• Z innej beczki Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Nie wybiera się ktoś może na studia podyplomowe z analizy Technicznej na SGH?

• Re: Z innej beczki Autor: ~Bolex [83.31.146.*]
    na SGH czyli dawny SGPiS? W życiu!!!
  • Re: Z innej beczki Autor: ~aic71 [89.64.4.*]
    a czemu nie? lista wykładowców OK, tematy pełne ???

• Re: Z innej beczki Autor: ~Jacek [83.26.252.*]
    Jeśli potrzebny Tobie kolejny papierek do kariery zawodowej to tak.
    Problem w tym, że ucząc się analizy technicznej należy prawie w 90% korzystać z literatury i doświadczeń amerykańskich inwestorów, co ciekawe część tych ludzi nie ma wykształcenia wyższego.
    Nasi profesorowie ekonomi to teoretycy, a w USA są praktycy.

Zbierz z 20-30 książek o analizie technicznej, przeczytaj nawet 3 razy każdą, i oglądaj tysiące wykresów.
    nie zapomnij też o zarządzaniu portfelem i dywersyfikacji,
    Jeśli to opanujesz staniesz się b.dobrym inwestorem

ps. korzystaj w inwestowaniu z mixu analizy technicznej i fundamentalnej.

• Re: Z innej beczki Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    tam na liście wykładających to prawie sami praktycy.
    Co do mnie to zawsze najefektywniej sie uczyłem w kontakcie bezpośrednim

Jak mam problem to od razu szukam wytłumaczenia a książki czesto tego nie dają.
  • Re: Z innej beczki Autor: ~Jacek [83.26.252.*]
    Dużym Plusem jest to, że chcesz poszerzać swoją wiedzę. Powodzenia
    Dzięki.
    Wiesz po tylu latach n a GPW i tylu podejściach do AT chciałbym tę wiedzę usystematyzować.

Szefem programu jest gośc z SGH, który pisze min analizy dla stockwatch. Innego gościa spotkałem w Karpaczu - miał ciekawy wykład na tmeat hedgingu.
    Reszta ludzi (zgodnie z opinia mojego znajomego - niezłego mistrza z AT) to znane w świecie AT osoby.

Zakres tematów obejmuje własciwie więcej niz potrzeba.

• Re: Z innej beczki Autor: stachura888 [95.49.141.*]
    podrzućcie link do tych studiów
  • Re: Z innej beczki Autor: stachura888 [95.49.141.*]
    znalazłem ... no program jakby książkę przepisać ...
  • Re: Z innej beczki Autor: ~aic71 [89.64.5.*]
    To wg Ciebie dobrzy czy źle?
    Dla mnie ważne będzie czy to będzie bardziej teoretyczne czy praktyczne podejście?
  • Re: Z innej beczki Autor: ~vieira [82.177.80.*]
    Przepraszam,że przeszkadzam...ale to jest forum VIN, czy towarzystwa...''wzajemnej adoracji..''...?
    Jeżeli chcecie się wzajemnie poedukowac, to załóżcie proszę gdzie indziej nowy wątek, typu...''swój szuka swego", powodzenia przy okazji...
    A może tak mądrale napiszecie, np.coś o wynikach, tylko konstruktywnie, a nie ble ble ble, bo że kiepska komunikacja z zarządem to już wiemy...:)
    Ja od siebie powiem tylko tyle... Niektórzy inwestorzy mogliby porównac największą spółkę windykacyjną na GPW (raczej wiecie o kim mowa...:)...)z 'naszym' VIN-em... I pytanko...
    Która jest przewartościowana, a która wręcz przeciwnie...:)...?
    Pozdrawiam...
    Zgodzę sie z Tobą, że to wątek Vina ale jak napisałeś - tak, forum bankiera i poszczególnych spółek to towarzystwo wzajemnej adoracji i ja te się w to wpisuje. Fajnie było by spotkac sie na studiach z kims kto ma to samo w portfelu.

Co do vyników i porównania z np Krukiem czy Getback (moim skromnym zdaniem):

- wyniki za II kwartał powinny być lepsze od IIke 2016 ale tez od Ikw 2017
    - największy pakiet, który został kupiony we wrześniu 2016 już powoli powinien zacząć prawcować

- nie ma sensu porównywać Vin z Krukiem czy oczekiwac dynamiki wyników Kruka
    - vin to fiorma dosyć konserwatywna i mało przebojowa (brak aktywności poza Polska, konserwatywne podejście do zakupu wierzytelności itp)
    - tutaj możemy co najwyżej liczyć na stabilny wzrost bez fajerwerków
    - no i oczywiście każdy czeka na info co zrobili z ostatnia emisja obligacji

To tyle z mojej strony
[x]
VINDEXUS -1,05% 14,10 2026-02-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.