• CUBE - sygnał startu KTW Autor: pan_maciej_z_krakowa [159.205.21.*]
    Po dzisiejszej sesji na wykresie powstał sygnał rozpoczęcia KTW wg metody którą stosuję.

Najpierw musi się zmienić KT a dopiero potem może nastąpić zmiana TS czyli najważniejszego dla spekulanta
    Pierwszy krok na drodze do zmiany TS ze spadkowego na wzrostowy został wykonany.

• Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Olo [89.73.92.*]
    panie macieju.. możesz pan sformułowac wypowiedź tak, żeby ktoś mógł to jeszcze zrozumieć?
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Cube4 [193.239.83.*]
    [K]rótkoterminowy [T]rend [W]zrostowy się pojawił

• Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: pan_maciej_z_krakowa [159.205.21.*]
    Dnia 2017-08-28 o godz. 18:08 ~Cube4 napisał(a):
    > [K]rótkoterminowy [T]rend [W]zrostowy się pojawił
    >

No i jak widać niektórzy rozumieją bez konieczności łopatologicznego tłumaczenia.
    Dnia 2017-08-28 o godz. 18:03 ~Olo napisał(a):
    > panie macieju.. możesz pan sformułowac wypowiedź tak, żeby ktoś mógł to jeszcze zrozumieć?

TK (KT) - trend krótkoterminowy (KTW wzrostowy, KTS- spadkowy)
    TS (ST) - trend średnioterminowy (STW wzrostowy, STS - spadkowy)

Proste jak konstrukcja cepa a pozwala wklepywać mniej literek
    Skoro Olo sam na to nie wpadł, to marnie wróżę przyszłość na rynku.

link 

link 

Niektóre często używane wskaźniki wygenerowały pozytywne (prowzrostowe) sygnały np. RSI czy MACD
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~ola [81.15.239.*]
    Żeby to takie proste było ha ha...
    Dnia 2017-08-28 o godz. 18:24 ~ola napisał(a):
    > Żeby to takie proste było ha ha...

Jest wyraźnie napisane: "Niektóre często używane wskaźniki ..."
    Jak sama nazwa mówi wskaźniki, można się nimi posiłkować i budować jakieś swoje strategie, oczywiste jest że samo przebicie przez MACD to za mało. Dobra, bez wymądrzania się.
    Dnia 2017-08-28 o godz. 18:14 ~Cube4 napisał(a):
    >
    >link
    >
    >link
    >
    > Niektóre często używane wskaźniki wygenerowały pozytywne (prowzrostowe) sygnały np. RSI czy MACD

Tak to prawda ale to jest prawda ogólnie łatwo dostępna dla wszystkich, którzy umieją szukać w internecie.
    No i trochę bez sytemu, logiki i metody, która pozwala także uciec szybko i z małymi stratami w przypadku błędu.

Ja pokazuje momenty sygnałów wg metody spekulacji, która stosuje od wielu lat
    Robię to po to aby pokazać ludziom, że można sobie stworzyć czyli opracować system dający dobre rezultaty w oparciu o wskazania AT.
    Niektórzy korzystają i zarabiają, inni wyją na forum, plują na innych, widzą mega odpały, kosmosy, rakiety, lawiny, śmieci, perły itd.
    Ci drudzy bardzo szybko się zmieniają rozbryzgani po ścianach przez wiatrak spekulacji, ci pierwsi czasami przysyłają maila z podziękowaniem.
    panie macieju, niech się pan tak o innych nie martwi, bo jeszcze pan osiwieje
    Dnia 2017-08-28 o godz. 18:39 ~Olo napisał(a):
    > panie macieju, niech się pan tak o innych nie martwi, bo jeszcze pan osiwieje

Mogę jedynie pogłębić poziom osiwienia.

jak mi pan powie do ilu to teraz urośnie to będę panu przysyłał maila z podziękowaniami codziennie do końca roku, a może i przelew jakiś zrobię..
    Dnia 2017-08-28 o godz. 19:02 ~Olo napisał(a):
    > jak mi pan powie do ilu to teraz urośnie to będę panu przysyłał maila z podziękowaniami codziennie do końca roku, a może i przelew jakiś zrobię..

Urośnie do szczytu trendu, wyżej nie urośnie.

