[19-09-2017 09:33] Ustawa o REIT nie wejdzie w życie 1 stycznia 2018 r. - MF
19.09. Warszawa (PAP) - Ustawa o REIT, wbrew wcześniejszym planom Ministerstwa Finansów, prawdopodobnie nie wejdzie w życie 1 stycznia 2018 r. - wynika z wypowiedzi Macieja Obronieckiego, zastępcy dyrektora departamentu rozwoju rynku finansowego w MF. "Jesteśmy na razie na etapie analizowania, odbywamy spotkania, wiec raczej nie wydaje się, żeby ustawa weszła w życie 1 stycznia 2018 r." - powiedział we wtorek Obroniecki. Wcześniej, w projekcie ustawy przedstawionym przez MF, resort zakładał, że ustawa wejdzie w życie 1 stycznia 2018 r. Dodatkowo, Obroniecki poinformował, że została podjęta decyzja, iż REIT-y będą mogły być prowadzone "tylko w formule mieszkaniowej". (PAP Biznes)
Tylko nie posikaj sie z przejecia. A moze te 15 tys musi stac? Tutaj inwestuje sie dlugoterminowo a ty podniecsz sie roznica kursow 10- 20 gr. Typowy leszcz.
heheheeeee.... może musi stać....i stoi....musi/nie musi..... co za teoria....hehehehhhhheeeee.....
czekamy na infa.... może w sądzie już coś się zmieniło ?.... hę ?.....
na razie spółka jest PUSTA i tyle....
(a to czy inwestuje się krótko/długo terminowo - zależy od każdego/każdej z nas, dla każdego to pojęcie może trochę co innego oznaczać....."TU INWESTUJE się długoterminowo - jest Twoim, myślę, słownym nadużyciem i tylko Twoją interpretacją jego horyzontu)....
Ja inwestuje w firmę, która ma po prostu duże szanse na dynamiczny skok, w 2 lata, w porównaniu z innym badziewiem na NC. PS Już raz zainwestowałem w KME kiedy udziałowcem był jeszcze niejaki Zając, do dziś mam trochę akcji
te obroty nazywasz płynnością ?... nie żartuj - proszę Cię... już sam FF wskazuje, że coś nie tak jest z tą spółką... a ile % ma dzisiaj w KME rzeczony Pan ?...
Ów rzeczony Pan wychodzi z firm i inwestuje kase w nowe - dlatego za nim podążam! Każda firma w którą wszedł i zasiadł zarządzie skoczyła przynajmniej kilkukrotnie/kilkunastokrotnie do momentu jego wyjścia. A KME leszczyku to sie szykuje na PG