Witaj. Ja powoli tracę cierpliwość. Spółka może i wygląda ładnie, ale zagrywki typu skup akcji zamiast dywidendy bez określania terminu docelowego bardzo negatywnie wpływają na moją decyzję o dalszym trzymaniu akcji. Mam dużą stratę, ale jest szansa odkucia się na czymś innym. Poczekam do następnego raportu i wtedy decyzja.
BVT też długo "wisiało" ma 50 gr. a teraz przebiło 1 PLN ; Kupiec ma ponad 4 mln akcji BVT co daje w wycenie ok. 1 PLN na akcję Kupca ; biznes spedycyjny nie jest jakoś super rentowny ale coś tam zarabiają ; wzrost obrotów ze spedycji bardzo pozytywnie wpływa na wycenę Kupca , który z czasem stanie się atrakcyjnym kąskiem do przejęcia przez inną firmę z branży ; jeżeli jeszcze rozwiną inne segmenty rynku TSL to mogą być bardzo atrakcyjnym podmiotem do przejęcia ;) sam dokupiłem w tym tygodniu kilka k mając na uwadze wycenę po wzrostach na BVT ; jeśli chodzi o wzrosty na BVT to może mieć wpływ niedawny artykuł a atrakcyjności segmentu firm windykacyjnych ;
Artykuł o atrakcyjności segmentu firm windykacyjnych nie spowodowałby wzrostu kursu akcji o 100% w tak krótkim czasie. Wniosek jest jeden - ktoś coś wie i jak widać po kursie jest to tak dobre info, że opłaca się dokupować akcje nawet po 100% wzroście. Pozostaje nam czekać na oficjalny komunikat ze spółki.
Arkusz jest tragiczny , ja tu nie widzę żadnych oznak pozytywnych. W tym momencie mogę zrzucić kurs ze wsparcia 3k akcji. Jedynie prezes lub sama spółka może w tym momencie uratować sytuacji, może do niego napiszemy?
Dnia 2017-11-14 o godz. 09:41 ~raba napisał(a): > Arkusz jest tragiczny , ja tu nie widzę żadnych oznak pozytywnych. W tym momencie mogę zrzucić kurs ze wsparcia 3k akcji. Jedynie prezes lub sama spółka może w tym momencie uratować sytuacji, może do niego napiszemy? >
Witam.
Ciągle narzekacie na prezesa to on teraz się "wypiął" na nas. Jak skupował z rynku wcześniej to nikt nie widział.