• emerytura Autor: ~Ptyś [81.15.232.*]
    A ja od 4 lat kupuję te akcje,za wszystkie dodatkowe pieniądze jakie mi wpadną.Odkładam na emeryturę i nigdy nie miałem wątpliwości.Koledzy mówią że na giełdzie raz jest lepiej raz gorzej i trzeba inwestować długoterminowo.
    We wrzesniu dostałem sporą premię w moim zakładzie i się waham czy kupić akcje czy nie kupić.
    Co radzicie?
  • Re: emerytura Autor: ~jaro [31.0.46.*]
    Zależy jaka masz średnią zakupu ?
  • Re: emerytura Autor: ~01 [83.25.201.*]
    Radzę ci abyś nie naganiał. Od emerytury jest IKE, IKZE.
  • Re: emerytura Autor: ~ZeŚląska [89.200.162.*]
    "A ja od 4 lat kupuję te akcje,za wszystkie dodatkowe pieniądze jakie mi wpadną.Odkładam na emeryturę i nigdy nie miałem wątpliwości.Koledzy mówią że na giełdzie raz jest lepiej raz gorzej i trzeba inwestować długoterminowo."
    Koledzy dobrze mówią jednak Twój błąd polega na tym, że nigdy nie inwestuje się w jedną spółkę.
    Bo gdy ta spółka zawiedzie stracisz dużo swoich pieniędzy.
    Powinieneś mieć przynajmniej 3-4 płynne spółki, najlepiej płacące dywidendę.
  • Re: emerytura Autor: ~radek [193.104.239.*]
    za miesiąc ta spółka wypadnie z notowań ciągłych przecież a od stycznia z GPW
  • Re: emerytura Autor: ~k4ok [31.0.45.*]
    Lepiej zobacz na strukturę akcjonariatu :)
    I co wytapetuja sobie tym papierem ściany ?! :)
    spekulowali i zwodzili 4 lata na kursie
    swoje już zarobili a że dłużej się nie da ....

Ciężko nie przyznać ci racji , niestety ..
    dotarli do momentu w którym koszty dalszej zabawy i ściemniania przewyższają korzyści a liczyć potrafią przecież

Skłaniam sie tej wersji wydarzeń ze względu na Gotyniec - to byla dokładnie ta sama spółdzielnia i przecwiczyli to samo ćwiczenie na prochniku. Jesli sie tak stanie do bedzie wielki dramat dla wielu ludzi ... i dla mnie również
  • Re: emerytura Autor: ~Sis [57.79.24.*]
    Moze wiec warto teraz sprzedać? Strata będzie, ale uniknie się dramatu...
  • Re: emerytura Autor: ~ja [217.153.136.*]
    ja oddaje i ide na bytom , mam 0,5 zyla straty na prc , na btm na 100% odrobie , a tu zanim wróci na 1,2 to wieki mina , jesli wogóle!
[x]
PROCHNIK -4,59% 0,01 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.