• Mgames vs Site Autor: ~Osa [188.123.196.*]
    Co poleci wyżej? Ciekawe komunikaty z obu spółek o podobnej treści ciekawe oj ciekawe
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~Darek [37.47.26.*]
    Milczeć trolle
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.123.196.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~Osa [188.123.196.*]
    Nie jesteś w domu
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~MK [83.31.139.*]
    Ma rację osa nadawała tu od dawna .bez efektów Jak przyszła kasa to ty juz módl się a nie tłok robisz
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~853 [89.72.232.*]
    " W związku z planowaną informacją prasową do mediów branżowych, zarząd SITE S.A.(“Fat Dog Games”) podaje do publicznej wiadomości plan wydawniczy Spółki.

1. Indygo - premiera: 24.10.2017
    2. Inner Voices VR - premiera: IV kwartał 2017
    3. Nonogram Prophecy - premiera: IV kwartał 2017
    4. Mootantz - premiera: IV kwartał 2017
    5. War Builder League - premiera: IV kwartał 2017
    6. Chronicles of Nyanya - premiera: IV kwartał 2017
    7. Professional Offroad Transport Simulator - premiera: 06.12.2017
    8. Longboard Downhill - premiera: 13.12.2017
    9. Cow Catcher - premiera: I kwartał 2018
    10. Motorbike Garage Mechanic Simulator - premiera: I kwartał 2018
    11. PC Brawl Rig & Skill - premiera: I kwartał 2018
    12. Sand is the Soul - premiera: I kwartał 2018
    13. Mountain Climbing Simulator - premiera: 30.01.2018
    14. Exorder - premiera: II kwartał 2018
    15. Apparition - premiera: II kwartał 2018
    16. Body of Evidence - premiera: II kwartał 2018
    17. HAXOR - premiera: II kwartał 2018
    18. Futurust - premiera: III kwartał 2018
    19. Noble’s Adventure - premiera: III kwartał 2018

Spółka w najbliższym czasie zakontraktuje dwie nowe produkcje z planowanymi premierami w 2018 roku."
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~Vvv [94.254.164.*]
    Jak bedziemy chcieli poczytac o Site to wybierzemy sobie zakladke z site. Co za brak inteligencji. Jak mozna tak sądzić, że ludzie to idioci i jak napisze im na forum innej spółki to przybiegnął rzucą się na akcje i wywinduja kurs....
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~Osa [94.254.178.*]
    Site vs mgames dlaczego? Bo ten sam segment, info o dziesiątkach gier w obu firmach kurs na tym samym poziomie stąd porównanie...
    W tym wypadku mgames przyjdzie jednak poczekać a site no cóż..
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~właśnie [94.254.247.*]
    Dnia 2017-09-22 o godz. 10:36 ~Osa napisał(a):
    > Site vs mgames dlaczego? Bo ten sam segment, info o dziesiątkach gier

tak samego chłamu
    logiczne tu i tam jedynie dt
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~koralina [176.9.136.*]
    Dnia 2017-09-21 o godz. 17:57 ~Osa napisał(a):
    > Co poleci wyżej? .................

czy niżej?..........
    dwie "perły" oski które w planach mają wydawać kilkanaście gier rocznie ........

• Re: Mgames vs Site Autor: ~Lolek [213.233.132.*]
    Karolinka masz po części rację. Jednak to tylko mała część. MGames miało już swój szczyt na którym poszło kilkanaście milionów akcji głównego akcjonariusza czyli WKM. Na site te 65 mln akcji jeszcze nie weszło do gry. Więc tam będą pomalutku albo szybciej dążyli żeby kurs wzrastał. Inna sprawa że tam założenia są bardziej realistyczne. Bo oni mają zamiar wydawać gry innych podmiotów oraz wspierać małych producentów. A MGames chcę wcisnąć info że sami są w stanie robić 3 gry na kwartał gdy przez prawie 1.5 roku zrobili jedne marne cukierowo z 500 pobraniami. Oczywiście nie wierzę i w bajki z SiTe ale wiem że za niewielką kasę warto tam wejść i trzymać minimum do poziomów tych ze szczytów MGames czyli 1.5 zł.
  • PIXEL Autor: ~kris [37.47.170.*]
    Dnia 2017-09-26 o godz. 22:30 ~Lolek napisał(a):
    > Karolinka masz po części rację. Jednak to tylko mała część. MGames miało już swój szczyt na którym poszło kilkanaście milionów akcji głównego akcjonariusza czyli WKM. Na site te 65 mln akcji jeszcze nie weszło do gry. Więc tam będą pomalutku albo szybciej dążyli żeby kurs wzrastał. Inna sprawa że tam założenia są bardziej realistyczne. Bo oni mają zamiar wydawać gry innych podmiotów oraz wspierać małych producentów. A MGames chcę wcisnąć info że sami są w stanie robić 3 gry na kwartał gdy przez prawie 1.5 roku zrobili jedne marne cukierowo z 500 pobraniami. Oczywiście nie wierzę i w bajki z SiTe ale wiem że za niewielką kasę warto tam wejść i trzymać minimum do poziomów tych ze szczytów MGames czyli 1.5 zł.

