Chłopaki z NS'a nakręcili prezesa hehe nawet się rymuje. Mój scenariusz to jak krótki film o miłości Kieślowskiego, oglądał kto? Podniecili się po wynikach II Q, które prawdopodobnie przypudrowali przy wybitnym "doractwie" ekspertów z Noble Speckuryty, następnie rozgrzali własne głowy ile na tym można zarobić !? No i dalej rozesłali to do 149 naiwnych, odpowiedziało może dziewięciu z ceną 11,5 reszta pewnie chciała brać po nominale haha. No i zanim donieśli krochmal w odpowiednie miejsce rozlało się po majtkach. Dobra rada dla prezesa czem prędzej skończyć współpracę z pseudo Noblistami i zacząć współpracę z innym profesjonalnym domem maklerskim
Nie martw się wkrótce ta spółka będzie na głównym parkiecie GPW, Noble Speckuryty im to załatwi ! No chyba , że chłopaki "kąpetentne" wyślą ich od razu na NASDAQ skoro na rodzimym rynku inwestory się nie znają i brać nie chcieli hihi
Bardzo mozliwy scenariusz realista. Wyniki byly mocnym pozytywnym zaskoczeniem, okaze sie jak bedzie za 3 kw... po emisji i redukcji z poczatku roku moglo sie wydawac ze tu bemdzie nie wiadomo co. Ale wydawalo mi sie ze jak robisz takie prywatne emisje to juz praktycznie jestes dogadany z potencjalnymi chetnymi a tu widac klops... chyba ze tak im sie wydawalo, ale cos nie poszlo bo rozsylali dodatkowe zaproszenia juz pare dni po rozpoczeciu zapisow(pewnie widzac ze chetnych brak). Mam nadzieje ze na jakis czas odpuszcza sobie takie nieprzemyslane emisje i skupia sie na core biznes bo potencjal na pewno jest...
To jak to rozegrali fuszermany z NS to kompletna porażka i wtopa roku. Serio...nie przyszłoby mi do głowy wystawić tak spółkę do wiatru. Pewnie ileś bęcków teraz UFC zbierze po tyłku, bo najpierw obiecywali, ze zadnych emisji w tym roku już nie bedzie...potem ni z gruchy ni z pietruchy robią emisje i to na 55 baniek...by na koncu wywalić tort na ziemie i oblizać tylko tacke... Kompletna poracha durniów z Nobla... Na miejscu Prezesa UFC Okninskiego pogoniłbym tych patałachów jak krowy z pastwiska. Wykpili niezłą spółkę i zrobili z niej żebraka i dziada... Jak teraz UFC będzie mogło wyjść do rynku z kolejną emisją?...zayebali im rynek.
Ja sobie dokupie bo jest promocja i mocno sie nie rozwodni, ale po takiej PRowej wtopie spólka bedzie sie musiała podnieść dobrymi wynikami i rosnącym biznesem.
Pytanie tylko ile w wydrukowanych wynikach będzie kreatywnej księgowości... Inżynieria finansowa daje szerokie pole do popisu a przed nimi przejście w inny wymiar GPW, więc trzeba będzie napisać ładny prospekt emisyjny do KNF pod to. Kolejna próba przed Noblistami muszą wziąć ich za rękę i przeprowadzić bo umowa podpisana. Oby to była ich ostatnia randka.....