• oj chyba bankructwo Autor: ~fin [195.212.29.*]
    kurs schodzi na 0 , wiec jest jakis powod.
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~zai [77.65.103.*]
    Rada i zarząd tak wierzą w spólkę w raportach,mają okozję bardzo tanio dokupić.
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~inny [195.212.29.*]
    inny scenariusz to emisja , po 10gr np
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~niobe [127.0.0.*]
    Pany przecież na stronie avallon wyraźnie jest napisane ze szukają zyda na to a rok temu w rp było napisane ze eseti się rozglądaw Polsce i ich spółka enefit dokładnie to samo co fiten robi tylko nie ma bazy klientów dajcie im zakończyć te sprawy w sądach.Jak to mój kolega mawia miej wyj...ne a będzie ci dane
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~zai [*]
    Nie wierzę że będzie żle,za poważni gracze.
    . Inwestorami w Funduszu są międzynarodowe instytucje finansowe, takie jak:
    Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju oraz szwajcarski fundusz funduszy zarządzany przez Akina Partners. Kapitał funduszu private equity AVALLON MBO I wynosił 50 milionów euro. Utworzony w grudniu 2012 roku fundusz private equity AVALLON MBO II ma kapitał 109 milionów euro.
    AVALLON MBO I chcą powoli zamknąć,myślę że po raporcie rocznym będzie już nowy właściciel.

• Re: oj chyba bankructwo Autor: ~zai [94.254.241.*]
    Z protokółem UKS też walczą.
    http://www.mf.gov.pl/documents/764034/6098176/opinia+FITEN+S.A.+w+restruktyryzacji.pdf
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~Karol [31.0.121.*]
    Wyniki finansowe też mają coraz lepsze. W pierwszym półroczu 2017 EBITDA dodatnia, 500 tys straty netto, jednak z tego 680 tys to koszty prawników, więc niech tylko się sprawy skończą będzie można powiedzieć, że spółka jest rentowna.

Wystarczy, że spółka wygeneruje zysk, będzie generowała 1,5-2 mln EBITDY (co przy 150 mln przychodu za pierwsze półrocze nie powinno być dużym problemem w niedalekiej przyszłości) i będzie można spokojnie oglądać jak kurs leci w górę.
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~niobe [82.132.224.*]
    2,5 banki to trochę mało jak na karę umowna. Co to znaczy że jest tylko w części adekwatna ta kara bo nie jarze
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~zai [94.254.241.*]
    2,5 mln to minimum ,będzie zapewne apelacja (następne 8-10 miesięcy) niby mieli rację a dostali "groszaki ".
    Liczyłem minimum że 15mln im zostawią.
  • Re: oj chyba bankructwo Autor: ~Advo [31.0.40.*]
    Oj zeby tylko na prawnikow starczylo....
[x]
FITEN -21,05% 0,06 2021-11-10 12:26:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.