• wstępne wyniki Autor: ~bies [79.187.119.*]
    EBIDTA spada ale rzeczywiście kursy palladu, rodu i platyny były niższe w I półroczu17 versus dzisiaj : 800 VS 970; 900 vs 1040, 900vs1000
  • Re: wstępne wyniki Autor: ~sega [31.179.114.*]
    Nieco sie wyjasniło, znamy wstępne wyniki. Patrząc na ceny surowców one są dobre.To nie ten trup jesli takowy rzeczywiscie istnieje. Cierpliwosci co ma byc to bedzie , nie sądze ze wezwanie jest realne ale czas pokaze. Zaryzykowałem,dokupiłem,poczekam i tak juz mam zablokowaną kase a wiekszych ryzyk nie widze. 1 z przodu raczej nierealna.
  • Re: wstępne wyniki Autor: ~bies [79.187.119.*]
    Gra pod wezwanie to abstrakcja. Met Life kupił znacznie wyżej i raczej jest to inwestycja na wzrost za minimum rok. Spada bo kto ma kupować? Drobnica, która szuka zysku po tygodniu? Ta drobna spekuła biegnie do rosnącej spółki i się nagania wzrostami. ale rynek sWIG-u leży bo zagranica się nim nie interesuje, TFI kupują wybrane spółki raczej z mWIGu . Tu kupili bo uważają, że jest tanio i są perspektywy ( ale nie za tydzień). Obserwowany wzrost kursu metali o 15-20% ( na dzisiaj) rokuje zwyżką EBIDTY za II półrocze 17.
  • Re: wstępne wyniki Autor: ~maxim2 [77.112.20.*]
    Dnia 2017-09-05 o godz. 09:38 ~bies napisał(a):
    > Gra pod wezwanie to abstrakcja. Met Life kupił znacznie wyżej i raczej jest to inwestycja na wzrost za minimum rok. Spada bo kto ma kupować? Drobnica, która szuka zysku po tygodniu? Ta drobna spekuła biegnie do rosnącej spółki i się nagania wzrostami. ale rynek sWIG-u leży bo zagranica się nim nie interesuje, TFI kupują wybrane spółki raczej z mWIGu . Tu kupili bo uważają, że jest tanio i są perspektywy ( ale nie za tydzień). Obserwowany wzrost kursu metali o 15-20% ( na dzisiaj) rokuje zwyżką EBIDTY za II półrocze 17.
    wynik i Ebitda a za I płłrocze pow 35mln , choć niewele niższy od r.ub. jest b. dobry, zapewne IIpółrocze przyniesie niemały wzrost
    już trzeci kwartał to pokaże,

[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.