• 7 z 8 Autor: ~petrodolar [89.64.62.*]
    Aviaam Leasing, notowana na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, informuje, że joint venture z Henan Civil Aviation Development and Company (HNCA) - Aviaam Financial Leasing China - dostarczyła siódmy samolot Airbus A320 do Aeroflot - Russian Airlines . Dostawa odbyła się w obiektach Airbus w Tuluzie we Francji.

6 września nowy samolot Airbus A320-214 (MSN 7806) produkowany w obiektach Airbus w Tuluzie został dostarczony do nowego operatora Aeroflot - Russian Airlines. Samolot wyposażony w dwa silniki CFM56-5 ma konfigurację 150 foteli i 8 miejsc w klasie biznesowej. Wiodące linie lotnicze Eurazji będą obsługiwać Airbus A320 przez następne 12 lat w ramach umowy leasingu operacyjnego.

"Pierwszy etap pilotażowego projektu pilotażowego firmy Aeroflot zbliża się do jego ukończenia, ponieważ dostarczyliśmy siedem z ośmiu Airbuses i spodziewamy się dostarczenia ostatniego samolotu do końca września (wrzesień to jeszcze III kw. - moje przepomnienie). Od momentu podpisania Tadasa Goberis, Prezesa Zarządu i Prezesa Zarządu ds. Leasingu Aviaam: strony miały ekscytujący czas wymiany doświadczeń biznesowych i cieszę się, że Aviaam Leasing przyczyniła się do realizacji planów rozwoju Aeroflota "- powiedział Tadas Goberis, Prezes Zarządu Zarząd i Dyrektor Generalny Aviaam Leasing.

Projekt z udziałem Aeroflot - Russian Airlines obejmuje sprzedaż i leasing całości 8 fabrycznych samolotów Airbus A320 / A321. Wykonanie planu dostawy obejmuje 5 miesięcy.

Aviaam Leasing Finansowy Chiny zostały utworzone jako wspólne przedsięwzięcie pomiędzy AviaAM Leasing a Henan Civil Aviation Development and Company (HNCA) na podstawie inicjatywy One Belt One Road. Nowo dostarczony Airbus A320 uzupełni ofertę Aeroflot - Russian Airlines na ponad 130 międzynarodowych trasach w 50 krajach.

• pwk: +491% Autor: ~petrodolar [89.64.63.*]
    Tak obserwuję, że od wczoraj na kupnie stoi całkiem niezły pakiet 38846 akcji (4,92 zł) ... i jakoś brak chętnych do zaspokojenia tego popytu. Po 10 gr wyżej też nikt nie chce brać. Dziwne ...
    Aktualna wycena Biznesradaru: 29,14 PLN.
  • Re: pwk: +491% Autor: ~Romuś [77.114.48.*]
    Niestety, ale takie duże zlecenie kupna, które sobie ot tak leży, za dobrze nie wygląda.
    Zupełnie jakby ktoś chciał zachęcić drobnych do kupna.
    Czyli zrobić dystrybucje.

• Re: pwk: +491% Autor: ~petrodolar [89.64.63.*]
    Raczej nie, za proste by to było.
    To jest tzw.podwójny blef - kupujący chce żebyś tak właśnie to widział.
  • Re: pwk: +491% Autor: ~Ruaek [89.64.37.*]
    A może to podpucha podpuchy, inaczej potrójny blef... A może podpucha podpuchy podpuchy??...
  • Re: pwk: +491% Autor: ~nowy [31.0.86.*]
    Fundamęty świetne kiedyś będzie wybicie tylko kiedy jutro czy za parę miesięcy ,lat ja mam czas chyba że wyjdą z gpw takie ryzko
  • Re: pwk: +491% Autor: ~bufon [93.105.179.*]
    Dnia 2017-09-12 o godz. 15:00 ~Ruaek napisał(a):
    > A może to podpucha podpuchy, inaczej potrójny blef... A może podpucha podpuchy podpuchy??...

