Wszystko przez kursy walut co się przekłada na marże. Niestety rynek patrzy do przodu i już wiadomo że taki wynik się już nie powtórzy. Czyli trzeba uciekać niestety ze stratą. Znów się wp......Iłem.
Witam kolegę,fakt z assecopol wyszedłem za szybko zdecydowanie, no i kupiłem to, ogólnie mam 600szt ze średnią 161,42zł, na pierwszy rzut oka raport jest ok,ale czym głębiej w las to już nie jest tak różowo, i dlatego tak leci i leci.
Tylko 300szt średnia 159.50 bo dziś wcześniej zrobiłem spore zakupy na promocji wig20 . Łyknelem PGE 4000szt po 13,41. Pekao 250szt po 126zł. Trochę Apatora Briju no i Amike , może jutro zaryzykuje i kupię trochę Kruka.
Ja narazie nic nie kupuje,obawiam się korekty.Amica wydawała się atrakcyjna dlatego kupiłem, a tu taki klops.No i obroty bardzo słabe jak na taką spółkę po tak dobrych wynikach. Może faktycznie już tak dobrych wyników nigdy nie będzie,a kurs jest za wysoki i dlatego ktoś wychodzi. Bo czym taką sytuacje wytłumaczyć?
No ja też mam amike, ale czy takie wyniki dobre? Popatrz na zysk ze sprzedaży... Znaczący spadek w porównaniu do innych okresów. Koszty wzrosły znacząco. Jakby nie sztuczne podpompywanie wyników to byłaby nędza.