• kurs CHF Autor: assa5 [217.116.100.*]
    Witam!
    w przyszłym tygodniu moge uruchomic kredyt w CHF po kursie z 23 grudnia wiec nie wiem czy warto czekac, bowiem mam czas maksymalnie do 25 stycznia. Moje pytanie czy lepiej szybciej uruchomic kredyt czy tez raczej sie nie spiszyc. Boje sie duzej różnicy kursowej (spadku) względem kursu z 23 grudnia. Jakie są prognozy?
  • Re: kurs CHF Autor: marek_wegrzanowski [217.153.78.*]
    23 grudnia średni kurs szwajcarskiego franka wynosił ok. 2,3670 zł, a dziś rano 05.01.2007) już 2,42 zł. Dzięki co najmniej kontrowersyjnej kandydaturze na prezesa NBP oraz umocnieniu dolara na rynku międzynarodowym Pana/Pani problem uległ rozwiązaniu. Proszę jednak dokładnie przeczytać warunki umowy. Nerwowość na rynku utrzyma się prawdopodobnie do wyboru nowego prezesa NBP (głosowanie odbędzie się 10 stycznia).
  • Re: kurs CHF Autor: assa5 [217.116.110.*]
    a, co bedzie po wyborze nowego prezesa?
  • Re: kurs CHF Autor: marek_wegrzanowski [217.153.78.*]
    Obecnie, po wyborze Sławomira Skrzypka na Prezesa NBP, kurs CHF wynosi ok. 2,40 zł. Sądzę, że w okolicy tego poziomu może dojść do kilkudniowej stabilizacji kursu złotego, a inwestorzy będą analizować komentarze i posunięcia nowego szefa władz monetarnych.