• płynność Autor: ~aro [83.0.249.*]
    niech napiszą jeszcze kto ma wspierać tę płynność bo na razie jest na wakacjach
  • Re: płynność Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Jutro wyniki,. Hm cudów nie pokażą.
  • Re: płynność Autor: ~Daro [94.254.230.*]
    Ciekawe czy system już im działa. Zobaczymy jakie wyniki pokażą.
  • Re: płynność Autor: ~Akcjonariusz [89.66.88.*]
    Nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego. W końcu to raport za 1polrocze czyli okres w którym mówili o problemach z systemem. Czegoś lepszego natomiast upatruje juz na 3,i4kwartal.
  • Re: płynność Autor: ~Akcjonariusz [89.66.88.*]
    No to już wiemy. Zaskoczenia nie ma. TXM przez zawirowania z systemem czyli zatowarowaniem oraz nietrafionymi wyborami co do wielkości niektórych otwieranych sklepów ciąży mocno na wynikach skonsolidowanych za 1polrocze.

Czyli wszystko zgodnie z tym co wczesniej komunikowanie.

Sam redan w sobie jak się spojrzy na jednostkowe wykręcił0.9mln zysku netto. To mnie akurat zaskoczyło pozytywnie bo spodziewałem się w pierwszym półroczu małej straty i dopiero odbicia w drugim półroczu. :)
    Widocznie wzięli się do działania i naprawiają procesy szybciej. To dobry prognostyk.

Zatem W TXM fundusz Concordia poukłada wszystko bo oni są wynagradzani za sukces trafionych inwestycji i będę zdrowo piłować żeby wycisnac maxa. Redan moda już widać poprawy po wynikach tj. Efekty i to wszystko to razem w najbliższych 2-4kwartalach da obraz.

Slowem. Bez zaskoczeń z lekkim pozytywem.
  • Re: płynność Autor: ~Rost [31.182.144.*]
    Oczywiście ,że będzie bardzo dobrze . Nowy prezes w TXM . Nie jestem pewien czy Concordia coś może ...
  • Lekki pozytyw Autor: ~Rost [31.182.144.*]
    Ten lekki pozytyw , co to takiego ma Pan na myśli ?
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Akcjonariusz [89.66.88.*]
    Tak jak napisałem powyżej cyt. ”Sam redan w sobie jak się spojrzy na jednostkowe wykręcił0.9mln zysku netto. To mnie akurat zaskoczyło pozytywnie bo spodziewałem się w pierwszym półroczu małej straty i dopiero odbicia w drugim półroczu. :) ". To jest ten lekki pozytyw :). Prezes też wczoraj mówił że mocno celują w jeszcze większe poprawy na rynku modowym w kolejnych miesiącach czyli ten lekki już pozytyw bedzie może duży :)

Z tego co mówili to za błędy w TXM też się wzięli bo tak popsuly skonsolidowane sprawozdanie i poprawa też będzie widoczna.

A jak na to wszystko nałożyć fakt że Dolar już prawie 20% niżej od szczytów to kreuje się bardzo dobrą przyszłość w mojej głowie. I jako akcjonariusza oczywiście cieszy że zło zazegnane :)
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Akcjonariusz [89.66.88.*]
    Nie chcę za bardzo pisać o samej kapitalizacji i kursie ale skoro teraz "ten ciazacy" TXM jest wyceniany na 3,30. Z czego ponad połowę akcji ma Redan. Sam redan na 1,60 wyceniany. To jest dziwne. Czyli tak jakby mody w ogóle nie brano pod uwagę....

Jakby zatem myśleć o spółce jako tylko modowej w obliczu popraw to śmiało można celowac 2,30-2,60 kurs. Jak doliczyć nawet ten TXM z obecnymi zawirowaniami to daje 4-4,30. A jak poprawia TXM to pod 5-5,50. Moim skromnym zdaniem spółka wielce nie dowartościowanie.

Jak się ktoś o tym zorientuje większy to może być ciekawie....
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Wartość księgowa akcji Redana to 4,2 zł Hm magicy sterując kursem ,spuścili kurs.
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Daro [78.88.30.*]
    Prędzej czy później, ta spółka wykaże dobre wyniki, a poprawa jest widoczna. Ja uśredniam bo jest dobra cena.
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Rost [31.182.144.*]
    Absolutna racja ! Widoczna poprawa .
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Marcin [62.133.136.*]
    To kiedy spodziewamy sie wzrostów? Zebym nie przegapił - ostatnie dwa lata trochę mnie rozleniwiły w obserwowaniu tej spółki
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~Daro [94.254.224.*]
    Styczeń 2018
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    A PŁYNNOŚĆ DALEJ DUPIATA .A TXM dalej na minusie..Niedługo zobaczymy co na części modowej słychać..
  • Re: Lekki pozytyw Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    Dnia 2017-08-30 o godz. 07:17 ~Akcjonariusz napisał(a):
    . Prezes też wczoraj mówił że mocno celują w jeszcze większe poprawy na rynku modowym w kolejnych miesiącach czyli ten lekki już pozytyw bedzie może duży :)
    > >
    > > Z tego co mówili to za błędy w TXM też się wzięli bo tak popsuly skonsolidowane sprawozdanie i poprawa też będzie widoczna.

hehaha prezes mowił wiele rzeczy przez ostatnie lata a jedyne co jest pewne to tylko ze kosi hajs za to gadanie z którego przez lata nic dobrego dla akcjonariuszy nie wyniknęło i kto jeszcze wierzy wąsaczowi?

• słowa prawdy Autor: ~Rost [31.182.130.*]
    Dzięki za słowa prawdy . Ja już prawdy nie piszę , bo jestem hejtowany ...
[x]
REDAN 0,00% 0,05 2025-05-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.