Ja wyszedłem po 43, Trochę straciłem ale chyba wrócę..bo Bras to trochę zbyt długa kiszonka
  • Re: zwątpienie Autor: ~pret [83.23.107.*]
    wczoraj analizowałem hyperion pod względem najcenniejszego aktywa tj światłowodu które kosztowało 100 baniek część tej sumy sfinansowała unia, mają podpisane umowy więc mają stałe dochody raporty to pokazują. Zastanawiam się dlaczego zorganizowali tą szopke z upadłością. Każdy bank dałby im kredyt długoterminowy pod zastaw światłowodu, który by mogli spokojnie spłacać. Mając miliony na koncie nie spłacali starych długów tylko skupowali akcje. Dziwne po za tym na wyprowadzenie tego aktywa pod przykrywką układu nie da rady z racji że jest więcej jak jeden duży akcjonariusz oraz fundusz bodajże polsat podprogowy który zszedł poniżej 5% aby przyglądać się sytuacji podabnie jak na qumaku. W wolnym obiegu jest cząstka akcji jak zredukują zadłużenie i wyjdą obronną ręką kurs pójdzie do góry a 3 złote będzie tylko przystankiem, więc nawet złotówka będzie śmieszna jeśli chodzi o kapitalizacje. Nie wiemy co kombinują powinni trochę jeszcze postraszyć do trzydzestu paru groszy wtedy warto zaryzykować.
  • Re: zwątpienie Autor: ~leo1975 [83.30.112.*]
    PRET ty to analityk jesteś pierwsza klasa juz bym sie skusił jak bym nie wiedział ze sąd moze na dniach odrzucić zażalenie na umorzenie sanacji a to oznacza tylko jedno dno i utrate kapitału . Juz wczesniej tu pisałem tez kiedyś byłem chciwy i brałem bankruty bo były piękne obiecanki Firma PTI, MOLMEDICA , DEMOLEN , ludzie potracili wszystko ja tez tam straciłem ale od tego czasu mnie nauczyło lepiej mniej zarobic jak sąd ogłosi sanacje i bedzie git mozna wejsć 20/ 30% wyzej i tak sie zarobi. Teraz jestem na kkherbal i rajdach pmału idzie do góry z korektami ale wciąz góra. Mysleć
  • Re: zwątpienie Autor: ~Baton [178.43.82.*]
    Frajerze naganiales na zakupy przy 0.5 a po avtydzien pozniej bylo 0.25. Daruj sobie swoje rady
  • Re: zwątpienie Autor: ~medison [83.23.85.*]
    Dobrałem trochę wczoraj i dziś po 0,32 zł.

Info uzyskane przeze mnie w sądzie (z wczoraj): zarządzenie z 22-go września stwierdza, że zażalenie nie ma braków formalnych i złożone zostało w terminie, a 26-go września odpis zażalenia został wysłany do zarządcy (zgodnie z procedurą).

Inteligentni potrafią wyciągnąć odpowiednie wnioski.

Pozdrawiam inteligentnych

• Re: zwątpienie Autor: ~Baton [178.43.82.*]
    Tez dobrałem wczoraj i dzisiaj po 0,32. Wygląda na to, że mam 2,2% FF i mam zamiar jeszcze trochę dokupić przed decyzja o rozpoznaniu zażalenia.
    Moja ekspozycja jest podobna, życzę Tobie i sobie godziwego zarobku. Tu nawet nie chodzi tylko o kasę (z mojego punktu widzenia), ale również o satysfakcję przechytrzenia większości (tj. 80% statystycznie tracących na giełdzie)
  • Re: zwątpienie Autor: ~Baton [178.43.72.*]
    Wzajemnie :). Mi tez nie chodzi o zysk sam w sobie, bo ten mogłem mieć sprzedając na ostatniej podbitce do 0.48, ale uważam, że czysto spekulacyjnie i tak dojdzie w okolice ostatniego szczytu, tj. 0.7-0,8. I to bez wzgledu na los samego zażalenia, choć pozytywna decyzja otworzyłaby drogę do 1 zł. Natomiast uwalenie sanacji rozpoczyna upadłość, a jak pokazała ostatnio Alma i na upadłej spółce mozna nieźle zarobic, zwłaszcza że Hypek ma majątek (światłowody), na który bedzie kilku chetnych. Tak więc dla mnie pytanie nie brzmi czy, a kiedy, a obecny marazm i brak wiary w spółke tylko to potwierdza.
  • Re: zwątpienie Autor: ~leo1975 [83.30.126.*]
    Bzdury Opowiadacie zażalenie czeka na rozpatrzenie nic a nic niewiadomo w tej sprawie odpowiedż konsultanta z sądu.

Ale to jest mniejszy problem teraz głównym problemem jest BRAK RAPORTU z jakiegoś powodu którego też nie podali
    albo jest tak zle i niechćą podać albo poprostu go nie zrobili totalna olewka. A TO GROZI UCHWAŁĄ KNF o zawieszeniu notowań.
    Źle zadajesz pytania w sądzie, ja z pełną odpowiedzialnością potwierdzam uzyskane w sądzie informacje, a co do raportu to oczywiście lepiej żeby był, ale z drugiej strony z góry można było przewidzieć, że zmiana audytora pociągnie za sobą poślizg, a kwestia kiedy raport zostanie opublikowany -docelowo dla kursu nie istotna

• Re: zwątpienie Autor: ~Baton [178.43.72.*]
    Ja w sądzie to samo usłyszałem, co medison, wiec najwyraźniej masz złe podejście do urzedników sądowych. Natomiast co do raportu - to z uwage na zmiane rewidenta w poniedziałek najpewniej pojawi sie info o zmianie terminu publikacji. Tak więc sianie przez ciebie fermentu na forum o zawieszenu kursu, bankrucie, etc. oceniam li tylko jako naganianie, którego celem jest kupienie na nizszym poziomie, bo nie oszukujmy sie, jako groszołap zarabiasz na kilkuprocentowych kółkach, natomiast inwestowanie to temat dla ciebie zupełnie obcy.
  • Re: zwątpienie Autor: ~leo1975 [37.47.65.*]
    No i jak dobieraczu z 0.32 do 0.25. Kto mial racje?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.106.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.79.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.