• SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: pan_maciej_z_krakowa [159.205.21.*]
    Miernik siły trendu ADX gwałtownie maleje. To oznacza słabnięcie trendu spadkowego.
    Wskazana jest akumulacja tego papieru, ponieważ potencjał wzrostowy jest duży.
    Obecne nerwowe wahania kursu są charakterystyczne dla procesu zmiany trendu

• Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.71.*]
    Kontynuacja KTW .
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: pan_maciej_z_krakowa [159.205.21.*]
    Dnia 2017-09-03 o godz. 19:25 ~marcel napisał(a):
    > Kontynuacja KTW .

Sygnału zakończenia KTW nie ma ale moim zdaniem, rynek raczej steruje w kierunku zanikających oscylacji i tworzenia bazy pod wybicie

Dnia 2017-09-03 o godz. 19:25 ~marcel napisał(a):
    > Kontynuacja KTW .

Sygnału zakończenia KTW nie ma ale moim zdaniem, rynek raczej steruje w kierunku zanikających oscylacji i tworzenia bazy pod wybicie

Dzięki.-będę dopytywał od czasu do czasu bo jestem tu ganz świeży,a mam dobre zdanie o Tobie.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.10.68.*]
    jak to mówią -jest duza szansa na wzrosty o ile mnie wzrok nie myli.Jak nie chce spadać to będzie rosło a ja z koniem kopać sie nie zamierzam.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: pan_maciej_z_krakowa [83.144.79.*]
    Średnie 12-15 zahamowały spadki, to kolejny składnik procesu zmiany trendu ze spadkowego na wzrostowy
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~bolek [31.0.123.*]
    Nie widać przesłanek dlamwzrostów...
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~robert [83.7.182.*]
    biznesradar wycenia akcje na 10.56 !!!!!!! zł
    Dnia 2017-09-06 o godz. 13:56 ~bolek napisał(a):
    > Nie widać przesłanek dlamwzrostów...

Bądź łaskaw w krótkich słowach wyjaśnić jak wg ciebie wyglądają przesłanki do wzrostów.
    Będziemy pilnie wypatrywać owych przesłanek.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~Lolek [213.233.147.*]
    Samo to ze ty tu jestes oznacza ze trzeba sie pilnowac. Do ilu zamierzacie teraz podbić i ubrac koleinych naiwnych.?
    Dnia 2017-09-06 o godz. 14:12 ~Lolek napisał(a):
    > Samo to ze ty tu jestes oznacza ze trzeba sie pilnowac. Do ilu zamierzacie teraz podbić i ubrac koleinych naiwnych.?

Miałeś chłopczyku podać przesłanki do wzrostów.
    A co zrobiłeś? Wybełkotałeś idiotyzm.
    Czy nie powinieneś teraz odrabiać lekcji?
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.69.*]
    Widac że spadki wyhamowały,co jest dobrym znakiem na przyszłość.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~mlody [188.146.3.*]
    Marcelek a Agrotonu buahahaa trzeba jak jest "marcelek" to trzeba uciekać
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~pit [178.43.106.*]
    chyba rosnący trend spadkowy
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~jvanhoe [95.50.198.*]
    a ty co tak za nim łazisz-musisz coś czuć do niego przyznaj się lepiej.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.233.147.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.233.150.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Lolek [213.233.150.*]
    Placz placz maciusiu do moda
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [159.205.21.*]
    Pozytywna dywergencja na RSI

dołek 27.07.207 C=1,89 RSI 14,87
    dołek 23.08.2017 C=1,39, RSI = 19,06

• Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~Lolek [213.233.150.*]
    O mGig znowu przemówił. Wszyscy juz cie tu poznali. Czyli w poniedziałek odreagowanie spadków ze 4-5% a od wtorku znowu bryndza :-)
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~ROBERT [83.7.10.*]
    LOLEK SPRZEDAŁEŚ W DOŁKU ZE STRATĄ ŻE OD RANA DO WIECZORA NAGANIASZ NA SPADKI ??????
    Dnia 2017-09-09 o godz. 19:41 ~Lolek napisał(a):
    > O mGig znowu przemówił. Wszyscy juz cie tu poznali. Czyli w poniedziałek odreagowanie spadków ze 4-5% a od wtorku znowu bryndza :-)

Loleczku zaloguj się, pisz zawsze pod stałym nickiem zobaczymy co potrafisz.
    Na razie trollujesz jak każdy niezalogowany tchórz.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.82.*]
    O widze że też z Ciebie ranny ptaszek.Ale to jest normalne na pewnym etapie-sam wstaje też wcześnie.A wracając do Cube czy mamy teraz oczekiwać podwojonej dywergencji ? Nie jestem analitykiem, raczej amatorem który woli czerpać wiedze od mądrzejszych.Wykres robi sie ciekawy jak na moje oko.A ignorantów i innych oponentów trzeba olać niech sobie harują.Zawsze z przyjemnością czytam Twoje opinie.Pozdrawiam.
    pozytywna dywergencja - wklep w googla i poczytaj o co chodzi

Generalnie jest to rozbieżność kierunku kursu i wskaźnika

Dywergencja pozytywna/hossy/byka
    Występuje ona w sytuacji, gdy kurs badanego waloru spada, notuje kolejne dołki (jest w trendzie spadkowym), a wskaźnik notuje wzrosty (jest w trendzie wzrostowym). Oznacza ona siłę rynku i przepowiada prawdopodobne odwrócenie trendu na wzrostowy.

