powtarzam się i powtarzam...zakupy to robi tu ewent. p. K i jego eqpa...jak on nie jest aktywny...to zapomniałeś o "1 z przodu" zwłaszcza po tym co widać od ostatniej górki 2,55pln...przecież tu nie ma żadnego zainteresowanie MIR z zewnątrz...poza tym komunikatem o "Szopenie i kolejnej PRowej cudo-spółce" dzieje się nic...teraz sprzedają Ci co tu już 5,xx widzieli...hehe...jaka kapitalizacja takie "widzenie MIR" z zewnątrz...i pisanie o lutym '18 czy marcu '19 niewiele zmieni...ja osobiście cierpliwość ustawiłem na wyniki po 1ym Q'18...bo sorry wszelakie peany jakie to produkty och ach i, że się sprzedaje tu nie pomogą...musi być jakas "biznesowo-wizerunkowo-mark." petarda...inaczej kolejne m-ce...oby nie lata pobujamy się między 1, a max. 3, pzdr wytrwałych i tych co kupują Warsy :)
Spekulacyjnie został podbity kurs ,a teraz wracamy tam gdzie byliśmy.. czyli okolice 1,80 - standardowa procedura :)) Fundamenty na razie się nie zmieniły i nadal jest bardzo kiepsko...Mamy kilka mln akcji więcej i nie wiemy, w jaki sposób zostaje wydawana kasa z emisji...roztrwonić można każde pieniądze... Tutaj ,aby rynek się zainteresował papierem, potrzeba kilka raportów o dobrej sprzedaży...Żadne tam info ,że wydajemy kasę na firmę PR , czy jakieś tam prawa do marki Chopin ( zresztą myślałem ,że zawsze ją mieliśmy :)))) Sprzedaż , sprzedaż, sprzedaż...inaczej czarna d..pa
To może warto zagrać na spadek kursu poniżej 1,50 zł?
Duzi nie będą sprzedawac, zaczną sprzedawać drobni kurs szybko zejdzie do 1,80 zł, ale jest pytanie kto będzie kupował po 1,80 zł? Grubi po emisji są pod korek, drobni co chcieli kupić brali udział w emisji, więc kupować nie będą, ewentualny nowy gruby lub spekuła poczeka aż zniecierpliwieni drobni będą wywalać po 2000 zanizajac kurs po 10%. Panu K nie zależy na bieżącym kursie więc nie będzie kupował. Co najwyżej kupi poniżej ceny emisyjnej.
No to może jednak warto teraz sprzedać????? :)))
Ale dlaczego ma spaść poniżej 1,50 jeśli do tej pory było to silne wsparcie? I ten, który podbił kurs ostatnio miałby obserwować jak mu portfel topnieje? Ja uważam, że 1,80 to maks i to nie na długo.
Bo to giełda, a na giełdzie trzeba mieć otwartą głowę i przewidywać różne scenariusze.
Skoro spółka widmo i brak chętnych do kupna, to bez dobrych informacji ze spółki może być różnie.
Przypomnę tylko ,że tutaj już potrafiło być 1,36....potem spekuła w szybkim czasie podbiła na 3,40 , a potem....znów szybko znaleźliśmy się poniżej 1,50.... Także , takie uroki giełdy i takie uroki takich spółek :))) Tutaj bez dobrej informacji scenariusz musi być identyczny...innej opcji nie ma. Jutro już myślę będziemy poniżej 2,00 zł ,a jak wejdzie do obrotu emisja...może być już bardzo kiepsko, delikatnie mówiąc :(( Tego się obawiam. Obym się mylił.
Jedyne co pociesza,to że na forum MIR jako jednym z nielicznych jest qturalnie...póki co...póki spekulacje i naganiacze dwustronnie nie wjechali:)...a może przydaliby się na momencik, hehe...plasem, że p.K ma furę akcji i wladował juz niemały kapitał. ..tylko czekać, czekać, czekać. ....na efekty. ..coś cos coś Ananti Mir
nie przesadzaj, grzeczne i układne forum to zwykła nuda :))) ja tam wolę chaos i duże emocje, a nie jednolitą zgodność poglądów, jak chcesz możemy się pokłócić choćby o tego Twojego magicznego Pana K.w którego tak wierzysz ;)))) facet z dużą kasą, który chce jeszcze więcej kasy???? nuda... poproszę o prawdziwego lidera z wizją, tacy mnie kręcą, bo z takim jest prawdziwa przygoda ;))))
to co dzisiaj? długoterminowo to większość grubych cenę zakupu ma powyżej 2 zeta więc dzisiejszy kurs nie ma dla nich znaczenia i nie biorą udziału w grze, ale może ktoś z drobnych ma ochotę kręcić kółeczka? przy takiej małej płynności będzie trudno, ale może ...... dziś dół czy góra?
Ostatni raz poniżej 1,50 było ponad 2 lata temu. Odkąd do firmy weszli Tuorowie i Kamola, kurs nie spadł ponizej 1,50. Jeśli spadnie poniżej tego poziomu to tylko w sytuacji kiedy nic ze spółki nie będzie i zaczną sypać główni. Na to się nie zanosi.
Dnia 2017-10-26 o godz. 08:13 ~Dedalus napisał(a): > Ostatni raz poniżej 1,50 było ponad 2 lata temu. Odkąd do firmy weszli Tuorowie i Kamola, kurs nie spadł ponizej 1,50. Jeśli spadnie poniżej tego poziomu to tylko w sytuacji kiedy nic ze spółki nie będzie i zaczną sypać główni. Na to się nie zanosi.
Dedalus
tutaj kurs równie szybko może być poniżej 1.50 zł co powyżej 3 zł, ja jestem przygotowana na obie opcje :))) a takie wahania przyciągnęłyby do spółki cały giełdowy narybek i byłoby fajnie :)))