+5.6% na budownictwie wiec i styropian sprzedaż pójdzie do góry, a i 7% opon zostało więcej sprzedanych wiec kauczuk syntetyczny a tu synthos ma najwięcej zysków
Dnia 2017-08-24 o godz. 12:09 ~Hoku napisał(a): > Doskonale....proszę o info jak co kupisz.....szczere pozdrowionka
No właśnie chciałem kupić ale nie kupuję więc może będzie dobrze. Tauronu nie kupiłem i rośnie a to dla mnie też pechowe papiery. Inna sprawa że jak dzisiaj nie rośnie to ja już nie wiem kiedy będzie rosło dzisiaj wszystko rosło no poza Azotami bo niby wyniki słabe nie wiem które........ Jakaś dziwna ta firma niby dobra dywidendy płaci a nikt nie chce kupować nie rozumiem tego. JSW wszyscy kupują a dla mnie to trup a SNS powinien rosnąć a spada
Cytat, który wszystko tłumaczy (https://www.knf.gov.pl/podmioty/Rejestry_i_Ewidencje/rks): "Krótka sprzedaż to strategia inwestycyjna polegająca na sprzedaży papierów wartościowych niebędących własnością sprzedającego. Transakcja ta jest zawierana w celu zarabiania na spadkach kursów papierów wartościowych. Inwestor przewidując, iż cena danego papieru spadnie sprzedaje go, po czym odkupuje go po niższej cenie. Zysk inwestora stanowi różnica pomiędzy kwotą uzyskaną ze sprzedaży papierów (po kursie wyższym) a kwotą, jaką uzyskał z tytułu ich zakupu. Inwestor traci jeżeli cena papierów wartościowych wzrośnie."
Z Rejestru Krótkiej Sprzedaży wynika, że akcję tę prowadzi: BlackRock Institutional Trust Company, National Association SYNTHOS PLDWORY00019 0,79 2017-07-31
Kurs jest manipulowany. Nie należy panikować. Na spadkach trzeba kupować.