Tu znajdziesz rysunki

http://www.attrader.pl/edukacja/sygnaly-wskazniki/pozytywne
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~Ziser [66.102.9.*]
    Przemawiał Pan do obrazu, a obraz do Pana ani razu!!!))))
    O tempora, o mores....
    Od momentu powstania wątku (03.09.2017) pojawiły się kolejne techniczne oznaki słabnięcia trendu spadkowego

średnia 15-tka zmieniła kierunek na wzrostowy
    ADX nadal spada i jest na poziomie 29,35 (poprzednio 40,21)
    Tygodniowe RSI wyszło ponad linię sygnalną (poziom 20)
    Tygodniowe MACD zmieniło kierunek na wzrostowy

• Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.82.*]
    Tak to wszystko pięknie ale Ty siedzisz w tym i to widzisz a ja muszę szukać róznicy miedzy wskazaniami oscylatora a kursem,dlatego łatwiej mi korzystac z Twoich wskazówek i mogę Ci być wdzięczny że dzielisz sie swoją wiedzą,dlatego wkurzaja mie takie buraki którzy sami nic nie wnosza tylko obrażaja innych.Powiedz mi z łaski swojej czy to co sie pisze o spółce CTG, o DTP ma jakies znaczenie dla Ciebie ?
    Dnia 2017-09-10 o godz. 07:45 ~marcel napisał(a):
    > Tak to wszystko pięknie ale Ty siedzisz w tym i to widzisz a ja muszę szukać róznicy miedzy wskazaniami oscylatora a kursem,dlatego łatwiej mi korzystac z Twoich wskazówek i mogę Ci być wdzięczny że dzielisz sie swoją wiedzą,dlatego wkurzaja mie takie buraki którzy sami nic nie wnosza tylko obrażaja innych.Powiedz mi z łaski swojej czy to co sie pisze o spółce CTG, o DTP ma jakies znaczenie dla Ciebie ?

Wszystko jest w cenie wszystko jest na rynku i wykres jest odzwierciedleniem zachowań i przewidywań inwestorów
    Wyobraź sobie ile trzeba by wykonać pracy analizując wszystkie komunikaty od spółek, notatki prasowe i zależności między spółkami.
    Analizuję wykresy i szukam momentów zmian trendów. Jak się uda złapać trend wzrostowy to zarabiam, jak się nie uda to wychodzę z papieru i szukam innego w rejonie dna. Szum informacyjny zostawiam fachowcom.
    Tyle ode mnie.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.72.*]
    Dzieki wielkie za wyjasnienia,to chciałem usłyszeć .A tak juz całkiem prywatnie to czy naprawdę jestes z Krakowa-bo mam same miłe wspomnienia gdy kiedys jeszcze tam jeżdziłem.Miałem rodzine w Łagiewnikach, w Borku,Same piekne nazwy Mateczne,Zakopianka,Kapelanka.Teraz został mi tylko szwagier na Grzegórzkach ale juz nie może wypić tak ze nie ma po co tam specjalnie jechać.Pozdrawiam.
    Dnia 2017-09-10 o godz. 08:10 ~marcel napisał(a):
    > Dzieki wielkie za wyjasnienia,to chciałem usłyszeć .A tak juz całkiem prywatnie to czy naprawdę jestes z Krakowa-bo mam same miłe wspomnienia gdy kiedys jeszcze tam jeżdziłem.Miałem rodzine w Łagiewnikach, w Borku,Same piekne nazwy Mateczne,Zakopianka,Kapelanka.Teraz został mi tylko szwagier na Grzegórzkach ale juz nie może wypić tak ze nie ma po co tam specjalnie jechać.Pozdrawiam.