Po czym poznać typowego bankierowego leszcza, niechętnego nauce i liczącego na mannę z nieba?
    Taki osobnik ZAWSZE pyta o zasięg wzrostów.
    I nigdy nie zrozumie, ze nie dostanie dobrej odpowiedzi ani ode mnie ani od nikogo innego.
    Nie istnieją żadne wiarygodne metody aby ustalić zasięg ruchu cen.
    O zmianie trendów zawsze wiadomo dopiero tym jak się zmiana dokona.

Dopóki tego nie zrozumiesz to nigdy nie zarobisz na GPW.
    AAAAhhhhaaaa.... To jak jaśnie pan cokolwiek jesteś w stanie przewidzieć, jeśli, tu cytuję: "Nie istnieją żadne wiarygodne metody aby ustalić zasięg ruchu cen. O zmianie trendów zawsze wiadomo dopiero tym jak się zmiana dokona." To co pan właściwie ustala tymi swoimi nieomylnymi metodami, wypracowanymi w pocie czoła przez wiele lat?? Że coś się wydarzyło, jak już się wydarzy? To rzeczywiście nie lada osiągnięcie... Po fakcie to chyba każdy głupi może stwierdzić, że "o, nastąpiła zamiana trendu" albo "o zaczęła się korekta...". Ale jak po korekcie zapytam, czy to tylko korekta, czy może już zmiana trendu, to nie jesteś pan w stanie tego stwierdzić. Trochę to śmieszne. Jakby rzucać kostką do gry to uzyskałoby się tak samo dokładne wyniki jak z tych panskich analiz.
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~marcel [83.8.79.*]
    Szkoda że nie mamy takiego Maćka na AGT-nie Olo?Było by bardzo interesująco szczególnie teraz,kiedy nas opuściłeś.
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Lolek [213.233.147.*]
    Urosnie Ole wtedy jak już pozbedziemy sie z pokładu takich leszczy jak ty co nie rozumieją ni w ząb podstaw inwestowania i myślą że wystarczy zakrecić szklaną kulą żeby przewidzieć ruch na walorze. Na mojej kuli widze jutro ponowny atak n a 1.95 i jak tego nie przebije to znaczy ze bujania ciąg dalszy . close na czerwono nawet na 1.75 i bujanie 1.60-1.80 do czasu nowych informacji
    Zasadniczą sprawą jest złapanie trendu na początku.
    Dotyczy to oczywiście trendu wzrostowego i spadkowego.

Dobrze byłoby abyś zamiast warczeć, spokojnie nanosił moje watki na wykres CUBE.
    Wtedy zrozumiesz o co chodzi.
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Stary [94.254.245.*]
    Panie macieju pisal pan podobnie na ec2 jak z 4 zl na 2 zl zlecialo...pisal pan ze 2 zl to pewniak i poleci teraz w gore
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: pan_maciej_z_krakowa [83.144.79.*]
    Dnia 2017-08-29 o godz. 07:19 ~Stary napisał(a):
    > Panie macieju pisal pan podobnie na ec2 jak z 4 zl na 2 zl zlecialo...pisal pan ze 2 zl to pewniak i poleci teraz w gore

Nigdy nie napisałem nic o EC2
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~www [80.53.90.*]
    Panie Macieju nadal obserwujesz Krezusa? W mojej opinii nie ma jeszcze ubitego dna - co sądzisz?
    Wczoraj sygnał, dzisiaj sesja do zakupów.
    Trend się rozpoczął wg mojej metody, zobaczymy kiedy powstanie sygnał jego zakończenia.