Dobre!
    Ale mnie rozbawiłeś:)
  • Re: pwk: +491% Autor: ~sasklacz [198.62.201.*]
    Tez troche sie boje, ze wyjda z gieldy. Sporo tego papieru zakumulowalem z czasem. Mam juz wiecej niz CDP z ktorym zaczynalem zabawe na GPW kilka lat temu a ktory nie przestaje mnie zaskakiwac.
  • Re: pwk: +491% Autor: ~nowy [78.10.210.*]
    CDP miałem i niestety sprzedałem z zyskiem ale jak patrzę teraz na kurs to mnie krew zalewa ,dla tego avie trzymam nawet i przez parę lat choćbym miał stracić zresztą kupując ją myślałem długo terminowo .
  • Re: pwk: +491% Autor: ~Adrian987 [37.47.194.*]
    Ja ciagle dobieram male ilosci... Chyba pozostaje tylko czekac....
  • Re: pwk: +491% Autor: ~sasklacz [198.62.201.*]
    Dnia 2017-09-13 o godz. 11:38 ~nowy napisał(a):
    > CDP miałem i niestety sprzedałem z zyskiem ale jak patrzę teraz na kurs to mnie krew zalewa ,dla tego avie trzymam nawet i przez parę lat choćbym miał stracić zresztą kupując ją myślałem długo terminowo .

Zarobiles ? A mogles stracic :) Pomysl sobie, ze wiekszosc z tych, ktora ma CDP potraci na czyms innym. Balans w naturze musi byc :)
  • Re: pwk: +491% Autor: ~Romuś [77.112.197.*]
    Zaraz zobaczymy czy ten wielki pakiet 4,92 wytrzyma.
    Ponad 9313 już wchłonął.
  • Re: pwk: +491% Autor: ~nowy [78.10.210.*]
    święta racja jest takie powiedzenie zarabiają cierpliwi , spekuła mnie nie interesuje tam można szybko zyskać i stracić , avia fundament bardzo dobry tylko teraz kisimy zobaczymy jak długo w zasadzie to niema chętnych na akcje no ja mam czas .
  • Re: 7 z 8 Autor: ~petrodolar [89.64.63.*]
    Kompletny marazm. Ten który handluje, to chyba handluje sam ze sobą. Żenada ...
  • Re: 7 z 8 Autor: ~ds [37.128.84.*]
    jeszcze rok dwa i Aviaa zniknie z GPW zobaczycie
  • Re: 7 z 8 Autor: ~nowy [78.10.210.*]
    wyjdzie to wyjdzie tylko kto sprzeda akcje w tej cenie
  • Re: 7 z 8 Autor: ~Romuś [95.40.174.*]
    Na razie nie ma mowy o wyjściu.
    Cena jest za wysoka.
    Przecież nie po to sprzedawali po 8, żeby teraz skupić po 5.
    Najnowszy przykład Komputronik, cena emisyjna 40 zeta, a główny akcjonariusz najpierw zaoferował 6,5 (16% ceny emisyjnej), a potem został zmuszony do zaoferowania 7,18 (18% ceny emisyjnej).
    Wykup się nie udał, to zaczął szykować się do nowej emisji akcji.
  • Re: 7 z 8 Autor: ~nowy [31.0.86.*]
    To wole stracić niż sprzedać ze stratą ja mam czas minmum parę lat bez ryzyka niema szampana teraz howam papier do szuflady i czekam tak jak inni .
  • Re: 7 z 8 Autor: ~koń [83.5.101.*]
    Właściciele firm dzielą się na dwie grupy : kombinatorzy i wizjonerzy. Ci pierwsi robią drogie emisje zwalają kurs , czasem ściągają zwalone firmy z GPW. Kombinatorom nie starcza czasu na strategiczne myślenie i z reguły ich spółki nic wielkiego nie osiągają , nierzadko idą do piachu , np. Redan , TXM etc. Wizjonerzy zaś skanują w swoich mózgach przyszłość a nie myślą jak innych wydym.... Ich firmy idą na szczyty , fundusze też im nie przeszkadzają , np. LPP , CCC , Wawel. Są też sytuacje pośrednie - właśnie Komputronik , Kania. Z wywiadów z Zemelisem wyłania się wizjoner , a jak jest tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: 7 z 8 Autor: ~petrodolar [89.64.63.*]
    "Jest to siódmy samolot Aeroflot stanowiący leasing z joint venture między Litewską Litewską firmą leasingową Aviaam, a chińską firmą ds. Rozwoju i Inwestycji w Lotnictwie Cywilnym w Henan (HNCA). Dostawy są objęte umową na osiem samolotów A320 i A321. Przewoźnik oczekuje odbioru końcowej partii przed końcem września.

Według Flightradar24 nowo dostarczony samolot pasażerski został już oddany do eksploatacji, wykonując loty powrotne z Moskwy do Omska, Mineralnych Wód, Rostowa nad Donem, Wołgogradu, Astrachania, Stawropolu i Surgutu."

[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.