Tylko coś coraz słabiej. Niezły spadek. Widzę że kasa w akcjach zamrożone na dłużej i niepotrzebnie usredniam. No nic zawsze będzie co sprzedać aby podatek obniżyć.
Czy to jest celowe pogrążenie firmy.?..Czy ktoś kto prowadzi firme na stratach, nie powinien zostać zwolniony? o czego zmierza zarząd i jego właściciel???
Ja to widzę odmiennie.
Spadek po pierwsze nieznaczny a po drugie wynikający ze zlikwidowania nierentownych/przynoszących mała marzę sklepów. Chyba oczywiste że jak mniej sklepów to i przychody muszą być nizsze. Czyli to jest bardzo dobry kierunek, który już w segmencie modowym potwierdził się w raporcie za 1polrocze.
"Powierzchnia punktów handlowych działających w sieci sprzedaży marek Top Secret, Troll i DryWash na koniec sierpnia wyniosła 37,6 tys. m2, tj. była na poziomie o 10% niższym niż w tym samym momencie 2016"
Brawo brawo brawo. Widać ewidentne poprawy i przeprowadzane działania skuteczne. Spółka baaardzo nie dowartościowanie.
Tyaaa perfidnie próbują zanizac od dłuższego czasu. Są natomiast zbieracze mimo tego. Potem się odwróci bo zanizacze już dokładają do interesu. Takie przeważnie z wodą do wora ma swój koniec
Dziękuję za radę, oczywiście jestem tego świadomy żeby jak to Pan nazwał "pakować do wora" Powiększam sukcesywnie zaangażowanie w tej niedowartościowanej spółce.
Zapraszam do ordabiania strat na Monnari, która jest tak samo niedowartościowana jak Redan, ale tak jakby ożyła :) Zadziwiające, że kiedyś była tu rekomendacja na ponad 6pln. Zastanawiam się, czy nie zgłosić tego analityka do KNF, bo przez jego rekomendacje posiedzę tu jeszcze kilka lat. Chyba, że ktoś chce ode mnie odkupić ten papier toaletowy za 2,7pln.
a Pan wyklucza 6zł? obecnie cena/wart.ksiegowa = 0,5, segment modowy odbija, txm naprawiają bo im zależy. A do tego w szerokim kontekscie (wszystkich innych spolek też) analitycy przewiduja że dolar bedzie 3,10 (Dziejszy artykuł na portalu) . Kazdy minimum matematyki zna :) więc łato moze policzyć jak marżowość wzrośnie. Dlatego ja nie wykluczam 6zł. Nie mówię, że to będzie w tym roku. Ale koniec 2018 początek 2019 bardzo prawdopodobne, a już poziomy 4,50-5 to niewygórowane tylko w punkt wycena.
http://www.redan.com.pl/dom-maklerski-bps-wydal-rekomendacje-6/ Ta rekomendacja była w lutym 2015 roku przy cenie 2,22pln. Po dwóch i pół roku jesteśmy 30% niżej niż w dniu wydania rekomendacji.