Aviaam Leasing, notowana na Warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, informuje, że joint venture z Henan Civil Aviation Development and Company (HNCA) - Aviaam Financial Leasing China - dostarczyła siódmy samolot Airbus A320 do Aeroflot - Russian Airlines . Dostawa odbyła się w obiektach Airbus w Tuluzie we Francji.
6 września nowy samolot Airbus A320-214 (MSN 7806) produkowany w obiektach Airbus w Tuluzie został dostarczony do nowego operatora Aeroflot - Russian Airlines. Samolot wyposażony w dwa silniki CFM56-5 ma konfigurację 150 foteli i 8 miejsc w klasie biznesowej. Wiodące linie lotnicze Eurazji będą obsługiwać Airbus A320 przez następne 12 lat w ramach umowy leasingu operacyjnego.
"Pierwszy etap pilotażowego projektu pilotażowego firmy Aeroflot zbliża się do jego ukończenia, ponieważ dostarczyliśmy siedem z ośmiu Airbuses i spodziewamy się dostarczenia ostatniego samolotu do końca września (wrzesień to jeszcze III kw. - moje przepomnienie). Od momentu podpisania Tadasa Goberis, Prezesa Zarządu i Prezesa Zarządu ds. Leasingu Aviaam: strony miały ekscytujący czas wymiany doświadczeń biznesowych i cieszę się, że Aviaam Leasing przyczyniła się do realizacji planów rozwoju Aeroflota "- powiedział Tadas Goberis, Prezes Zarządu Zarząd i Dyrektor Generalny Aviaam Leasing.
Projekt z udziałem Aeroflot - Russian Airlines obejmuje sprzedaż i leasing całości 8 fabrycznych samolotów Airbus A320 / A321. Wykonanie planu dostawy obejmuje 5 miesięcy.
Aviaam Leasing Finansowy Chiny zostały utworzone jako wspólne przedsięwzięcie pomiędzy AviaAM Leasing a Henan Civil Aviation Development and Company (HNCA) na podstawie inicjatywy One Belt One Road. Nowo dostarczony Airbus A320 uzupełni ofertę Aeroflot - Russian Airlines na ponad 130 międzynarodowych trasach w 50 krajach.
Tak obserwuję, że od wczoraj na kupnie stoi całkiem niezły pakiet 38846 akcji (4,92 zł) ... i jakoś brak chętnych do zaspokojenia tego popytu. Po 10 gr wyżej też nikt nie chce brać. Dziwne ... Aktualna wycena Biznesradaru: 29,14 PLN.
Niestety, ale takie duże zlecenie kupna, które sobie ot tak leży, za dobrze nie wygląda. Zupełnie jakby ktoś chciał zachęcić drobnych do kupna. Czyli zrobić dystrybucje.
Tez troche sie boje, ze wyjda z gieldy. Sporo tego papieru zakumulowalem z czasem. Mam juz wiecej niz CDP z ktorym zaczynalem zabawe na GPW kilka lat temu a ktory nie przestaje mnie zaskakiwac.
CDP miałem i niestety sprzedałem z zyskiem ale jak patrzę teraz na kurs to mnie krew zalewa ,dla tego avie trzymam nawet i przez parę lat choćbym miał stracić zresztą kupując ją myślałem długo terminowo .
Dnia 2017-09-13 o godz. 11:38 ~nowy napisał(a): > CDP miałem i niestety sprzedałem z zyskiem ale jak patrzę teraz na kurs to mnie krew zalewa ,dla tego avie trzymam nawet i przez parę lat choćbym miał stracić zresztą kupując ją myślałem długo terminowo .
Zarobiles ? A mogles stracic :) Pomysl sobie, ze wiekszosc z tych, ktora ma CDP potraci na czyms innym. Balans w naturze musi byc :)
święta racja jest takie powiedzenie zarabiają cierpliwi , spekuła mnie nie interesuje tam można szybko zyskać i stracić , avia fundament bardzo dobry tylko teraz kisimy zobaczymy jak długo w zasadzie to niema chętnych na akcje no ja mam czas .
Na razie nie ma mowy o wyjściu. Cena jest za wysoka. Przecież nie po to sprzedawali po 8, żeby teraz skupić po 5. Najnowszy przykład Komputronik, cena emisyjna 40 zeta, a główny akcjonariusz najpierw zaoferował 6,5 (16% ceny emisyjnej), a potem został zmuszony do zaoferowania 7,18 (18% ceny emisyjnej). Wykup się nie udał, to zaczął szykować się do nowej emisji akcji.
Właściciele firm dzielą się na dwie grupy : kombinatorzy i wizjonerzy. Ci pierwsi robią drogie emisje zwalają kurs , czasem ściągają zwalone firmy z GPW. Kombinatorom nie starcza czasu na strategiczne myślenie i z reguły ich spółki nic wielkiego nie osiągają , nierzadko idą do piachu , np. Redan , TXM etc. Wizjonerzy zaś skanują w swoich mózgach przyszłość a nie myślą jak innych wydym.... Ich firmy idą na szczyty , fundusze też im nie przeszkadzają , np. LPP , CCC , Wawel. Są też sytuacje pośrednie - właśnie Komputronik , Kania. Z wywiadów z Zemelisem wyłania się wizjoner , a jak jest tradycyjnie zobaczymy.
"Jest to siódmy samolot Aeroflot stanowiący leasing z joint venture między Litewską Litewską firmą leasingową Aviaam, a chińską firmą ds. Rozwoju i Inwestycji w Lotnictwie Cywilnym w Henan (HNCA). Dostawy są objęte umową na osiem samolotów A320 i A321. Przewoźnik oczekuje odbioru końcowej partii przed końcem września.
Według Flightradar24 nowo dostarczony samolot pasażerski został już oddany do eksploatacji, wykonując loty powrotne z Moskwy do Omska, Mineralnych Wód, Rostowa nad Donem, Wołgogradu, Astrachania, Stawropolu i Surgutu."