Dnia 2017-09-15 o godz. 17:42 ~bolenik napisał(a): > Wręcz dramat dla akcjonariuszy ciekawe co nam przyniesie poniedziałek?
może wydarzyć się wszystko... ale arkusz zleceń sprzedaży wygląda nieciekawie, jeżeli osoby od tych kilku pakiecików pomiędzy 5,47-5,50 się zniecierpliwią to zaliczymy nowe minima tegoroczne
A nie jest tak, że wyczyścili dzisiaj stop lossy ? Komu akcje zeszły ze stanu, łapka w górę. Ja obstawiam, że to było odebranie papierków od tych co zmęczeni byli marazmem kursu. W poniedziałek zobaczymy jak się kurs zachowa. Kurs zamknięcia dzisiaj znów trafił w punkt mojej średniej nabycia. Tak jak pisałem nie raz ,czekam na rozwój wypadków. Głowy do góry, info o D znów podbije kurs :-). Natomiast z tyłu głowy od jakiegoś czasu chodzi mi myśl, co się stanie z kursem w przypadku likwidacji OFE, co jest już przesądzone, niepewna jest tylko data. Kiedyś Voodzu, jak dobrze pamiętam nie widziałeś w tym zagrożenia. Jakie jest Twoje zdanie dzisiaj ? Ja mam obawy właśnie z tym związane, przecież OFE będzie musiało rzucić na rynek kilogramy akcji... Czy Echo ma trupa w szafie? NIe sądzę, raczej po stronie Spółki wszystko idzie w dobrym kierunku. No tak tylko ta cena papierka ...
Dnia 2017-09-15 o godz. 19:47 ~Echoes napisał(a): > A nie jest tak, że wyczyścili dzisiaj stop lossy ? Komu akcje zeszły ze stanu, łapka w górę. Ja obstawiam, że to było odebranie papierków od tych co zmęczeni byli marazmem kursu. W poniedziałek zobaczymy jak się kurs zachowa. Kurs zamknięcia dzisiaj znów trafił w punkt mojej średniej nabycia. Tak jak pisałem nie raz ,czekam na rozwój wypadków. Głowy do góry, info o D znów podbije kurs :-). Natomiast z tyłu głowy od jakiegoś czasu chodzi mi myśl, co się stanie z kursem w przypadku likwidacji OFE, co jest już przesądzone, niepewna jest tylko data. Kiedyś Voodzu, jak dobrze pamiętam nie widziałeś w tym zagrożenia. Jakie jest Twoje zdanie dzisiaj ? Ja mam obawy właśnie z tym związane, przecież OFE będzie musiało rzucić na rynek kilogramy akcji... Czy Echo ma trupa w szafie? NIe sądzę, raczej po stronie Spółki wszystko idzie w dobrym kierunku. No tak tylko ta cena papierka ...
w kwestii OFE, jeżeli dojdzie do likwidacji, to będzie to miało miejsce etapami i raczej nie będzie całkowita, (całkowita na szybko wymagałaby ponad przeciętnej głupoty i wręcz desperacji) część pewnie będzie nacjonalizowana, bo takie teraz idee są u rządzących, najpierw banki, zwiększali też udziały w pkn orlen,.. ale załóżmy całkowitą likwidacje i konwersje akcji na pieniądze - do TFI ciągle napływają pieniądze bo lokaty są "bardzo atrakcyjne" więc np takie OFE Nationale-Nederlanden raczej jak będzie zbywać to zrobi to tak jak każdy "cfaniak " by zrobił, czyli sprzeda ile da radę do funduszy z grupy czyli np NN europejskich spółek dywidendowych, NN akcji itp itd. bo dlaczego oddawać coś dobrego pierwszemu lepszemu na wolnym rynku, jak można koledze... akurat o OFE się nie niepokoje, bardziej myślę o poziomach najmu, sprzedaży oraz harmonogramach i ewentualnych obsuwach, albo sprzedaży w pośpiechu z niezbyt atrakcyjnym poziomem najmu i zapisach w umowie o gwarancjach czynszowych i pokryciach kosztów niewynajętej powierzchni..
Ok. dzięki Voodzu. A nawiązując jeszcze do obecnej sytuacji. Mnie coś tu pachnie jakimś info za parę dni. No bo tak ... Przyspieszyli publikację raportu, zorganizowali pozytywny piar, kurs podbity parę ładnych procent niskimi wolumenami, wcześniej ewidentnie akcje były zbierane a kurs pilnowany co by nie zleciał zbyt nisko, wczoraj dół i wymiana za parę milionów przy 5,70zł, dzisiaj na pysk (ewidentnie pozbierane akcje - stop lossy i od nerwowych i zmęczonych marazmem itp.). Coś ktoś wie i rozgrywa niezłą partię. Cóż, niebawem przekonamy się. Pozdrawiam i miłego weekendu wszystkim życzę.