Na mocy ww. Porozumienia od dnia 01 września 2017 roku obniżeniu ulegnie oprocentowanie obligacji serii AD1 o łącznej wartości nominalnej 2.000.000,00 złotych (Obligacje) z 10% do 6 % w skali roku, z zastrzeżeniem, że jeżeli w okresie od dnia 01 września 2017 roku do 31 sierpnia 2019 roku wartość kursu akcji Miraculum S.A. notowanych na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. nie osiągnie ceny 3,40 złotych - wówczas Spółka będzie zobowiązana do dopłaty 4% odsetek od Obligacji za okres od dnia 01 września 2017 roku do dnia wykupu Obligacji.
Ok..to takie nasze życzenie na święta Bożego Narodzenia ,by było 3,00 zł Tylko ,że nikt nie podaje do tego argumentów merytorycznych, racjonalnych ,fundamentów, na jakiej podstawie Miraculum ma rosnąć...Zastanawiam się pod co to ma rosnąć ??? Nie ma sprzedaży kosmetyków nadal, więc nie widzę przesłanek racjonalnych.... No chyba ,że nasze Miraculum zmieniło branżę i handluje już czymś innym...
Ps. Tylko nie piszcie mi ,że ma rosnąć pod obyłą się już emisję akcji.... :)))) ,że niby pieniądze są... To jeszcze o niczym nie świadczy , trzeba dobrze je zagospodarować , czego ja nadal nie widzę...Pieniążki rozchodzą się szybko np. na premie itp. :)))
Czy dobre to się okaże po wynikach. Excel przyjmie wszystko a towar na półkach za darmo się nie znajdzie. Podobno wynajęli agencje, aby Panu Prezesowi strategie przygotowała... bo sam nie potrafi.
Widzicie. Niedawno tj. 08.09,2017 r. napisałem że prędzej będzie 1.50 niż 3.40.jak ktoś sugerował. Nooo, niestety dla niektórych, miałem rację. Szkoda tych co kupowali...powyżej 2.00zł.
Ok, miałeś nosa , co do wzrostów...,ale ja nadal uważam ,że nie ma racjonalnych przesłanek do takiego wzrostu z 1,80 na 3,00 w dwa tygodnie. Nie wiem pod co gramy ,ale ostatnie wyniki pokazały w jakim kierunku zmierzamy...Jest coraz gorzej ,ale z kursem coraz lepiej ....:) ot taki paradoks :)))) Ktoś sztucznie trzyma kurs i dzięki Bogu , bo inaczej szybciutko spadlibyśmy na 1,7 - 1,8..Kiedyś ten "ktoś" przestanie trzymać ten kurs ...,oby wtedy były już jakieś racjonalne przesłanki , bo inaczej dno.
Cena / wk = 3,50 Ostatni gasi światło... Kto te akcje obejmie po 1,50 zł ? Żeby była zachęta do objęcia tych akcji , to emisja musiałaby być ok 0,50 zł. Naiwnych nie sieją...
Kurs sztucznie pompowany pod emisję ,ale Ty się dopiero o tym dowiesz za jakiś czas :)))) Przypomnę ,że swego czasu Pani Prezes Nowakowska kupowała akcje po 0,50 groszy ( to było sprzed procesu scalenia ) ,a potem kurs spadł do 0,04 groszy... :) Giełda , to brutalna gra :)) I nie wybacza braku rozumu, myślenia :)))
Wskaźniki mówią sprzedaj ,papier na dzisiaj warty ok 0,50zł.Papier na maksa przewartosciowany .Obecna cena rozumiem juz d yskontuje sukces Chopina ? Cały świat pachnie Chopinem +wielomilionowe zyski firmy.I wtedy 2,00 zl jest ok ,ale dzisiaj ???????
Dnia 2018-01-15 o godz. 15:58 ~TeżPrawda napisał(a): > Kurs sztucznie pompowany pod emisję ,ale Ty się dopiero o tym dowiesz za jakiś czas :)))) > Przypomnę ,że swego czasu Pani Prezes Nowakowska kupowała akcje po 0,50 groszy ( to było sprzed procesu scalenia ) ,a potem kurs spadł do 0,04 groszy... :) > Giełda , to brutalna gra :)) I nie wybacza braku rozumu, myślenia :)))
No jeśli chodzi o braki w myśleniu to popraw 0,50 groszy i 0,04 groszy na 0,50 zł i 0,04 zł... Widzisz różnicę? :)