I jeszcze z innego źródła, dla mnie wszystko na dobrej drodze:
Auto Parter planuje w tym roku otworzyć jedną filię, zaś w 2018 r. jeszcze przynajmniej kilka, poinformował prezes Aleksander Górecki. Spółka planuje nadal powiększać sieć MaXserwis, by docelowo mieć 200-300 warsztatów. "Nie zakładamy docelowego poziomu ilości filii, ale w naszym przypadku będzie to raczej jeszcze 20-30 filii niż 100 czy 200. Skupiamy się teraz na poprawie efektywności poszczególnych filii. W tym roku planujemy otworzenie jeszcze jednej filii, zaś w kolejnym bez precyzowanie dokładnej liczby kilka placówek" - powiedział Górecki podczas spotkania z dziennikarzami. Obecnie Auto Partner posiada sieć 79 filii. Auto Partner chce mieć docelowo również sieć 200-300 warsztatów MaXserwis. "Da nam to pokrycie całego kraju. W tym roku do sieci dołączymy zapewne jeszcze kilkanaście warsztatów, przy czym należy pamiętać, że nie angażujemy się tu tak mocno finansowo, jak w przypadku budowy filii" - dodał prezes.
Obecnie Auto Partner posiada sieć 100 warsztatów, podczas gdy na początku roku było to ok. 50 punktów MaXserwis. Poziom inwestycji w następnych latach nieznacznie spadnie, gdyż spółka po uruchomieniu magazynu w Pruszkowie nie będzie musiała tak dynamicznie powiększać powierzchni magazynowej, podkreślił Górecki.
Alfons nie bądź Alfonsem tanio sprzedającej się spółki która prostytułuje się dodrukowaniem swoich walorów.A na dodatek można się od niej zarazić jej chorobą czyli zadłużeniem.
A poważnie -
Skoro jest taaaak dobrze to czemu jest od pewnego momentu tak zle?
pracuję w tej branży ponad 30 lat znam rynek moto w PL jak mało kto i nie doradzaj mi bo mam swoje zdanie :-) a na Fotę sam sobie idź. Rynek moto w PL jest teraz jak szklanka nalana z czubkiem żeby tu się rozepchnąć to trzeba częśc wody wylać kolego, czy Partnerowi to sie uda? zobaczymy póki co - ma ułatwione zdanie bo w intercarsie przestają myśleć rośną ceny i bałagan, a warsztaty są coarz mniej zadowolone ze współpracy z ta firmą. Pytanie czy Partner to wykorzysta jeśli nie - skończy jak Fota Na polskim rynku jest miejsce dla góra trzech dużych firm jest intercars, Polcar i kto trzeci ? AD? Partner?a może ktoś inny ze Śląska
1. Intercars 2. Hart 3. Auto Partner - ale głowy bym nie dał, że na pewno jest tu.
Nie ma co porównywać AP do Intera, mimo tego, ze przez znaczący rozwój narobili sobie trochę bałaganu i to wykorzystuje AP. Initer ma o wiele szerszy asortyment od AP i mocne sieci, dostawców itd. + oferuje części do ciężarówek, czego całkowicie nie ma AP, a z tego są większe pieniądze.
Taka prawda, że inter przespał sprawę i nie docenił AP. Jednak gdy się obudza to może zdarzyć się wszystko. Kto przetrwa tą woje? Firma co ma full kapitału itd., czy firma zadłużona?
AP powinien bardziej postawić na reklamę ,wczoraj odwiedziłem ich punkt sprzedaży przez przypadek a kupuję trochę części mc ,miła obsługa ,szybkie sprowadzenie zamawianej części oraz dobra informacja , oraz dobre ceny , przegub u Zasady wycenili mi 1260zł netto u nich zapłaciłem 180 zł ,oczekując 1 dzień .A miejsce jest i dla INTERC.. i dla AP bo złomu Polacy naściągali do oporu,a że jest zdezelowany to zapotrzebowanie na tanie cześci bedzie duże ,tylko reklama i reklama