Szyje te piękne ubrania dla kobiet, doskonale zna się na modzie i ją w Polsce kreuje. Prawdziwa kobieta docenia jej kunszt. Robi to dobrze bo jest ciuchy są cenione wśród kobiet. Jak kogoś nie stać na topowe modowe marki zagraniczne po kilka tysięcy to ma tańszą wersję cudeniek. Zdecydowanie tańsze a niczym nei odbiegają od zagranicznych marek znanych na całym świecie. Niekótre projkety o głowę przewyszają. Jest natomiast droższa od zwykłych ciuchowych sklepów. Ale za solidną jakość.
Formalnie jest dostawcą dla Solara. Chyba jedynym (ale głowy nie dam). Ma "korzenie" wrośnięte poniekąd w głównych akcjonariuszy. Razem chyba kręcą ten biznes.
cieńko? hmmm to otwórz samemu biznes, który daje 135-150mln przychodów rocznie :) tylko gratulować, że mamy takie eleganckie marki na własnym podwórku. To nie jest ciucholand, którego kupują masy tylko marka dla szanujących się kobiet, z odrobinę większą kasą. Tego zwykły śmiertelnik nie kupuje. A w obecnych czasach tymbardziej ludzie będą ograniczali koszty "używek" i bo wszystko od kilkunastu miesięcy drożeje na łeb i szyje. Masło, chleb, mleko, mięso, herbata.......ubezpieczenia, obsługa bankowa. Także tym bardziej to jest inna grupa docelowa kobiet, która może spełniać swoje damskie kaprysy
głębiej w tyłek wejść nie dasz rady... ciuchy dla starszych pań 40+. jakość jak w lpp, tylko dedykowane dla mam i babć. spółka powiązana z solar, mogą dobrowolnie przesuwać marże między spółkami...
Maja 2 spolki na cyprze skad pewnie fakturuja Solara i w ten sposob robia koszty w firmie powodujac strate. A podatki na cyprze wiadomo jakie sa. Tylko takim dzialaniem zniechecaja potencjalnych akcjonariuszy i kiepsko to wyglada wizerunkowo. Spolka ma ponad 100 mln przychodow rocznie a generuje straty. Kurs spadl z 13 zl na 1 zl. Albo maja to gdzies albo jakis akcjonariusz sie pojawi. Marka Solar jest silna marka tylko slabo to wyglada od strony relacji inwestorskich. Wyglada jakby sie zwijali z gieldy tak jak redan.
Pewnie sie pocieli z funduszami i stad ta zwala. Jak sie nie chce dawac dywidendy bedac spolka publiczna i tworzy sie spolki na cyprze to wiadomo jakie sa intencje..
ciuchy sa kiepskiej jakosci cena /jakosc mierna.Nie jest to moja opinia ale kobiet z ktorymi rozmawialem na ich temat. Odnosnie gruszki jest sporo wpisow na watku mozna je przejrzec ale jak to naprawde funkcjonuje to wiedza pewnie tylko zainteresowani.
Ja podtrzymuje to co pisałem powyżej. zajmuję się też między innymi "ubieraniem" kobiet w różnych stylizacjach, na różna kieszeń. Mam porównania i opinie. Powyższe to pochodną tego wszystkiego. Czasem nawet jak były pokazywane 3-4 stroje bez podawania marki to bardzo często większość wskazywała na te od Solara, a nie pozostałe. A były tam topowe marki ze świata.... to chyba samo za siebie. Potem panie były zszokowane i zarazem uradowane bo mniejsze koszty zdecydowanie. Klasa i styl.
Mężowi kupiłam buty Calvin Klein powiedział , że dramatycznie niewygodne i skarpety mokre po godz. noszenia.Tak teraz jest inifikacja tanich produktów z typowymi metkami.
W sierpniu ofertę centrum Blue City uzupełniły salon Solar (140 mkw.) Coś działają... http://eurobuildcee.com/?page=news&id=29357&link=siedem-razy-w-blue-city
Czy w prospekcie emisyjnym informowali o współpracy i należnościach Gruszki? Coś mi się nie wydaje, że KNF kazał utworzyć 40 mln rezerwy teraz, raczej przed sprzedażą akcji w IPO trzeba było poinformować potencjalnych akcjonariuszy. Co sądzicie drodzy akcjonariusze?
A co tu o tym sądzić, mam niewielki pakiet spekulacyjnie od stycznia, ale coraz więcej wskazuje na to, że będzie to niewypał. W normalnym państwie właściciele Solara i Grutexu siedzieliby już we więzieniu.
Od 2008r. do 2012r. należności wzrosły z 25 do 95 mln zł. Zaprzyjaźniony Grutex dostał darmowe finansowanie, a właściciele Solara grube miliony z emisji, nabierając akcjonariuszy na "najlepszą marżę w branży", zrobioną na kreatywnym handlu z Grutexem. Żeby było śmieszniej, duża część tej kwoty, co uwzględniał rynek, wyceniając spółkę 4 razy mniej od wartości księgowej, zgodnie z ostatnim komunikatem ESPI, została oficjalnie spisana na straty.
Oczywiście teraz właściciele Solara rżną głupa i udają poszkodowanych, ale nie bójcie się, zarobili na swoich pakietach kilkunastokrotność prawdziwej (obecnej) wartości akcji, a jak coś pójdzie nie tak, to wyprowadzą kasę z Grutexu tak jak z Solara, do innego Krzaczexu, który będzie działał kolejnych kilka lat zanim ktoś zrobi z tym porządek.
40 mln rezerwy teraz, raczej przed sprzedażą akcji w IPO trzeba było poinformować
gdyby w ipo poinformowali nikt by tych akcji nie wzial.Solar rozdaje karty,zbicie kursu odebranie akcji wezwanie i do widzenia.Jedyne co moze uratowac akcjonariat to chciwosc i chec puszczenia emisji,moze uda im sie jeszcze cos wyjąc. Nie handluj z kanciarzem bo zostaniesz okantowany stara zasada sie sprawdza rowniez tutaj.
i co z tego że firma dostanie kare czy też upadnie....pokrzywdzeni będą akcjonariusze....dlatego konfiskata prywatnego mienia ewentualnie strzał w potylice....dlaczego przez czyjeś nieczyste intencje mają cierpieć niewinni