Teraz mieszkam pod Krakowem
    Jestes na giełdzie b.długo więc i doswiadczenia też masz spore.Jak widzisz dalszy rozwój sytuacji na CTG,oczywiście jeżeli wolno spytać.A szwagier to był kiedys gość.Potrafilismy w 5 min zrobić połówke na jedno podanie i nikt by nie wiedział gdyby nie to że po tym spadł ze schodów i wszystko się wydało.Ale przynajmniej jest co wspominać.
    Dnia 2017-09-10 o godz. 08:32 ~marcel napisał(a):
    > Jestes na giełdzie b.długo więc i doswiadczenia też masz spore.Jak widzisz dalszy rozwój sytuacji na CTG,oczywiście jeżeli wolno spytać.A szwagier to był kiedys gość.Potrafilismy w 5 min zrobić połówke na jedno podanie i nikt by nie wiedział gdyby nie to że po tym spadł ze schodów i wszystko się wydało.Ale przynajmniej jest co wspominać.

Nie wiem co będzie, wiem natomiast co ja zrobię.
    Jak trend się zmieni będę płynął z kursem, jak próba zmiany się nie powiedzie poszukam innej okazji.
    TAK to działa a nie na wymyśleniu scenariusza i udowadnianiu że tak będzie jak wymyśliłem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.233.150.*]
    Maciek-chodzi mi o to czy wazniejsze jest to co mówi analiza,czy to co mówia i pisza w mediach ?
    Dnia 2017-09-10 o godz. 07:57 ~marcel napisał(a):
    > Maciek-chodzi mi o to czy wazniejsze jest to co mówi analiza,czy to co mówia i pisza w mediach ?

odpowiedź powyżej

• Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~dron [89.69.207.*]
    Maciej - czy do Chemosa już nie wracasz? Sugerowałeś, że może być silny ruch w górę - był , ale szybko sie skończył, chyba, że trwa..?
    coś sie rusza ... do góry - póki co nieśmiało,
    wchodzę zobaczymy
    wygląda na to, że Maciej trafił prognozę

Trend spadkowy słabnie ale jeszcze nie powstał trend wzrostowy.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~marcel [83.8.69.*]
    Maćku -trzymaj rękę na pulsie.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~Zdziwiony [94.254.152.*]
    To w końcu KTW czy TSS zdecyduj się maciuś che che . Autor: pan_maciej_z_krakowa[159.205.21.*] 2017-08-28 17:53 Opublikowano przy kursie:  1,89 zł , zmiana od tamtej pory: -5,82%
    CUBE - sygnał startu KTW
    Po dzisiejszej sesji na wykresie powstał sygnał rozpoczęcia KTW wg metody którą stosuję.

Najpierw musi się zmienić KT a dopiero potem może nastąpić zmiana TS czyli najważniejszego dla spekulanta
    Pierwszy krok na drodze do zmiany TS ze spadkowego na wzrostowy został wykonany.
    To wygląda jak uklepywanie dna co Ty na to Maćku ?
    Dnia 2017-09-13 o godz. 23:59 ~marcel napisał(a):
    > To wygląda jak uklepywanie dna co Ty na to Maćku ?

Dnia 2017-09-03 o godz. 19:35 pan_maciej_z_krakowa napisał(a):

> Sygnału zakończenia KTW nie ma ale moim zdaniem, rynek raczej steruje w kierunku zanikających oscylacji i tworzenia bazy pod wybicie

I moim zdaniem właśnie ze scenariuszem budowania bazy pod wybicie mamy teraz do czynienia.
    I tak trzymać,a co poza tym-na czym trzymasz jeszcze oko oczywiście jeśli to nie tajemnica ?Ale tak czy inaczej pozdrawiam.
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~Zdziwiony [94.254.152.*]
    Kółeczko wzajemnej adoracji he he , a kiedy będzie PKC ?
  • Re: SŁABNĄCY TREND SPADKOWY Autor: ~75atos [46.171.4.*]
    a długo ten trend spadkowy będzie jeszcze słabnąć? bo jak tak dalej będzie słabnąć to kurs do zera zejdzie ;)
    zacytuję klasyka AT: "najwięcej sygnałów kupna generowanych jest na spółkach, które są już bankrutami"
    Dnia 2017-09-14 o godz. 10:30 ~75atos napisał(a):
    > a długo ten trend spadkowy będzie jeszcze słabnąć? bo jak tak dalej będzie słabnąć to kurs do zera zejdzie ;)
    > zacytuję klasyka AT: "najwięcej sygnałów kupna generowanych jest na spółkach, które są już bankrutami"

Trendy trwają dopóki się nie skończą.
    Obecnie obowiązujący STS trwa od szczytu 6,68PLN w dniu 21.03.2017. Czyli prawie pół roku
    Jeżeli ma się definitywnie zakończyć, to proces odwracania musi trochę potrwać.
    Dopóki STS trwa to trwa ale wyraźnie słabnie i pojawia się szansa na odwrócenie.
    Czy szansa zamieni się w konkret, nie wiadomo ale warto akumulować trochę papieru na niskich poziomach, bo potencjał wzrostowy jest duży.
    Maciej .. formacja młota wczoraj?
[x]
CUBEITG 0,33% 0,20 2019-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.