Gościu upadł chyba na głowę . Ktoś kupił 10 mln akcji po 3,2 zł by sprzedawać je po 2,5 zł . To raczej wychodzą akcjonariusze mający poniżej 5% akcji i nie muszą informować o sprzedaży .
spółka wyceniana na ponad 4pln wg wszystkich domów maklerskich, bez sensu. kupiłem wczoraj na -4% i mam. poziom 2,5pln chyba jest dobrym do dokupienia, chociaż ..............
"W lipcu postanowił wyjść Enterprise. W transakcjach pakietowych sprzedał 9,22% tj. 15,7 akcji. Część z tych akcji odkupił METLIFE OFE. Ale kupiło tylko 5 mln akcji." "Czyżby poszły, a właściwie idąw rynek? To tylko moja hipoteza, ale..."
To sprzedali pakietówki czy nie wg. Ciebie? Raz piszesz tak, raz tak.
Wszystkie 9% akcji ktore sprzedawal Enterprise poszlo w transakcjach parkietowych po 3,2 zl przy czym tylko Met OFE przekroczyło próg 5% i musialo poinformować. Reszte łyknął ktoś inny, kto nie musial informować o zakupie. Jak kształtuje sie akcjonariat dowiemy sie dopiero jak zobaczymy raport.
Zastanawiajace jest tez to,ze wlascicielom ostatnio sie nie chce dokupowac. Do jakiegos momentu zdarzalo im sie lyknac troche,a teraz kompletna olewka.