Lolek z tych dwóch shitów wybieram ....
    PIXEL :) nawet z tego względu że nie ma tam dziesiątek milionów akcji które komuś trzeba wcisnąć tak?

• Re: PIXEL Autor: ~Przypomnienie [66.249.81.*]
    Nie ma potrzeby rozmawiać o Telehorse. Im mniej wie tym lepiej.
    Niech tutaj porównują sobie MG z Site
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~kris [37.47.170.*]
    Dnia 2017-09-26 o godz. 22:30 ~Lolek napisał(a):
    > Karolinka masz po części rację. Jednak to tylko mała część. MGames miało już swój szczyt na którym poszło kilkanaście milionów akcji głównego akcjonariusza czyli WKM. Na site te 65 mln akcji jeszcze nie weszło do gry. Więc tam będą pomalutku albo szybciej dążyli żeby kurs wzrastał. Inna sprawa że tam założenia są bardziej realistyczne. Bo oni mają zamiar wydawać gry innych podmiotów oraz wspierać małych producentów. A MGames chcę wcisnąć info że sami są w stanie robić 3 gry na kwartał gdy przez prawie 1.5 roku zrobili jedne marne cukierowo z 500 pobraniami. Oczywiście nie wierzę i w bajki z SiTe ale wiem że za niewielką kasę warto tam wejść i trzymać minimum do poziomów tych ze szczytów MGames czyli 1.5 zł.

jeszcze jedno
    1 złoty a co dopiero 1,50?!
    tu i na site to parodia chyba
    wiesz jaką mieli by kapitalizację?!
    musieliby chyba wiedźmina2 zrobić ;)
    na Pixelu będziesz miał to z paluszkiem w ....
    jak tylko przyklepią ostatecznie Info o przejęciu Telehorse
    nie naganiam na Pixela papier dawno mam i czekam właśnie na 1,50
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~Lolek [213.233.132.*]
    Spoko naganiaj ale załuż odpowiedni wątek dla przejrzystości. Tutaj ktoś wrzucił porównanie 2 bardzo podobnych spółek. Podobna ilość akcji podobny wykres i wycena. Z tym ze MG ma juz szczyty za sobą a SITE dopiero się wspina. Twoj pixel co z tego ze ma malo akcji? Czytałeś raport? Oni prawie nic nie mają. Aktywa to 1 milion. Zysk za półrocze to strata prawie 100 k zł. A ogolnie zadłużenie to 880 tys złoty. Wiec jak niby gry chcą robić? Tylko dodruk podobny jak tutaj czy na site ich ratuje o ile potrafią to zrobić. Raz juz przecież KNF zabroniła im drukować akcji bo papierów nie potrafili wypełnić i przepisów nie znali
    Dnia 2017-09-27 o godz. 11:17 ~Lolek napisał(a):
    > Spoko naganiaj ale załuż odpowiedni wątek dla przejrzystości. Tutaj ktoś wrzucił porównanie 2 bardzo podobnych spółek. Podobna ilość akcji podobny wykres i wycena. Z tym ze MG ma juz szczyty za sobą a SITE dopiero się wspina. Twoj pixel co z tego ze ma malo akcji? Czytałeś raport? Oni prawie nic nie mają. Aktywa to 1 milion. Zysk za półrocze to strata prawie 100 k zł. A ogolnie zadłużenie to 880 tys złoty. Wiec jak niby gry chcą robić? Tylko dodruk podobny jak tutaj czy na site ich ratuje o ile potrafią to zrobić. Raz juz przecież KNF zabroniła im drukować akcji bo papierów nie potrafili wypełnić i przepisów nie znali

nie naganiam pisałem ok ostatnia odpowiedź bo mnie sprowokowałeś
    podajesz dane historyczne z raportu
    ale już to co bieżące i stricte dotyczące gier to już nie?
    przejęcie Telehorse to jest odpowiedź na twoje wątpliwości
    dodruk? kolego emisja nie dla ulicy jak tu to ma miejsce
    KNF stara historia mająca związek z poprzednią strategią nie sugeruj jakiegoś przekrętu bo to idiotyczne
    EOT

• Re: Mgames vs Site Autor: ~Przypomnienie [66.249.81.*]
    Prosiłem nie rozmawiać o Telehorse. Jak widzisz większość wogóle nie wie co tam się dzieje.
    Jak się dowiedzą to i inna będzie wycena.
  • Re: Mgames vs Site Autor: ~sa [195.60.65.*]
    sprytne....
    Dnia 2017-09-27 o godz. 13:11 ~Przypomnienie napisał(a):
    > Prosiłem nie rozmawiać o Telehorse. Jak widzisz większość wogóle nie wie co tam się dzieje.

dokładnie
    ale przecież Telehorse nie ma jeszcze na GPW ;>

[x]
MGAMES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.