Twardy. Ciężko o jakieś strategie bo zawsze ktoś z większym kapitałem może zanegować sygnały czy nawet trend zmienić.
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~robert [83.7.79.*]
    akcji w wolnym obiegu 5 mln , dzisiejsze obroty to 723 tys !!! jutro z rana resztka leszczy wywali akcje i póżniej możliwe wzrosty !!!! ludzie z zarządu brali po 4 zł a leszcze wywalają po 1,70 !!!! to jest chore !!
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~pan_jerzy_z_tczewaPo [89.73.92.*]
    Potwierdzam - to jest chore.
  • CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~robert [83.7.79.*]
    akcji w wolnym obiegu jest 4,8 mln !!!!!! cena emisyjna 4 zł a leszcz wywala na wyścigi po 1,70 !!!!!!!!!!!!!! gdzie tu logika ????
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Analizator [91.141.3.*]
    Przeciez to logiczne aby jak najwieksza liczbe akcji, skupic po jak najnizszej cenie.Najwyzsze profity przynosi siedzenie na 4literach
  • CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~robert [83.7.84.*]
    w wolnym obiegu 4,8 mln akcji !!!!! widać że akcje są zbierane !!! zbijają na żywca !!! 5 sekund przed końcem fixingu ktoś specjalnie resztkami akcji zbija kurs na żywca !!!!!! spółka skrajnie niedowartościowana !!!! cena emisyjna 4 zł !!!!!
  • : CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~robert [83.7.84.*]
    JW !!!!!!
  • Re: : CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Zdziwiony [94.254.152.*]
    Maciuś napisz kiedy TW się skończy żebyśmy wiedzieli kiedy wywalić .
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~marcel [83.8.73.*]
    Moze to juz dzisiaj zaczynamy ?
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~dron [89.69.207.*]
    wpisy dot. AT Macieja - warto w całości
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Zdziwiony [94.254.155.*]
    Maciuś korba czy dzida czy tylko KTW ?
    dość często ostatnio aktywizował sie w momentach po których mogło nastapic cos dobrego, ale wręcz ststemowo działo się źle
    - CHEMOS i CUB

- potem milczenie do zapomnienia
    Ciekaw jestem oceny technicznej ostatnich spadków przez Macieja
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~hahahaha [178.217.195.*]
    maciek umoczył Was na 40% i zwiał
    stara jego sztuczka
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Figiel [77.114.33.*]
    Maciuś już swoje zrobił :-)))
    bardzo ciekawie to wygląda :) :( facet obiektywnie jest dobry i zbudował sobie pozycję.
    Jednak technika 'na mędrca' wykańcza ulicę. Szkoda zazwyczaj są to początkujący. Zniechęceni wyjdą w dołku, spółka odbije w góre i zacznie rosnąć, wówczas MzK powróci z hasłem
    - cierpliwość,
    - czytać ze zrozumieniem ect..
    znaczeniowo bedzie miał rację, tyle, że pozostawi spore zniszczenia w małych portfelach
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~piter [178.43.95.*]
    Dnia 2017-09-26 o godz. 09:49 ~dron napisał(a):
    > bardzo ciekawie to wygląda :) :( facet obiektywnie jest dobry i zbudował sobie pozycję.
    > Jednak technika 'na mędrca' wykańcza ulicę. Szkoda zazwyczaj są to początkujący. Zniechęceni wyjdą w dołku, spółka odbije w góre i zacznie rosnąć, wówczas MzK powróci z hasłem
    > - cierpliwość,
    > - czytać ze zrozumieniem ect..
    > znaczeniowo bedzie miał rację, tyle, że pozostawi spore zniszczenia w małych portfelach

jak nie wrócimy powyżej 1,32 to lipa
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~vito [176.109.165.*]
    Dnia 2017-08-28 o godz. 17:53 pan_maciej_z_krakowa napisał(a):
    > Po dzisiejszej sesji na wykresie powstał sygnał rozpoczęcia KTW wg metody którą stosuję.
    >
    > Najpierw musi się zmienić KT a dopiero potem może nastąpić zmiana TS czyli najważniejszego dla spekulanta
    > Pierwszy krok na drodze do zmiany TS ze spadkowego na wzrostowy został wykonany.
    >

oto efekty twojej metody miszczuniu AT z Krakowa buahahahha

Autor: pan_maciej_z_krakowa [159.205.21.*] 2017-08-28 17:53
    Opublikowano przy kursie:  1,89 zł , zmiana od tamtej pory: -34,39%
    jest lepiej i teraz stratni - czytać Macieja!
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~vito [176.109.165.*]
    on to pisał przy 1,89 więc daleko mu do zera, co dopiero do zysków
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Zdziwiony [94.254.155.*]
    Ciekaw jestem ilu z was sugeruje się takimi forami , no i ilu maciuś ubrał ?
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~kris [198.208.27.*]
    Myślę że Maciuś ubrał nawet siebie samego :-)
    BTW - pięknie dzisiaj pojechali pod sanację!
  • Re: CUBE - sygnał startu KTW Autor: ~Zdziwiony [94.254.152.*]
    O kurde ale wystartował , gdzie to się maciuś zatrzyma na 0,20 gr ?
    to nie tylko ten przypadek ... np. CHEMOS
    to misterna strategia
[x]
CUBEITG -1,52% 0,20 2019-05-06 11:20:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.