• wyniki wycena transakcja Autor: ~yodyod [78.8.141.*]
    Po publikacji oficjalnych wyników za I półrocze nasuwa się pytanie czemu skoro jest tak dobrze - BO JEST I TU NIE MA WĄTPLIWOŚCI jesteśmy z kursem tu gdzie jesteśmy
    nie mam wątpliwości że gdyby nie te ciągle przedłużane negocjacje w sprawie sprzedaży częsci agencyjnej i mediowej bylibyśmy wyżej, dużo WYŻEJ, bo czym tu się cieszyć z wyników, skoro te części mają iść pod młotek
    uważam, że z uwagi na wagę transakcji zarówno z poziomu wielkości aktywów sprzedawanych, jak i wpływu na kurs akcji na taką transakcję jednak powinno wyrazić zgodę NWZA ustalając warunki MINIMALNE brzegowe na jej przeprowadzenie - to wersja optymalna
    wersja minimum-niech zarząd zamówi wycenę BM czy firmy audytorskiej tego segmentu w świetle publikowanych wyników i mnożników uzyskiwanych w takich transakcjach tak by każdy akcjonariusz wiedział czego może się spodziewać
    myślę, że drobni mają tyle % akcji by przeprowadzić operację

pozdrawiam
    będziemy wyżej dużo wyżej, tylko zróbmy to po ludzku, a nie z jedną luką i end of story

• Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~kacper [46.77.254.*]
    Przecież to wszystko pic na wodę dla naiwnych .
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~yodyod [46.215.59.*]
    Kacper
    Ja już wielokrotnie pisałem że transakcja jest kursowstrzymywaczem. Uważam że każdy z akcjonariuszy ma prawo poznać wycenę bo Zarząd też negocjuje w oparciu o pewne oczekiwania umocowane w wycenach. To nie jest tak że można sobie siąść do stołu i powiedzieć chcę tylko 5 mln i tyle. W ogóle dlaczego podjęli negocjacje. Ja jako akcjonariusz nie usłyszałem - sami w świetle konsolidacji branży nie damy sobie rady więc dla dobra akcjonariuszy negocjujemy sprzedaż bo to podniesie wycenę o 50 procent. Taki deal se facto zamykający spółkę musi mieć oparcie w zgodzie korporacyjnej na etapie toczących się rozmów a nie po ich finalizacji. That's all
    A spółka i tak dowiezie 20 PLN w tym roku. Tak ja jestem Tomasz a ty Kacper.
    Ja po prostu chcę 25 pln
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~Hosster [37.47.63.*]
    Kiedyś była mowa o sprzedaży tylko biznesu agencyjnego bez mediowego a w oparciu o kasę z transakcji uruchomienie drugiego centrum danych w W. Brytanii.
    Brexit jednak namieszał w temacie.
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~Hosster [37.47.63.*]
    I to byłoby chyba lepsze rozwiązanie dla akcjonariuszy, a jeśli klient chce kupić obydwa biznesy to powinien dołożyć sporą premię.
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~M7 [59.177.67.*]
    @yodyod
    Jezeli chodzi o wycene biznesu to dla przypomnienia prezes odpowiadal Ci na czacie, tj ze nizej niz wyceny ostatnich tranzakcji nie zejda i to jest bardzo dobra informacja.
    Oczywiscie jest zagrozenie ze wyniki malują pod sprzedaż, ale znajac K2 to stawiam ze na serio ogarneli kosztorysowanie i postawili na wzrost marży. Widac to juz w kolejnym kwartale, a przed nami najlepsze dwa kwartaly w roku. Na razie wszystko co mowil prezes na czacie sie sprawdza.
    Tak jak @hoster obstawiam ze K2 liczy na premie ze wzgledu na pozycję rynkową i wyrobiona marke.

https://strefainwestorow.pl/artykuly/czaty-inwestorskie/20170526/liczymy-ze-drugi-i-trzeci-kwartal-beda-lepsze-niz-rok-temu
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~yodyod [46.215.133.*]
    Wszystko jasne. Natomiast musimy sobie zdać sprawę kim/czym jest K2 na giełdzie. Dla przeciętnego inwestora nie istnieje dlatego spółki tej wielkości podejmują współpracę z hm celem wyceny i oceny poczynań kwartał po kwartale. Taką też rolę miał Vestor w 2016 roku. Podobną współpracę podjęła choćby Selvita na wcześniejszym etapie rozwoju. Drobnym inwestorom ktoś musi powiedzieć TO BYŁ DOBRY WYNIK. Inaczej spółka nikt nowy się nie zainteresuje. A cena giełdowa dla dużych graczy kupujących zawsze będzie kartą przetargową. Equity reaserch partner. Vestorsi warto Wam zapłacić za kolejne pokrycie spółki. Pozdrawiam
  • Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~Telesfor [194.126.238.*]
    Ostatnia aktualizacja raportu analitycznego DM Vestor była z września 2016, minął rok, może ponowią aktualizację, chociaż kurs nie osiągnął zakładanej wyceny, czyli 21,50 a niektóre wskaźniki są już lepsze niż zakładane w raporcie np przychody czy ebitda.

• Re: wyniki wycena transakcja Autor: ~yodyod [46.215.133.*]
    Dokładnie. Dlatego warto drobnym przypomnieć gdzie jesteśmy i gdzie zdążamy. To niewielkie pieniądze z punktu K2 a mogące mieć bardzo pozytywny efekt długoterminowy. Dla mnie tutaj przykładem jest wspomniane SARE które przeszło drogę z 2 fixingow do kapitalizacji większej niż K2 a i płynności często gęsto wyzszej
[x]
FABRITY -0,39% 25,80 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.